Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 11

Šarūnas Marčiulionis: „Lietuvos rytas“ patikėjo, jog gali įveikti „Žalgirį“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai įrodė, jog dauguma šalies krepšinio ekspertų suklydo, dar prieš Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo seriją suskubę užmauti čempionų žiedus Kauno „Žalgiriui“. „Išlyginęs rezultatą „Lietuvos rytas“ sustiprėjo psichologiškai. Likusi serija bus labai intriguojanti ir nenuspėjama“, – 15min.lt sakė legendinis Lietuvos krepšininkas Šarūnas Marčiulionis.
Šarūnas Marčiulionis NBA lygoje rungtyniavo aštuonis sezonus.
Šarūnas Marčiulionis akylai seka finalo batalijas. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Akylai finalo batalijas sekanti Lietuvos krepšinio legenda mano, jog „Lietuvos ryto“ pergalė antrosiose rungtynėse turės įtakos visai serijai. Po keturių nesėkmingų bandymų pirmą kartą šiame sezone „Žalgirį“ įveikę Dariaus Maskoliūno auklėtiniai turėtų įgauti dar daugiau jėgų.

„Antrosios rungtynės buvo labai svarbios, nes jeigu rezultatas būtų tapęs 2-0, komandų nuotaikos būtų visiškai skirtingos. Dabar „Lietuvos rytas“ patikėjo, jog gali įveikti „Žalgirį“, – kalbėjo Š.Marčiulionis.

Iliaso Zouro auklėtiniai, priešingai, patyrė pirmąjį pralaimėjimą po 29-ių iš eilės šiame LKL sezone laimėtų rungtynių.

Š.Marčiuliono nuomone, „Lietuvos ryto“ pergalę pirmadienį 81:70 lėmė ir D.Maskoliūno sumanumas. Buvęs ilgametis „Žalgirio“ krepšininkas ir treneris pirmą kartą savo karjeroje stovėdamas prie „Lietuvos ryto“ vairo įveikė principinį varžovą.

„D.Maskoliūnas tikrai nusipelno pagyrimo. Jo sprendimas ketvirtajame kėlinyje ant atsarginių suolelio pasodinti aukštaūgius ir žaisti su keturiais žemesniais krepšininkais pasiteisino. Tuomet ir įvyko lūžis – „Lietuvos rytas“ lemiamu metu spurtavo ir laimėjo. Atkakliose ir apylygėse rungtynėse visos smulkmenos yra labai svarbios, o „Lietuvos ryto“ žaidimas tada atrodė tikrai labai įdomiai. Sužibėjo Bradas Newley, atsigauna Simas Jasaitis“, – rungtynes analizavo legendinis Lietuvos krepšininkas.

Pranašumą turi ta ekipa, kuri daugiau rungtynių žais savo namų aikštelėje, – sakė Š.Marčiulionis.

Anot Š.Marčiulionio, po pergalės „Lietuvos rytą“ užliejo teigiamų emocijų pliūpsnis, o nuo to mums, krepšinio sirgaliams, tik geriau – serija dėl LKL aukso turėtų tapti tik dar labiau intriguojanti. Tačiau favorite ir toliau išlieka „Žalgirio“ ekipa.

„Pranašumą turi ta ekipa, kuri daugiau rungtynių žais savo namų aikštelėje“, – pabrėžė Š.Marčiulionis.

Paklaustas, kuriai iš komandų priklauso jo simpatijos, buvęs Vilniaus „Statybos“ krepšininkas išsisuko. „Sergu už gražų krepšinį“, – atsakė jis.

Trečiosios LKL finalo serijos iki keturių pergalių rungtynės ketvirtadienį vyks Kauno sporto halėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius