Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 09

Robertą Javtoką stebina geras „Lietuvos ryto“ žaidimas

Praėjusi savaitė Lietuvos krepšinio lygoje (BEKO–LKL) Kauno „Žalgirio“ komandai buvo kupina iššūkių. Kauniečiai tik po sunkios kovos pirmadienį namuose 82:78 palaužė Pasvalio „Pieno Žvaigždžių“ ekipos pasipriešinimą, o sekmadienį Utenoje 76:75 pasiekė revanšą prieš vietos „Juventus“ klubą.
Robertas Javtokas
Robertas Javtokas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vienas „Žalgirio“ pergalių kalvių buvo aukštaūgis Robertas Javtokas. Vidurio puolėjas per du mačus vidutiniškai rinko po 12 taškų (77% dvit.), atkovodavo po 8 kamuolius, atlikdavo po 1,5 rezultatyvaus perdavimo bei blokuodavo po 2 varžovo metimus. Toks pasirodymas neliko nepastebėtas – R.Javtokas buvo pripažintas geriausiu LKL savaitės žaidėju.

R.Javtokas džiaugėsi į komandą atvykstančiu Willu Cherry bei atskleidė šį LKL sezoną jį stebinančius klubus.

VIDEO: BEKO-LKL savaitės žaidėjas – Robertas Javtokas

– Praėjusią savaitę abejas rungtynes „Žalgiris“ laimėjo bendra, 5 taškų persvara. Kodėl taip sunkiai sekėsi rungtyniauti?

– Nežinau, gal esame patekę į šiokią tokią duobę. Svarbiausia, jog pavyko iškovoti pergales. Dabar visos komandos moka gerai žaisti.

– Buvote išrinktas naudingiausiu LKL savaitės žaidėju. Ką jums dar reiškia tokie apdovanojimai?

– Man tai reiškia tik pergalę. Būtume pralaimėję, toks įvertinimas nebereikštų nieko. Dabar tiesiog smagu, jog sekasi ir komanda laimi.

– „Juventus“ yra vienintelis „Žalgirį“ nugalėjęs klubas, šįkart išsigelbėjote tik metimu su sirena. Ar uteniškiai – nepalankus varžovas?

– Manau, kad taip. „Juventus“ – gera, subalansuota komanda, turi gerą trenerį. Šios rungtynės parodė, jog uteniškiai mums yra neparankus varžovas.

– Gintaras Krapikas buvo ne kartą minėjęs nusiteikimo stoką, ar tai ir buvo prasto žaidimo priežastis?

– Nežinau. Jeigu kokiam žaidėjui po pirmų pralaimėtų rungtynių „Juventus“ komandai vėl yra problemų su nusiteikimu, tuomet reikia kažką su savimi daryti. Ir daryti greitai. Nenorėčiau gilintis, tačiau man būtų labai gaila, jeigu nors vienas žaidėjas galėtų nenusiteikti rungtynėms su „Juventus“, kurie jau buvo mus pamokę.

Jeigu kokiam žaidėjui po pirmų pralaimėtų rungtynių „Juventus“ komandai vėl yra problemų su nusiteikimu, tuomet reikia kažką su savimi daryti. Ir daryti greitai. 

– „Žalgiris“ šį sezoną sunkiai žaidžia prieš daugelį LKL klubų. Ar tai reiškia pakilusį Lietuvos komandų lygį ar „Žalgirio“ problemas?

– Nemanau, jog turime kažkokių didelių problemų. Aišku, galime dar daug ką patobulinti, tikrai nežaidžiame savo geriausio žaidimo. Mano nuomone, LKL lyga stipriai patobulėjo ir daug ekipų yra tikrai gero lygio.

– Kokios komandos, be „Juventus“, dar nustebino?

– Viena iš nustebinusių komandų yra „Neptūnas“. Nors prieš juos ir laimėjome dideliu skirtumu, tačiau klaipėdiečiai turi labai solidžią komandą. Taip pat nustebino ir „Lietuvos rytas“. Nesitikėjau tokio gero jų žaidimo. Gerai žaidžia „Šiauliai“, „Dzūkija“. Norėtųsi, kad „Lietkabeliui“ geriau sektųsi. Atrodo, panevėžiečiai turi gerą komandą, tačiau jiems kažkodėl nesiseka. Važiuojant žaisti prieš bet kurią iš pirmų aštuonių komandų, aš nusiteikiu visu šimtu procentų, nes nesu garantuotas, jog iškovosime pergalę.

– Tai jums yra jau 12 sezonas Lietuvos krepšinio lygoje. Kuo jis išskirtinis?

– Kažko išskirti negalėčiau, tiesiog tęsiame pradėtus darbus, kovojame dėl čempionų titulo ir tiek.

– „Žalgirį“ sustiprino amerikietis Willas Cherry. Ko tikimasi iš šio žaidėjo? Ką jis turėtų įnešti naujo komandos žaidime?

– Asmeniškai, aš nesu daug apie jį girdėjęs. Visgi amerikietis turėtų sustiprinti įžaidėjo poziciją, įnešti daugiau agresyvumo, suaktyvinti gynybą. Iš jo tikiuosi tik gero.

– Laukia rungtynės Kazanėje, kokio mačo tikitės?

– Sunkaus, tačiau pergalingo (juokiasi). Manau, rungtynės tikrai bus sunkios. Ne kartą esame ten žaidę ir buvo atvejų, kad pralošdavome nemenku skirtumu. Vis dėlto važiuojame kautis dėl pergalės ir dėl patekimo į TOP–16 etapą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius