Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 27 /12:25

Žalgiriečiai sezoną pradėjo linksma, bet darbinga lauko treniruote Nemuno saloje

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai rytinę pirmadienio treniruotę pradėjo lengvu krosu ir mankšta Nemuno saloje, kurioje įsikūrusi ir jų treniruočių bazė Kauno arenoje. Kartu su komandos draugais nebėgo tik Mantas Kalnietis, kuris mynė dviračio pedalus treniruoklių salėje.
Treniruotėje
Treniruotėje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Geros nuotaikos, darbingai nusiteikę žaidėjai su malonumu kibo į darbą. Kol krepšininkai gryname ore darė apšilimą, vyriausiasis ekipos treneris Jonas Plaza šnekučiavosi su savo asistentais, aptarinėjo būsimą treniruotę.

Ispanas džiaugėsi gera atmosfera komandoje ir žaidėjų nusiteikimu bei motyvacija. Vienintelis juodas debesis – pagrindinio vidurio puolėjo Roberto Javtoko trauma. Krepšininkui yra lūžusi pėda, jis treniruotis ir žaisti negalės apie pusmetį.

„Labas rytas, laba diena, labas vakaras, ačiū. Kol kas moku tik šiuos ir dar kelis žodžius, tačiau pramokti lietuviškai yra vienas pagrindinių mano tikslų dabar“, – gerai nusiteikęs su žurnalistais pasisveikino J.Plaza.

Jo teigimu, antra savaitę kartu sportuojantys krepšininkai dirba labai sunkiai, yra motyvuoti ir jaučiantys pergalių alkių.

„Vyresni žaidėjai, jauni žaidėjai, visi yra įsitraukę, jaučia alkį. Turiu pojūtį, kad viskas vyksta gerai. Aš esu patenkintas. Vienintelė blogas naujiena yra Roberto trauma.

Galbūt ieškosime naujo žaidėjo, nes, kaip jūs patys gerai žinote, mūsų grupė Eurolygoje yra labai stipri. Todėl mums reikia pradėti labai užtikrintai, jei norime konkuruoti su kitais. Nenorime, bet  kokio žaidėjo, mums reikalingas žmogus, suprantantis kas yra „Žalgiris“ ir kokie yra keliami tikslai jam. Atmosferos ir nusiteikimo, kurį dabar jaučiu komandoje, negali sugriauti vieno žaidėjo netektis“, – kalbėjo „Žalgirio“ strategas.

Rimantas Kaukėnas: „Treneris – stipriai griežtas“

Šluostydamasis prakaitą vienas būsimų komandos lyderių gynėjas Rimantas Kaukėnas antrino treneriui: „Nuotaikos darbinės. Pasiruošimas sezonui prasidėjo. Reikia kibti į darbą, prakaituoti. Smagu. Daug vyrų pažįstu, su daugeliu kartu žaidžiau. Su kai kuriais nežaidžiau, bet taip yra kiekvienais metais. Visi dirba labai gerai“.

Patyręs žaidėjas pabrėžė Kaune radęs labai šiltą ir draugišką, darbingą atmosferą. R.Kaukėno teigimu, vyriausiasis treneris taip pat nusiteikęs sunkiam darbui. Paklaustas, ar treneris griežtas, gynėjas šyptelėjo: „Stipriai griežtas. Bet taip ir reikia“.

Londono olimpinėse žaidynėse gerą formą įgavęs R.Kaukėnas poilsiui daug laiko neturėjo, nes, nors jokių skausmų ir traumų padarinių nejaučia, turėjo daryti reabilitacinius pratimus. Trumpas poilsis buvo ypač svarbus atsigauti ir pailsėti psichologiškai.

Kartu su Kšyštofu Lavrinočiumi Sienos „Montepaschi“ ne vieną sezoną kartu žaidęs R.Kaukėnas sako Kšyštofą ir jo dvynį brolį Darjušą jaučiantis net nežiūrėdamas į juos. „Net nereikia žiūrėti. Jaučiu jau juos abu net nusisukęs. Nuo jų niekaip nepabėgu, jau šeši ar septyni metai – arba su vienu, ar su kitu“, – juokėsi patyręs žaidėjas.

Broliai: „Šioje komandoje nesame eiliniai žaidėjai“

Į žurnalistų klausimus taip pat sutikę atsakyti Kšyštofas ir Darjušas, kaip visada, laidė pokštus ir spindėjo gera nuotaika. Darjušas teiravosi, kaip taisyklingai sakyti: „čianai“ ar „čionai“. Tačiau prakalbus apie treniruotes ir rugsėjo 5 d. laukiančią akistatą su Vilniaus „Lietuvos rytu“, broliai surimtėjo.

„Čia tik apšilimas buvo. Dabar eisime į štanginę, vėliau – žaisti krepšinio. Nemuno salą jau esame matę pro savo namų langus, nes mūsų langai – tiesiai į jūrą, geriau negu Ispanijoje“, – tvirtino Kšyštofas.

Paklausti apie R.Javtoko traumą, broliai sakė, kad tai – didelė netektis komandai, ir kaip pagrindinio vidurio puolėjo, ir kaip asmenybės. Tačiau reikia tikėti savo jėgomis ir tuo kelis mėnesius bandyti verstis be jo.

„Be abejo, mes bendraujame su juo. Robertas atvažiuoja į kiekvieną treniruotę, kol jam nepadaryta dar operacija“, – sakė K.Lavrinovičius.

Broliai teigė nebijantys padidėjusios atsakomybės, iš rikiuotės iškritus R.Javtokui, nes „jau pasirašydami kontraktą mes žinojome, kad būsime ne eiliniai žaidėjai komandoje, kad mums teks atlaikyti didelį krūvį. Stengsimės pateisinti į mus dedamus lūkesčius“.

Kuris bus geresnis žaidėjas šį sezoną – broliai atsakė diplomatiškai, kad sieks kiekvieną dieną žaisti visi geriau.

Papildyta 12.25 val.: Paulius Jankūnas:  „Esame nusiteikę kovai su „Lietuvos rytu“

Santūrusis Kauno „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas nedaugžodžiavo ir po Nemuno saloje įvykusio apšilimo. Jo teigimu, per kelias savaites „Žalgirio“ olimpiečiai spėjo pailsėti ir psichologiškai, ir fiziškai, komandos žaidėjų nusiteikimas geras, visi treniruojasi su dideliu entuziazmu, bando naujus derinius, stengiasi vienas su kitu apsiprasti ir kuo geriau vienas kitą suprasti, nes komandai keliami tikslai – patys aukščiausi.

Puolėjas jau laukia ir pirmųjų sezono rungtynių su „Lietuvos rytu“. „Esame gerai nusiteikę prieš kovą su „Rytu“, kaip kitaip galima nusiteikti tokioms rungtynėms? Mažai LKL varžybu su „Rytu“, todėl tiek mums bus įdomu pažaisti, tiek ir visai krepšinio visuomenei“, – sakė P.Jankūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius