-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 07 13

Sonny Weemsas apie sprendimą žaisti „Žalgirio“ klube: „Noriu uždirbti daugiau“

Prasidėjus NBA lokautui pirmasis stipriausią pasaulio lygą paliko Toronto „Raptors“ ekipoje žaidęs Sonny Weemsas, kuris sukirto rankomis su Kauno „Žalgirio“ klubu. Amerikietis JAV spaudai teigė, kad nesigaili priėmęs sprendimą persikelti į Europą, nes norėjo žaisti krepšinį, o ne laukti lokauto pabaigos.
Sonny Weemsas
Sonny Weemsas mano, jog žaisdamas Europoje pasikels vertę prieš sugrįždamas į NBA. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Sprendimą priimti buvo lengva, nes tiesiog noriu žaisti krepšinį. Nenoriu sėdėti vienoje vietoje ir laukti, kada baigsis lokautas. Šio dalyko negali nuspėti. Lokautas gali užtrukti visą sezoną, todėl jie ieškos vietos, kur žaisti, o aš tai jau padariau“, – sakė krepšininkas.

Amerikietis džiaugėsi, kad šią vasarą tapo laisvuoju agentu. Nors „Raptors“ prieš pat lokauto pradžią buvo pateikusi kvalifikacinį pasiūlymą, kuris siekė beveik 1,1 mln. JAV dolerių, tačiau žaidėjas tikisi sėkmingai žaisdamas Senajame žemyne padidinti savo vertę NBA turguje.

„Manau, kad susiklostė gera situacija, kuomet pasibaigus sezonui tapau laisvuoju agentu. Jeigu lokautas pasibaigs iki gruodžio 1 dienos, tuomet NBA klubams nebūtų daug laiko pasirašyti kontraktų su laisvaisiais agentais ir mažai komandų galėtų pranokti kvalifikacinį pasiūlymą, o aš noriu uždirbti daugiau. Žaisdamas Europoje galėsiu padidinti savo rinkos vertę, nes NBA klubai daug dėmesio skiria žaidėjams, žaidžiantiems už Atlanto“, – pasakojo puolėjo ir gynėjo pozicijose galintis rungtyniauti žaidėjas.

Priminsime, jog JAV žiniasklaida skelbė, kad S.Weemsas „Žalgirio“ klube kitą sezoną uždirbs net 1 mln. eurų, tačiau Lietuvos čempionų vadovai tokias kalbas paneigė.

S.Weemsas taip pat prisipažino, jog nebūtų laimingas, jeigu lokautas pasibaigtų artimiausiu metu: „Dabar sutartis atrodo puiki. Jeigu NBA lokautas baigsis artimiausiu metu, aš galbūt nebūsiu tuo labai laimingas, bet negaučiau daug vertingų pasiūlymų per tris savaites.“

Naujasis žalgirietis dar kartą pakartojo, kad žaidimas Europoje jam yra puiki galimybė ir jis labai nori kuo greičiau kibti į darbą Lietuvos laikinojoje sostinėje.

„Man pačiam geriau keliauti į Europą ir žaisti krepšinį penki prieš penkis nei tiesiog sėdėti ir stebėti mačus per televiziją. Tai puiki galimybė man ir aš nekantriai laukiu, kada galėsiu pradėti rungtyniauti“, – teigė pašnekovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius