Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 05

„Žalgirio“ patekimas į Eurolygos atkrintamąsias prilygtų stebuklui

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai po trečiadienį patirto pralaimėjimo 72:80 Berlyno „Alba“ ekipai išsikasė sau duobę Eurolygos „Top 16“ turnyre. 3 pergales per 9 rungtynes iškovojusiems Lietuvos čempionams liko tik labai maža galimybė pasiekti atkrintamąsias varžybas.
Rungtynių akimirka
Jamesas Andersonas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

„Žalgiriui“ (3/6) E grupėje liko sužaisti penkerias rungtynes, iš kurių trejos vyks Kaune. Vis dėlto, per ateinančias savaites kauniečiai žais su visais grupės lyderiais. Jei dar turi noro patekti į kitą etapą, žalgiriečiai tiesiog privalo laimėti namų rungtynes – su „Panathinaikos“ (5/3), „Barcelona“ (5/3) ir „Crvena Zvezda“ (1/7). Bet net ir tai negarantuotų kelialapio į kitą etapą.

Pavyti grupės lyderio Madrido „Real“ (7/1) ar Tel Avivo „Maccabi“ (6/2) jau nebereikėtų tikėtis. Ketvirtadienį Atėnuose vietos „Panathinaikos“ išmėgins jėgas su „Barcelona“. Šį susitikimą pralaimėjusi komanda bus ta, kurią iki „Top 16“ etapo pabaigos tikėsis „pagauti“ tiek „Žalgiris“, tiek „Alba“.

„Žalgiriui“ nėra itin svarbu, kurią komandą „gaudyti“, nes daug pralaimėjo ir „Panathinaikos“ (58:77), ir „Barcelona“ (72:89). Tačiau kauniečiai turi tarpusavio rungtynių pranašumą prieš „Alba“.

Vis dėlto, tikėtis pavyti graikus arba katalonus sunku dar ir dėl to, kad abiejų klubų tvarkaraščiai sąlyginai kur kas lengvesni nei LKL čempionų.

Po mačo su „Barcelona“ ekipai „Panathinaikos“ krepšininkams per penkias paskutines grupės dvikovas reikės žaisti su visomis keturiomis silpniausiomis grupės komandomis. „Barca“ per lemiamus 5 susitikimus su „silpnaisiais“ žais tris kartus.

Jeigu „Žalgiris“ nori pasiekti kitą etapą ir laimėtų trejas namų rungtynes, jiems reikėtų tikėtis, kad „Barcelona“ arba „Panathinaikos“ laimės tik vienerias iš penkerių likusių rungtynių. Net ir tokiu atveju dar reikėtų graikus arba katalonus namie įveikti didesniu skirtumu nei pralaimėta pirmajame mače.

Kalbant tiesiai šviesiai – reikia kone stebuklo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius