Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 30

„Žalgirio“ naujokas Sonny Weemsas: „Mano tikslas yra laimėti Eurolygą“

Vienerių metų kontraktą su Kauno „Žalgiriu“ pasirašęs amerikietis Sonny Weemsas po truputį pratinasi prie europietiško krepšinio. Trejus pastaruosius metus NBA arenose varžovus triuškinančiais dėjimais į neviltį variusiam 25 metų krepšininkui teks prisitaikyti prie komandiniais veiksmais paremtos priešininkų gynybos bei kur kas lėtesnio žaidimo.
Sonny Weemsas
Sonny Weemsas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Europietiškas krepšinis yra žymiai lėtesnis ir mažiau rezultatyvus. Europoje dažna komanda per rungtynes pelno tarkime 65 taškus. Man reikia išmokti geriau suprasti varžovų gynybą, nes jie dažnai susispaudžia ir padeda vienas kitam. Čia gynyboje nėra trijų sekundžių taisyklės. Prie to reikės priprasti, – neslėpė 198 cm ūgio puolėjas. – Po truputį aš priprantu. Manau, kad man dar reikės dviejų rimtų rungtynių, kad visiškai įsivažiuočiau į tą ritmą.“

Kartu su Linu Kleiza Toronto „Raptors“ atstovavusio S.Weemso planus aukštyn kojom apvertė NBA lygą suparalyžavęs lokautas. Amerikietis tapo vienu iš pirmųjų stipriausios pasaulio lygos krepšininkų, kuris nusprendė persikelti į kitą Atlanto pusę.

„Čia žmonės yra labai atsidavę krepšiniui. Tai yra pirmas dalykas, kurį pastebėjau būdamas čia“, – pirmaisiais įspūdžiais Kaune dalinosi sportininkas.

Itin galingu šuoliu pasižymintis krepšininkas, žaisdamas NBA, savo komandos atakas neretai užbaigdavo dėjimais į krepšį. Toronto „Raptors“ gerbėjų numylėtiniu tapęs S.Weemsas sieks pelnyti ir Kauno sirgalių simpatijas.

„Komandoje mes turime daugybę labai talentingų žaidėjų. Tačiau mes privalome tapti vieningu kolektyvu ir žaisti kaip komanda. Neseniai prie mūsų prisijungė keli nacionalinei rinktinei atstovavę vyrukai, tad visos sudėties mes treniravomės tik du kartus. Mums reikės laiko, – perspėjo krepšininkas. – Ar aš sieksiu tapti komandos lyderiu? Aš tiesiog noriu laimėti kuo daugiau rungtynių. „Žalgiris“ pernai sezoną baigė TOP16 etape. Mano tikslas yra laimėti Eurolygą.
Taip pat noriu tapti geresniu krepšininku tiek aikštelėje, tiek ir už jos ribų.“

2,5 mln. gyventojų turinčiame Toronto dvejus metus gyvenęs amerikietis, paklaustas, ar jau spėjo apžiūrėti Kauną, šyptelėjo: „Komandos draugai man minėjo, kad čia nėra labai daug veiklos. Tačiau čia yra krepšinio šalis ir krepšinio miestas. Būtent į tai esu susikoncentravęs. Aš atvykau čia žaisti krepšinio, o ne apžiūrinėti miesto“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius