-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 06 11

Šarūnas Sakalauskas: „Lietuvos ryto“ komplektavimo sistemą reiktų keisti“

Krepšinio specialistas Šarūnas Sakalauskas tvirtina, kad Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo dalyvių pasikeitimas Lietuvos krepšiniui išeis tik į naudą. Įdėmiai visą sezoną sekęs treneris pažymėjo ir dar kelis svarbius sezono štrichus.
Šarūnas Sakalauskas
Šarūnas Sakalauskas / Mato Dauginio/15min.lt nuotr.

Išskirtinės komandos

„Nenorėčiau sureikšminti pavardėmis, bet norėčiau išskirti tris klubus, kurie dirba kitaip. Visų pirma, tai Kauno „Žalgiris“, kuris pasipildo jaunais žaidėjais. Nebūtinai rungtynėse, tačiau kartais jie būna įtraukiami į treniruočių procesą.

Aš manau, kad LKL nereikia tiek daug komandų. Lygą galima būtų sumažinti iki aštuonių komandų. Aš pasisakau už tai, kad neužtenka klubui turėti biudžeto vieniems metams. 

Nenoriu nei vieno žaidėjo išskirti, nes jie visi yra gerame tobulėjimo kelyje ir tikiu, kad kai kas anksčiau ar vėliau atvers Lietuvos rinktinės duris. Visi mato, kad tas darbas yra gana efektyvus.

Toliau – Klaipėdos „Neptūnas, kuris subūrė žaidėjus, anksčiau žaidusius jaunimo arba jaunių rinktinėse, tačiau nepatekusius į „Žalgirio“ arba „Lietuvos ryto“ akiratį. Tie žaidėjai dalyvavo gerų trenerių kolektyvo treniruočių procese, susilipdė į tikrai gerą komandą.

Trečias kitaip dirbantis klubas – Prienai, kurio rezultatais vis dar galime gerėtis ir stebėtis. Kai pirmą kartą Lietuvos krepšinio lygoje jie laimėjo trečią vietą, daugelis galvojo, kad jiems pasisekė. Bet jie laimėjo ir dar kartą, ir dar.

Prienų komandoje taip pat treniruojasi žaidėjai, kurie netiko nei „Lietuvos rytui“, nei „Žalgiriui“ ir matome, kad tie žaidėjai padarė pažangą, o komanda yra pajėgi.

Šie klubai eina skirtingais keliais, turi skirtingą koncepciją, bet jie yra įdomūs.“

„Lietuvos ryto“ problemos

„Lietuvos ryto“ gražios pergalės buvo tada, kai komandą treniravo Rimas Kurtinaitis. Tada matėme, kiek iš nežinomų žaidėjų padarė karjeras.

A.Baynesas ir N.Nedovičius prasimušė net iki NBA. M.Gecevičius po sėkmingų metų pasirašė sutartį su Pirėjo „Olympiakos“, daugelis kitų žaidėjų taip pat pasitempė. Taigi, sakyčiau, kad „Lietuvos ryto“ pagrindinis uždavinys – trenerių korpuso stiprinimas bei žaidėjų atranka į komandą. Per pastaruosius keletą metų tas uždavinys nebuvo išspręstas, skirtingai nei ankstesniais metais.

Taip pat klubai turi turėti žaidėjų parinkimo sistemą. Tarkime, „Žalgirio“ sistema yra brangūs žaidėjai, šalia kurių yra jauni žaidėjai, kartu besitreniruojantys su tais brangiais žaidėjais. „Neptūno“ sistema yra buvę jaunių ar jaunimo rinktinių žaidėjai. Sistema yra labai svarbu. Mes matome, kad tie klubai, kurie ją turi, jau dabar skina darbo vaisius.

Taigi, sakyčiau, kad „Lietuvos ryto“ pagrindinis uždavinys – trenerių korpuso stiprinimas bei žaidėjų atranka į komandą. Per pastaruosius keletą metų tas uždavinys nebuvo išspręstas, skirtingai nei ankstesniais metais.

Tiesą sakant, „Lietuvos rytas“ irgi turi savo komplektavimo sistemą, tačiau jei ji neduoda vaisių, tai šitoje vietoje, turbūt, kad tą sistemą reiktų keisti.“

Lyga

Aš manau, kad LKL nereikia tiek daug komandų. Lygą galima būtų sumažinti iki aštuonių komandų.

Aš pasisakau už tai, kad neužtenka klubui turėti biudžeto vieniems metams. Turi būti sistema, kur atsižvelgiama į klubo profesionalumą, į tai, kiek etatinių darbuotojų klube dirba, kokia yra salė, kiek surenkama lėšų iš žiūrovų, kiek trenerių dirba, kokia yra jaunimo programa ir tik tada kviesti į Lietuvos krepšinio lygą. Aš manau, kad neužtenka laimėti NKL.

Sumažinus komandų skaičių, susikoncentruotų lėšos, tolygiau pasiskirstytų žaidėjai, o tuo pačiu lyga būtų dar stipresnė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius