Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 15

Sireika: „Visų žvaigždžių“ rungtynės yra vienintelės, per kurias galima žiūrėti į šokėjas

„Šiaulių“ komandos vyriausiasis treneris Antanas Sireika džiaugiasi, kad jo darbą įvertina krepšinio aistruoliai. Strategas šiemet užėmė antrą vietą populiariausių LKL trenerių sąraše ir per „Visų žvaigždžių“ rungtynes vadovaus „Erelių“ komandai.
Antanas Sireika
Antanas Sireika vadovaus „Erelių“ komandai / Tomo Tumalovičiaus/reporteris.com nuotr.

– Ar jums malonu, kad krepšinio aistruoliai įvertina jus ir tokiu būdu – balsuodami „LKL Fastum Žvaigždžių dienos“ rinkimuose? – lkl.lt paklausė A.Sireikos.

– Žinoma. Mūsų, trenerių, darbas yra ruošti žaidėjus, kurie džiugintų žiūrovų akis savo geru žaidimu. Malonu, kad vertina už tokį darbą.
 

– Pernai jūs su treneriu Gintaru Krapiku taip pat vadovavote „Ereliams“, tačiau tąkart pralaimėjote labiau patyrusiams „Vilkams“. Kaip bus šiemet? Kuo „Ereliai“ gali būti pranašesni už „Vilkus“?

– Manau, kad šiemet „Ereliai“ turės daugiau ambicijų laimėti. Aš suprantu, kad jaunesniems vyrukams sunku pasipriešinti „Vilkams“, bet reikia į pirmą planą iškelti ambicijas ir, manau, tai turėtų padėti.

– Gal specialią taktiką paruošite?

Jeigu paruošime, tai dabar negalime sakyti. Negalime išduoti paslapčių (šypsosi).  „Ereliai“ daugiau nori išmokti, nori patikti žmonėms, jiems dar šlovė nesusuko galvos. Tai yra didžiulė varomoji jėga: būti geram yra gerai, bet norėti būti geram yra irgi didžiulė varomoji jėga. 

– Ar jums pačiam smagu dalyvauti „Žvaigždžių dienos“ šventėje?

– Žinoma. „Visų žvaigždžių“ rungtynės yra vienintelės, per kurias galima žiūrėti į šokėjas (šypsosi), nes šiaip jų nepamatai. Galima žmogiškiau žiūrėti į žaidėjų klaidas, nereikia nervintis, galima sutikti visus geriausius krepšininkus, kolegas. Labai malonu.

– Kaip manote, ko reikia, kad toks renginys būtų sėkmingas?

– Manau, kad būtent geriausių krepšininkų, žvaigždžių. Reikia, kad būtų kuo ryškesnių žvaigždžių, taip pat reikia, kad būtų kas nors naujo – kylančių žvaigždžių. Žmonėms būtina  intriga, jiems reikia pateikti naujovių, neužtenka sužaisti rungtynių. Reikia ir naujų žaidėjų, ir naujų snaiperių, naujų konkursų.

– Kaip manote, ar Panevėžyje „LKL Žvaigždžių dienos“ renginys sulauks tokio pat didelio dėmesio, kokio sulaukė Šiauliuose?

– Manau, kad panevėžiečiai nepamiršo, jog visai neseniai Panevėžys buvo vienas sportiškiausių miestų ir turėjo aukšto lygio krepšinį. Neprarandu vilties, jog panevėžiečiai neužmiršo krepšinio, neužmiršo sporto ir su malonumu apsilankys krepšinio šventėje. Visos emocijos, visos aistros, visos krepšininkų pastangos, sugebėjimas parodyti daug daugiau, nei iš tikrųjų gali, – tai tik žiūrovų dėka.  Ne kartą teko iš žaidėjų išgirsti: tegul švilpia ant manęs, tegul kaukia, kad tik nebūtų tylu salėje. Be žiūrovų sportas nelabai kam ir reikalingas.

– Ką patartumėte krepšinio mėgėjui, kuris dar dvejoja, ar verta kovo 20 dieną atvykti į Panevėžį?

– Atvykti verta, nes Panevėžyje seniai buvo toks renginys ir neaišku, kada vėl bus. Reikia gyventi šia diena, džiaugtis tuo, kas yra. Jei sportas ir krepšinis nors kiek kirbina širdį, krepšinio gerbėjau ar šiaip eilinis žmogau, kviečiu, ateik į šventę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius