Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 03

Robertas Javtokas: „Šiandien atrodėme apgailėtinai ir tam nėra jokio pasiteisinimo“

Pirmasis Eurolygos „Top 16“ mačas Kauno „Žalgirio“ ekipai prilygo košmarui. Kauniečiai savo aikštėje beviltiškai 66:84 (10:15, 26:33, 12:24, 18:12) nusileido Miuncheno „Bayern“ klubui. Po mačo tiek Robertas Javtokas, tiek Šarūnas Jasikevičius teigė, kad rungtynes galima pavadinti tiesiog katastrofiškomis.
Robertas Javtokas
Robertas Javtokas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Robertas Javtokas: „Neįvykdėme trenerio planų“

„Apskritai šitos rungtynės... Buvo akimirkų, kai sukrutėdavome, bet arba suklysdavome, arba jie „išmušdavo“ mus iš mūsų derinių,“ – apie rungtynes kalbėjo R.Javtokas.

– Robertai, ar klubo pareiškimai rungtynių išvakarėse apie sunkią finansinę padėtį nedaro įtakos žaidėjams? – paklausė žurnalistai R.Javtoko.

– Garantuoju, kad niekam tai nedaro įtakos. Tai tikrai nėra priežastis. Šiandien atrodėme apgailėtinai ir tam nėra jokio pasiteisinimo. Nežinau. Ir ilgai ruošėmės šitam mačui, ir buvome pailsėję – tiesiog neįvykdėme trenerio planų. Sužaidėme taip pat prastai, kaip prieš „Lietuvos rytą“ ir, tikiuosi, iš to pasimokysime. Treniruotėse mažiau gailėsime vienas kito, kad tokie oponentai neišmuštų iš vėžių.

– Kaip vertinate „Žalgirio“ galimybes „Top 16“ etape?

– Šitos rungtynės būtų buvęs geras startas. Žaidėme namuose ir prieš šitą komandą, manau, galėjome laimėti. Užmiršime tai – rytoj nauja diena. Kiekvienos rungtynės reikšmingos, juk gali pralošti kelias, o po to laimėti keturias ar penkias.

Šarūnas Jasikevičius: „Visos 40 minučių buvo katastrofa“

– Ar galima jūsų pralaimėjimo priežastimi įvardinti prastą tritaškių pataikymą? – paklausė žurnalistai Šarūno Jasikevičiaus.

– Nežinau, gali būti. Bet tritaškiai krenta, kai gerai skirstai kamuolį, kai viskas vyksta logiškai. Kai žaidi gražų krepšinį, kai komanda sukuria žaidėjui progą mesti – jam ir mesti lengviau. O dabar išėjo taip, kad kartais pataikydavome metimus, kurie nebuvo tokie ir sunkūs, bet dažniausiai įmesdavome neparuoštus metimus.

Problemų buvo ir daugiau. „Bayern“ įmetė labai daug lengvų taškų ir atkovojo nemažai kamuolių puolime. Tai buvo dalykas, kuris jiems padėjo, o mus išmušė iš ritmo. Nebuvo nė vienos rungtynių dalies, kurioje mes būtume galėję pasilyginti su priešininkais.

– Ar galima sakyti, kad komanda yra psichologinėje duobėje?

– Nežinau. Buvo prastų rungtynių, kai atsigaudavome, kai nugalėdavome patys save. Tačiau šiandien buvome išsibalansavę ir neturėjome idėjų puolime. Nežaidėme savo krepšinio, nors šį sezoną mes labai retai jį ir žaisdavome, bet šiandien tikrai buvo prastai.

– Ar tai, kad beveik dvi savaites nebuvo rungtynių, galėjo neigiamai paveikti komandą?

– Galėjo, aišku. Na, žinote, tokie dalykai kartais išeina į gerą, o kartais į blogą. Kai nežaidi dvi savaites, gali būti sunki pirmoji rungtynių pusė, bet mums visos 40 minučių buvo visiška katastrofa.

Daugiau apie tiesiogines transliacijas sužinosite prijungę prie grupės tinkle "Facebook". Spauskite čia. Taip pat galite sekti naujienas prisijungę prie paskyros "Twitter".

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius