-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 11 05

„Union Olimpija“ žygis tęsiasi: po pratęsimo krito ir „Panathinaikos“

Netikėtai puikų pasirodymą Eurolygoje tęsia Liublianos „Union Olimpija“ krepšininkai, D grupėje namuose 85:84 (16:22, 23:6, 9:20, 22:19, 13:12) po pratęsimo parklupdę pirmąją nesėkmę patyrusį Atėnų „Panathinaikos“ klubą.
Slovėnai iškovojo trečią pergalę iš eilės
Slovėnai iškovojo trečią pergalę iš eilės. / „Scanpix“ nuotr.

Paskutinė minutė prasidėjo rezultatui esant lygiam – 67:67. Tuomet Sašo Ožboltas pataikė tik vieną baudą iš dviejų (68:67), bet po nesėkmingo antrojo bandymo atkovojo kamuolį puolime ir akimirksniu pridėjo dvitaškį – 70:67. Graikijos čempionų situacija susikomplikavo. Protingai gynyboje rungtyniaudami šeimininkai neleido svečiams atakuoti iš toli. Vis dėlto Dimitris Diamantidis neklydo prie baudų metimo linijos (69:70), o Kevinnui Pinkney rankos sudrebėjo abu kartus.

Netrukus D.Diamantidis išprovokavo dar vieną pražangą ir baudomis išvedė „Panathinaikos“ į priekį – 71:70. „Union Olimpija“ krepšininkai klydo atakuodami, bet stebuklai Jure Zdovco auklėtinių neapleido. D.Diamantidis šįkart realizavo tik vieną baudą iš dviejų (72:70), o dvitaškį su lyg sirena pataikė Vlado Ilievskis – 72:72.

Pratęsimas vyko pagal panašų scenarijų, tik su laiminga pabaiga „Union Olimpija“ ekipai. Tiesa, iki antro pratęsimo trūko visai nedaug. Slovėnams pirmaujant trimis taškais (85:82), paskutinėmis akimirkomis iš toli atakavo D.Diamantidis. „Union Olimpija“ neatsakingai prasižengė ir graikas turėjo galimybę išgelbėti savo ekipą. Nors pirmieji du baudų metimai pasiekė tikslą, trečiasis skriejo pro šalį, o „Union Olimpija“ triumfavo rezultatu 85:84.

„Union Olimpija“: Kevinnas Pinkney 16, Kenny Gregory 13, Vlado Ilievskis 11 (6 rez. perd.), Damiras Markota 10 (6 atk. kam.).

„Panathinaikos“: Dimitris Diamantidis 20 (7 atk. kam., 5 rez. perd.), Mike'as Batiste'as 16 (6 atk. kam.), Antonis Fotsis 13, Stratos Perperoglou 9.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius