Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 18

Saulius Štombergas: „Tikslas – laimėti pirmas rungtynes išvykoje“

Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienį sieks pergalės atsakomosiose rungtynėse su Bambergo „Brose Baskets“. Kauniečiai gali ir pralaimėti paskutines grupės rungtynes, bet vis tiek patekti į Eurolygos TOP-16, jei jiems padės visus varžovus triuškinantis grupės lyderis Madrido „Real“.
Saulius Štombergas
Saulius Štombergas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Rungtynes namuose dešimties taškų skirtumu laimėję kauniečiai, trečiadienio popietę išvyko į Vokietiją žaisti atsakomųjų rungtynių su Bambergo „Brose Baskets“. Prieš išvyką  treneris Saulius Štombergas papasakojo, ko tikisi iš savo komandos.

„Laukia pačios svarbiausios rungtynės šiais metais Eurolygoje. Jos lemia, kurios komandos pateks į šešioliktuką. Kol dar nėra aiškus galutinis variantas, tol mes esam susikoncentravę. Komanda mums žinoma, žaidėm su ja namuose. Priešininkai yra praradę vieną žaidėją, bet ir pasistiprinę naujais. Tai yra ta komanda, kuri kaunasi su visais. Nebus lengva. Žinoma, mes važiuojame laimėti. Vienas ikslų yra patekti į TOP-16, kitas – mums reikia nugalėti, kad nežiūrėtume, kaip klostosi kitos rungtynės ir nelauktume malonės. Taip pat reikia laimėti išvykoje pirmąsias rungtynes šiais metais ir pakovoti dėl vietos mūsų grupėje“, – sakė strategas

– Ar tai, kad „Žalgiris“ gali sau leisti pralaimėti, neturės reikšmės?

– Mes stengiamės į tokius dalykus nežiūrėti, mes važiuojame nugalėti. Priešininkas negali pralaimėti, jie kovos iš visų jėgų, tikrai bus didelis spaudimas mums. Jeigu jie pralaimės, nebeturės šansų patekti į TOP-16. Bus sunku, bet mes važiuojame žinodami, kas mūsų laukia. 

– Ar, be Martyno Pociaus, dar yra žaidėjų, negalinčių žaisti dėl traumų?

– Pocius nežais, tai yra praradimas mums. Jis - vienas lyderių, galintis greitai ir aštriai žaisti, bet gaus šansą kiti žaidėjai. Užimti jo vietą ir parodyti, kad jie gali žaisti taip pat gerai. Visi kiti sveiki, gali rungtyniauti visa jėga. Visi gaus savo vaidmenis, kaip juos atliks, tiek ir bus aikštelėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius