-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 05 13

Šarūnas Marčiulionis apie lemiamą LKL pusfinalį: „Vieni turi namų aikštę, kiti – energiją. Šansai visiškai lygūs“

Legendinis krepšininkas Šarūnas Marčiulionis nesiryžta prognozuoti, kuris grandas – „Lietuvos rytas“ ar „Žalgiris“ – pateks į Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalą, tačiau pripažino, kad abi ekipos turi savų kozirių.
Šarūnas Marčiulionis
Šarūnas Marčiulionis / Turnyro organizatorių nuotr.

„Manau, kad abiejų šansai visiškai lygūs: vieni turi namų aikštės pranašumą, kiti – energiją, kurią atsiveš iš Kauno. „Žalgiris“ vakar laimėjo energija, tad „Lietuvos rytas“ rytoj turės parodyti savo energiją“, – teigė Š.Marčiulionis, pridūręs, kad „Žalgirio“ vakar atkovotų kamuolių statistika tiesiogiai susijusi su puikiu darbu gynyboje.

„Kauniečiai provokavo varžovus mesti neparuoštus metimus, dėl to dauguma jų buvo tokie padriki. Gynybinė energija ir darbingumas prisidėjo prie to, kad vilniečiai nepataikytų, o tada kovoti dėl kamuolių nebebuvo kam.“

Š.Marčiulionis atkreipė dėmesį ir į Justino Dentmono komandinius veiksmus.

„Manau, kad pagaliau jis įsiklausė į trenerio pastabas. Galbūt komandos draugų ieškojo ir dėl to, kad prieš jį buvo taikoma tokia pat intensyvi gynyba. Kai pačiam kažką sukurti sunku, esi priverstas kamuoliu dalintis.“

Vertindamas „Lietuvos ryto“ neišnaudotas stipriąsias puses, olimpinis čempionas išskyrė Renaldo Seibučio, Martyno Gecevičiaus neišnaudotą potencialą bei ilgesnį vilniečių atsarginių suolelį.

„Rungtynėse, kurios vyksta kas dvi dienas, suoliukas yra svarbus veiksnys. Manau, D.Adomaičio nuopelnas yra didelis, kad jis į žaidimą bandė įtraukti kuo daugiau žaidėjų. „Žalgirio“ atsarginiai žaidėjai yra gana jauni ir nepatyrę, ypač kai reikės grįžti į Vilnių, kur laukia pragariškas triukšmas.

Aišku, geriau turi sužaisti M.Gecevičius, R.Seibutis, kurie Kaune buvo kaip savo paties šešėliai, o savo aikštėje jie tikrai suras daugiau progų būti pastebimesni“, – kalbėjo Š.Marčiulionis.

Lemiamos LKL pusfinalio rungtynės Vilniaus „Siemens“ arenoje rytoj (trečiadienį) 19.00 valandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius