Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 23

„Šiauliai“ susigrąžino vidurio puolėja Raitį Grafą, naujoką turi ir „Palanga“

„Palangos“ ir „Šiaulių“ komandos šį sezoną tapo paskutinėmis, kurios papildomai įregistravo naujus žaidėjus.
Raitis Grafas
Raitis Grafas / Gintaro Šiupario nuotr.

Pagal 2011-2012 metams galiojančius Lietuvos krepšinio lygos (LKL) penktadienio vidurdienį baigėsi papildomos žaidėjų registracijos terminas: tai reiškia, kad šį sezoną LKL komandų sudėtyse žaidėjų papildymų daugiau nebebus.

Pasak LKL, „Palangos“ komanda į savo gretas pasikvietė 203 cm ūgio puolėją Mantą Virbalą. Krepšininkas šį sezoną pradėjo Vilniaus „Perlo-MRU“ komandoje (NKL), su kuria turi ilgalaikį kontraktą. NKL čempionate jis vidutiniškai rinko po 10,5 taško ir atkovojo 5,9 kamuolio.

„Mūsų klubo tikslas yra padėti žaidėjams tobulėti. Mantas šį sezoną padarė didelę pažangą, todėl džiaugiamės, jog jis gavo galimybę pasitikrinti save LKL“, – svetainei bcperlas.lt teigė „Perlo-MRU“ komandos direktorius Giedrius Aidietis.

„Šiaulių“ komanda pastiprino puolėjų grandį. Ekipa iki sezono pabaigos sudarė sutartį su 210 cm ūgio puolėju Raičiu Grafu. Krepšininkas iš Latvijos į „Šiaulių“ ekipą grįžta po dvejų metų pertraukos. „Šiaulių“ komandai jis atstovavo 2009-2010 metų sezone.

Šį sezoną R.Grafas atstovavo Limasolio „Apollon“ klubui, kurį treniruoja Igoris Migliniekas. Ši ekipa jau baigė kovas Kipro čempionate, todėl vidurio puolėjas pasinaudojo galimybe prisijungti prie gerai pažįstamos „Šiaulių“ komandos.

„Labai džiaugiuosi, kai į komandą sugrįžta tokie žmonės kaip Raitis. Tai – patikimas, patyręs krepšininkas su gera aura. Apskritai su malonumu prisimenu visą 2009/2010 m. komandą, su kuria puikiai kovėmės LKL ir BBL čempionatuose“, – penktadienį iš klubo direktoriaus Adomo Klimavičiaus išgirsta žinia džiaugėsi „Šiaulių“ treneris Antanas Sireika.

2009/2010 m. uraganišku puolimu stulbinančioje komandoje R.Grafas nebuvo rezultatyviausias krepšininkas, bet žaidė stabiliai ir užtikrintai. LKL čempionate latvis per 18 min. pelnydavo po 7,6 taško ir sugriebdavo po 4,4 kamuolio. BBL čempionate vidurio puolėjo pagrindinė statistika buvo beveik tokia pati: 7,9 taško ir 4,3 atkovoto kamuolio per 18 minučių.

Sutartį su „Šiaulių“ klubu pasirašęs R.Grafas dar nėra sugrįžęs iš Kipro. Vidurio puolėjas prie „Šiaulių“ krepšininkių prisijungs po savaitgalio. Pirmąsias rungtynes su „Šiaulių“ apranga aukštaūgis žais kovo 30-ąją, kai šiauliečiai namuose žais su Vilniaus „Sakalais“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius