-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 24

Virginijus Mikalauskas: „Rungtynių tvarkaraštis Ukrainoje primena NBA“

Mariupolio „Azovmaš“ strategas Aco Petrovičius po pralaimėjimo Vilniaus „Lietuvos rytui“ paskutinėse Europos taurės rungtynėse teigė, kad jo auklėtiniai dėl milžiniškų krūvių jaučiasi pavargę, nors sezonas tik prasidėjo.
Virginijus Mikalauskas
Virginijus Mikalauskas / Alfredo Pliadžio nuotr.
Temos: 1 Europos taurė

„Šį sezoną mūsų sezonas įtemptas, tai buvo jau dvidešimtos mūsų rungtynės. Jautėsi, kad žaidėjai nėra švieži, nėra geros formos“, – kalbėjo A.Petrovičius.

Mariupolio komandoje fizinio rengimo treneriu dirbantis Virginijus Mikalauskas A.Petrovičiaus žodžius patvirtino. Pasak jo, varžybų Ukrainoje tvarkaraštis primena NBA tvarkaraščio intensyvumą.

„Daugiausia laiko praleidžiame kelionėse, pačiame Mariupolyje būname mažai, keliaujame po aštuonias, dvylika dienų. Į Vilnių atvykome po dvejų iš eilės rungtynių. Sportininko gyvenimas nėra lengvas, bet tokia realybė, mes nieko negalime pakeisti. Turime labai sunkų Ukrainos tvarkaraštį, man asmeniškai atrodo neįtikėtina, kad Europos taurės turnyre rungtyniaujanti komanda turi žaisti tiek daug rungtynių. Kaip rodo praktika, apskritai žaidėjams sunku atlaikyti tokį krūvį.

Labai sunku psichologiškai atsigauti po rungtynių, kai iššautos visos emocijos, labai sunku žaidėjus motyvuoti ir nuteikti, kai laukia dar dvejos rungtynės ir dar dvejos. Su treneriais esame paskaičiavę, kad reguliariajame sezone turime sužaisti 90 rungtynių. Tai nėįtikėtina, kaip NBA, gal dar daugiau, nes mes skaičiavome be atkrintamųjų, su atkrintamosiomis virš 100 bus. Neįtikėtinai daug, nelabai žinau Europoje daug lygų, kur būtų šitoks kiekis rungtynių“, – tinklalapiui Sportas.info kalbėjo V.Mikalauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius