Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 15

Zagrebo „Cedevita“ gynėjas Marko Tomasas: „Nesiruošiame žaisti iškėlę baltą vėliavą“

Po kojos traumos atsigavęs Marko Tomasas pirmąsias šio sezono rungtynes Eurolygoje sužaidė tik praėjusią savaitę, tačiau teigė esąs pasiruošęs ketvirtadienio dvikovai su Kauno „Žalgiriu“.
Marko Tomasas
Marko Tomasas / „Scanpix“ nuotr.

M.Tomasui pažintis su „Žalgiriu“ nebus pirmoji. Būdamas Zagrebo „Cibona“ ir Stambulo „Fenerbahce Ulker“ nariu jis kelis kartus žaidė prieš Kauno ekipą. Be to, M.Tomasas yra pažįstamas ir su žalgiriečių vyriausiuoju treneriu Joanu Plaza – jie abu gynė Madrido „Real“ klubo garbę.

– Neseniai prisijungėte prie komandos po traumos. Ar esate pilnai pasiruošęs žaisti ketvirtadienio rungtynėse su Kauno „Žalgiriu“? – Marko Tomaso paklausė „Žalgirio radijas“.

– Prieš pasveikdamas rungtyniavau tik šių metų vasarį, kai dar atstovavau „Fenerbahce Ulker“ komandai, bet dabar kasdien jaučiuosi vis geriau ir geriau. Ilgą laiką buvau iškritęs iš rikiuotės, tačiau stengiuosi sunkiai dirbti, kad vėl galėčiau žaisti pilnu pajėgumu. Tikiuosi, kad ketvirtadienį rungtynėse su Kauno „Žalgiriu“ galėsiu būti naudingas savo komandai.

– Žalgiriečių strategas J.Plaza treniravo jus, kai žaidėte Madrido „Real“ ekipoje. Ką galite pasakyti apie jį, kaip apie savo srities specialistą?

– J.Plaza treniravo mane tris sezonus – dvejus metus kaip vyriausiasis treneris ir prieš tai vienerius kaip trenerio asistentas. Tuo metu kaip treneris jis dar buvo jaunas, bet man patinka jo treniravimo būdas. Jis mėgsta aktyvią gynybą, staigius metimus ir dabar „Žalgiryje“ įrodinėja, kad eina teisingu keliu.

– Ar manai, kad trenerio strategijos išmanymas gali būti jūsų privalumas ruošiantis žaisti prieš „Žalgirį“?

– Nemanau, nes mūsų treneriai manęs to neklausia. Mes žaisime prieš „Žalgirį“ tiesiog kaip prieš komandą, kurią matėme jau daug kartų šį sezoną.

– Ar Zagrebo „Cedevita“ komandos  žaidimas pasikeitė nuo pirmojo susitikimo su „Žalgiriu“?

– Supraskite, kad „Cedevitai“ tai buvo debiutinės rungtynės Eurolygoje, o žalgiriečiai žaidė labai gerai, itin pasitikėdami savimi.  Mes rungtynes pralaimėjome labai lengvai, bet dabar bus kitaip. Visų pirma, žaisime namuose, savo gerbėjų akivaizdoje ir be jokio spaudimo, nes mes neturime daug galimybių patekti į „Top 16“ etapą. Kad ir kaip norėtumėme, tačiau turint tik vieną pergalę po pirmojo rato tai būtų labai sunku padaryti.

– Praėjusią savaitę namuose „Cedevita“ pasiekė pirmąją pergalę Eurolygoje, įveikdama Vitorijos „Caja Laboral“. Ar ši pergalė įkvėpė jūsų komandą?

– Taip, mes laimėjome svarbias rungtynes. Nugalėjome, mūsų manymu, vieną geriausių Ispanijos komandų  ir tai mums leido suprasti, kad mes galime pilnavertiškai žaisti Eurolygoje. Tad ir šį ketvirtadienį tikrai nesiruošiame žaisti iškėlę baltą vėliavą. Nors „Žalgiris“ laimėjo visas penkerias rungtynes, mes privalome žaisti pasitikėdami savo jėgomis ir, jeigu žaisime su tokiomis nuotaikomis ir kovingumu kaip prieš „Caja Laboral“ komandą, galime tikėtis nugalėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius