Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 13

Renaldas Seibutis: „Reikia suprasti, kokios svarbios šios rungtynės“

Penktadienį Vilniaus „Lietuvos rytas“ stos į dar vieną Eurolygos akistatą. Šį kartą užduotis – nukauti gausaus sirgalių būrio palaikomą Belgrado „Crvena Zvezda“ ekipą jos pačios arenoje. Prieš mačą tiek Darius Songaila, tiek Renaldas Seibutis sakė, kad svarbiausia – nusiteikti psichologiškai.
Renaldas Seibutis
Renaldas Seibutis / 15min.lt/Juliaus Kalinsko nuotr.

Darius Songaila: „Svarbu pasiruošti psichologiškai“

– Treneris kalbėjo, kad vienas sunkiausių veiksnių – „Crvena Zvezda“ klubo arenoje laukianti aplinka, sirgalių palaikymas ir ta atmosfera, ar esate tam pasiruošę? – žurnalistai paklausė D.Sonagailos.

– Tai, kad Belgrade laukia būtent tokia aplinka, niekam ne paslaptis – žiūrėjome įrašus, matėme, kaip juos palaiko. Tačiau man atrodo, kad krepšininkams, kurie yra žaidę rinktinėse, pasaulio čempionatuose ar Eurolygoje, tokioje arenoje kaip tik malonu žaisti. Man tokia patirtis tikrai nėra pirma, todėl tai suteikia tik dar daugiau adrenalino. Aišku, reikia tam pasiruošti ir psichologiškai. O visa kita – krepšinis. Aikštėje lieka tik krepšinis.

– Ar pagerėjo atmosfera komandoje po neblogai sužaistų Eurolygos rungtynių ir pergalės Nymburge?

– Atmosfera komandoje niekada nebuvo bloga. Aišku, pralaimėjimai psichologiškai kažkiek slegia, tačiau pati atmosfera – kaip buvo, taip ir yra gera.

– Ką galėtumėt pasakyti apie priešininkų komandą, kokia ji? Ką parodo tai, kad ji turi tik vieną pergalę?

– Tai, kad turi tik vieną pergalę, apie jos pajėgumą nieko nepasako. Mūsų pogrupis – apylygis. Sakykim, būtų įmesti dar du ar trys metimai ir mes galėtumėme turėti jau dvi pergales, o jie tris, ar dar kaip nors kitaip. Taigi skirtumas tarp tų pergalių ir pralaimėjimų – keli taškai, todėl tai dar nieko nereiškia.

– Ar stipresnė šiais metais Belgrado ekipa?

– Na, aišku, juk tai – Eurolygos komanda. Ekipa susigrąžino svarbių žaidėjų, kad patektų į Eurolygą. Taigi natūralu, kad šiemet ji yra stipresnė.

–  Ar jau dėliojote svarbiausius rungtynių aspektus?

– Kol kas ne. Treneriai dar tik derina planą, tačiau, manau, kad iki rungtynių tikrai spėsime pasiruošti.

Renaldas Seibutis: „Rungtynės bus nelengvos“

– Ką galėtumėte pasakyti apie artėjančias rungtynes? – paklausė žurnalistai R.Seibučio.

– Na, ką – laukia labai svarbios rungtynės. Vykti į areną, kurioje toks sirgalių palaikymas, ir žaisti tokias svarbias rungtynes bus nelengva. Tai pareikalaus jėgų, nusiteikimo. Reikia suprasti, kokios svarbios mums yra šios rungtynės, ir įgyvendinti planą.

– Ar pačiam didelę įtaką daro varžovų sirgalių švilpimas?

– Na, nežinau. Teko ne kartą žaisti su komandomis, kurias jų namuose palaiko daug sirgalių. Visos rungtynės yra skirtingos, tačiau tikiuosi, kad mums tai padės.

– Ar daug daiktų dedatės į lagaminą, kai važiuojate į rungtynes?

– Šį kartą daugiau nei įprastai (juokiasi).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius