Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 19

Žalgirietis Jamesas Andersonas: „Mano pergalingi metimai – visos komandos nuopelnas“

Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas svarbiose rungtynėse su Sasario „Dinamo“ dėl išlikimo tolesniame Eurolygos etape tik per plauką išsigelbėjo, nors visus tris kėlinius pirmavo. Rungtynių didvyriu tapo Jamesas Andersonas – likus žaisti tris sekundes jis išlygino rezultatą ir baudos metimu jį persvėrė. „Žalgirio“ išplėšė pergalę 80:79 ir žais Eurolygos „Top 16“ etape.
Jamesas Andersonas
Jamesas Andersonas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Tai buvo komandos nuopelnas – nors pralaiminėjome, bet nepasidavėme, – kuklinosi J.Andersonas po rungtynių. – Žinojome, kad privalome galvoti tik apie pergalę. Turėjau gerą galimybę ir ją išnaudojau. Be abejo, labai džiaugiamės, nes keliausime į kitą etapą.“ 

J.Andersonas gyrė komandos draugus, padėjusius jam išlyginti rezultatą. „Treneris sakė, kad kamuolys turi atitekti man. Komandos draugai suteikė erdvės, aš prasiveržiau ir pataikiau. Šie pergalingi metimai – visos komandos nuopelnas“, – įsitikinęs jis. 

J.Andersonas teigė, kad žalgiriečiai nežinojo, jog Kazanės „Uniks“ pralaimėjo Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“ ir jiems yra būtina pergalė. „Mes galvojome tik apie pergalę. Nuo atvykimo čia pradžios turėjau tikslą padėti komandai patekti į „Top 16“ etapą. Džiugu, kad tai pavyko“, – džiaugėsi krepšininkas. 

„Dinamo“ treneris Romeo Saccheti po rungtynių sakė tikėjęsis, jog žalgiriečiai paskutinėmis sekundėmis savo likimą patikės J.Andersonui, bet nemanė, kad jis veršis po krepšiu. „Stengėmės apsiginti nuo jo tritaškio metimo ir suklydome“, – apgailestavo treneris. 

Paulius Jankūnas pasakojo, kad ketvirtame kėlinyje žalgiriečiai buvo pradėję panikuoti kaip ir rungtynėse Sasaryje, iš kur grįžo pralaimėję. „Ačiū Dievui, stebuklo dėka išsigelbėjome. Pavyko susikaupti, gal padėjo ir tai, kad grįžau į aikštelę atsikvėpęs, šviežia galva. Reikėjo kažką daryti, reikėjo visiems susikaupti“, – kalbėjo P.Jankūnas. 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius