Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 22

Trumpesnis LKL sezonas – be kompensacijų

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) ir Kęstutis Kemzūra džiaugiasi – ketvirtadienį beveik vienbalsiai pritarta Lietuvos krepšinio (LKL) lygos sezono sutrumpinimui. Klubų prašymas kompensuoti dėl to prarandamas pajamas – atmestas.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Sprendimas bent savaite sutrumpinti LKL čempionatą, taip prailginant nacionalinėse pirmenybėse rungtyniaujančių rinktinės kandidatų atostogas prieš pasiruošimą olimpinių žaidynių atrankos turnyrui Venesueloje, buvo priimtas ketvirtadienį – likus mažiau nei mėnesiui iki atkrintamųjų varžybų starto.

Karštose diskusijose LKL valdybos posėdyje nuskambėjo ir prašymas, kad LKF turėtų kompensuoti dėl sezono sutrumpinimo prarandamas pajamas, tačiau jis buvo atmestas.

Andriaus Ufarto/BFL nuotr./Mindaugas Balčiūnas
LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas

„Mums iš viso nesuprantamas toks siūlymas. Juk didžiausi šalies krepšinio klubai iš valstybės gauna net daugiau, nei pati federacija. Mes šiemet negauname nė cento. Esame valstybinė organizacija – kaip galime mokėti kompensaciją? Negi dėl to turime atimti lėšas, tarkime, iš 16-mečių merginų, neišvežti jų į čempionatą?“ – 15min.lt stebėjosi LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas, LKL valdybos posėdyje sutrumpinti sezoną prašęs kartu su LKF prezidentu Arvydu Saboniu.

„Aišku, klubai gali turėti savo norų, tačiau rinktinė yra didžiausias ir garbingiausias viso Lietuvos krepšinio produktas. Rinktinė nėra tik federacijos“, – pridūrė M.Balčiūnas.

Jis neslėpė, jog ta papildoma savaitė, kuri buvo sutaupyta sutrumpinus LKL sezoną, nėra idealus variantas, tačiau džiaugėsi ir tokia pergale.

„Aišku, visada norėtųsi daugiau, tačiau dabar atostogų bus bent jau ne 4 dienos. Įsivaizduokite – krepšininkas sužaidžia beveik 100 rungtynių sezono metu, tada po 4 dienų atvyksta į rinktinės stovyklą, dalyvauja olimpinėje atrankoje, sėkmės atveju, olimpiadoje, o tada iš karto vėl sezonas. Moksliškai paskaičiuota, kad tinkamai atsigauti sportininkams reikia bent trijų savaičių. Aišku, tiek nebus, bet bus bent viena savaite daugiau. Mes taip saugome krepšininkus ir nuo traumų – klubai turėtų ir į tai atsižvelgti“, – teigė M.Balčiūnas.

L.Gilys: „Pakeitimai – minimalūs“

LKL valdybos posėdžio išvakarėse Kauno „Žalgiris“ ir Vilniaus „Lietuvos rytas“ buvo prieš siūlymą sutrumpinti finalo seriją, tačiau ketvirtadienį Lietuvos čempionas „Žalgirio“ klubas, kuriame žaidžia daugiausia – net keturi – krepšininkai, pernai gynę rinktinę garbę Europos čempionate, pakeitė nuomonę.

Prieš pasisakė tik „Lietuvos ryto“ klubo direktorius Martynas Purlys, pabrėžęs, kad nėra prieš padėti Lietuvos rinktinei, tačiau žiūri savų interesų – pirmiausia, prarastų pajamų dėl bilietų pardavimo.

Š.Mažeikos/BFL nuotr./Anot LKL direktoriaus Lino Gilio, net ir įrodžius krepšininkų nesąžiningumą, nubausti juos pagal LKL nuostatus – neįmanoma.
LKL direktorius Linas Gilys

„Aišku, blogai keisti čempionato nuostatus, kai pirmenybės eina jau į finišo tiesiąją, tačiau kito varianto neturėjome. Tik kažką pakeisdami, aukodami savo interesus, klubai galėjo padėti rinktinei“, – 15min.lt sakė LKL direktorius Linas Gilys.

„Pakeitimai nuostatuose padaryti minimalūs – nekeičiant, negriaunant nei čempionato sistemos, nei formato. Mūsų didžiųjų klubų atleidimas nuo ketvirtfinalių leido sutaupyti savaitę, kuri yra labai svarbi. Aišku, skaudžiausia 7–8 vietas čempionate užimsiančioms ekipoms, dėl to buvo daug diskutuota, tačiau kažko nekeičiant, sutrumpinti sezono negalėjome“, – pridūrė LKL direktorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius