Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 27

Renaldui Seibučiui operacijos neprireiks – akies obuolys netrūko, tačiau akinių jis neišvengs

Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšinio ekipos lyderiui Renaldui Seibučiui operacijos neprireiks. 28 metų Lietuvos krepšinio rinktinės kandidatas paskutinėse LKL pusfinalio rungtynėse su Kauno „Žalgiriu“ susižeidė akį, o pirminė diagnozė buvo bauginanti – akies obuolio trūkimas. Bet galutinis verdiktas buvo palankus žaidėjui – trauma ne itin baisi. Tačiau apsauginius akinius Lietuvos krepšinio rinktinės žaidėjas kol kas privalės nešioti.
Renaldas Seibutis
Renaldas Seibutis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Dar praėjusios savaitės pabaigoje paaiškėjo, kad „Lietuvos ryto“ lyderiui R.Seibučiui operacijos nereikės, o pirminė diagnozė nėra tokia bauginanti – akies obuolys buvo tik pažeistas, bet netrūko.

Trečiose LKL pusfinalio rungtynėse R.Seibutis veidu atsitrenkė į komandos draugo Juano Palacioso alkūnę ir susižeidė akį. Nors gynėjas dar bandė rungtyniauti, tačiau greitai jam teko palikti aikštę, o kitą dieną „Lietuvos rytas“ išplatino žinią, kad krepšininkui trūko akies obuolys.

Vis dėlto, informacija greitai pasikeitė ir buvo pranešta, kad akies obuolys tik pažeistas. Operacijos krepšininkui neprireiks.

„Nenorėčiau daug kalbėti, nes akis – tai ne pirštas. Rimtas dalykas. Šiandien operacijos nereikia, o jei rytoj reikės... Kol kas viskas vyksta be medikų įsikišimo, akis gydoma tepalais, lašais. Tikiuosi greitai pasveikti – laikykite už mane kumščius“, – sakė R.Seibutis.  Medikai krepšininkui liepė kol kas nešioti apsauginius akinius. Kiek ilgai tai jam teks daryti, dar nežinoma, tačiau, greičiausiai, iki sezono pabaigos.

Galėjo baigtis ir blogiau​

Gydytojas oftalmologas Andrius Ruzgys portalui 15min.lt sakė, kad krepšininkui akies obuolys trūkti negalėjo, nes tokiu atveju reikėtų galvoti ne apie grįžimą į aikštę, o apie tai, ar pavyks išsaugoti regėjimą.

„Nežinau R.Seibučio situacijos, tiksliai apie jo traumą negaliu nieko atsakyti, nes jo negydžiau. Jei ir būčiau gydęs, negalėčiau kalbėti apie tai dėl paciento informacijos konfidencialumo.

Akies plyšimas yra labai sunki trauma ir tokiu atveju greičiausiai tektų atsisveikinti su sportu. Gali būti obuolio sumušimas, buku daiktu gautas smūgis – tai dažniausiai ir nutinka sporto metu.

Kartais gydymui užtenka lašų, kartais nereikia nieko, o būna ir reikia operacijos. Jeigu buvo leista grįžti į aikštę, reiškia nėra labai rimta, bet gydyti reikia“, – apie akies traumas ir jų gydymą pasakojo A.Ruzgys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius