-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 01 18

„Unicaja“ „Žalgirį“ priskiria prie grupės autsaiderių

Kauno „Žalgirio“ varžovės Malagos „Unicaja“ komandos atstovai ilgai nesvarstydami išskyrė G grupės favoritus ir autsaiderius. Pasak andalūzų, „Žalgiris“ bei Gdynės „Asseco Prokom“ yra silpniausios grupės ekipos.
Rungynių akimirka
Malagos „Unicaja“ krepšininkai užkirto kelią Vilniaus „Lietuvos rytui“ žaisti „Top-16“ etape. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Primename, kad Eurolygos burtai lėmė, jog G grupėje taip pat rungtyniaus Ramūno Šiškausko atstovaujama Maskvos CSKA ekipa. Tuo tarpu prie „Asseco Prokom“ vairo stovi lietuvis Tomas Pačėsas.

„Unicaja“ vyriausiasis treneris Aito Garcia Renesesas išskyrė Rusijos čempionus bei išreiškė susirūpinimą dėl ilgų skrydžių į Gdynę, Maskvą bei Kauną. „Patekome į įdomią grupę. CSKA turi daug potencialo, o jų pajėgumą įrodė pirmoji vieta grupėje reguliariajame sezone. „Žalgiris“ galbūt nepriklauso elitinėms Eurolygos komandoms, tačiau tai gana aukšto lygio ekipa. Tuo tarpu „Asseco Prokom“ yra vienas iš dviejų klubų, reguliariajame sezone įveikusių Madrido „Real“. Daug ką lems ir ilgi skrydžiai, kurie pasunkins mūsų pastangas susikoncentruoti ne tik į Eurolygos, tačiau ir Ispanijos į čempionato rungtynes.“

Malagos klubo senbuviui Berni Rodriguezui taip pat kelia nerimą laukiantys ilgi skrydžiai į Rytų Europą: „Svarbiausia, kad mūsų laukia ilgos ir varginamos kelionės, kurios išsekina prieš rungtynes. Visi varžovai yra pajėgūs. Vis dėlto į „Top-16“ žengiame su entuziazmu ir tikimės demonstruoti aukščiausio lygio krepšinį.“

Andalūzų komandos sporto direktorius Juanma Rodriguezas pažymėjo, kad dviem žaidėjais pasipildęs „Žalgiris“ sustiprėjo, o „Asseco Prokom“ yra įveikęs Ispanijos grandą „Real“. Vis dėlto „Unicaja“ vadovas tikisi savo komandą išvysti pirmoje arba antroje G grupės pozicijoje.

„Mūsų tikrai nelaukia lengvas pasivaikščiojimas. Nors „Žalgiris“ ir „Asseco Prokom“ atrodo silpniau, mūsų laukia ilgos kelionės į Kauną ir Gdynę. „Žalgiris“ pasistiprino dviem naujokais, o lenkai savo vertę įrodė įveikdami „Real“. Kovos „Top-16“ visiems klubams prideda papildomos motyvacijos, todėl privalome gerbti kiekvieną varžovą. Esu įsitikinęs, jog bus nelengva, tačiau tikiuosi, kad užimsime pirmą arba antrą vietą. Stengsimės išvengti traumų bei gerinti savo žaidimo lygį“, – kalbėjo J.Rodriguezas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius