Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 22

„Žalgirio“ rungtynėse su „Lokomotiv“ – Artūro Gudaičio ir Roberto Javtoko rekordai

Eurolygos „Top 16“ etapo vienuoliktojo turo rungtynėse su Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ komanda Kauno „Žalgirio“ krepšininkai galėjo pasigirti neblogais statistiniais rodikliais. Nors pergalei pasiekti to neužteko, keli žalgiriečiai pasiekė savo asmeninius rekordus Eurolygoje.
Artūras Gudaitis
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Savo sugebėjimus atskleidė A.Gudaitis

Visų pirma, „Žalgirio“ gerbėjų akys krypsta į Artūrą Gudaitį. Jaunasis aukštaūgis pirmą kartą rungtynes pradėjo starto penkete ir iškart atsidėkojo Sauliui Štombergui už pasitikėjimą.

Iki tol per 3 žaistus mačus vos 2 taškus pelnęs A.Gudaitis šį rodiklį padvigubino per pirmąsias 4 minutes. Iškart po to 208 cm ūgio krepšininkas vos gaudydamas kvapą paprašė keitimo, bet vėliau grįžęs į aikštę žaidimo ritmo neprarado. Vien ko verti epizodai, kai lemiamomis akimirkomis 20-metis žalgirietis drąsiai smeigė dvitaškį iš vidutinio nuotolio ir dėjimu užbaigė paskutiniąją rezultatyvią „Žalgirio“ ataką.

Iš viso A.Gudaitis surinko 14 taškų (5/5 dvit., 4/6 baud.), atkovojo 6 kamuolius ir varžovus pavaišino 2 įspūdingais blokais. Visi šie rodikliai ir 22 naudingumo balai yra geriausi A.Gudaičio pasiekimai Eurolygoje.

VIDEO: Artūras Gudaitis

R.Javtoko rekordas

Asmeninį rekordą Eurolygoje šiose rungtynėse pasiekė ir Robertas Javtokas. Jis sužibėjo ne tik įprastose aukštaūgiams kategorijose, bet ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus. Iki šio sezono laikinasis „Žalgirio“ kapitonas vos kartą Eurolygoje buvo atlikęs 3 rezultatyvius perdavimus.

Praėjusią savaitę antras naudingiausių krepšininkų sąraše su 28 naudingumo balais likęs R.Javtokas buvo „Žalgirio“ lyderis ir šį kartą. Jis pelnė 18 taškų, atkovojo 9 kamuolius ir blokavo 2 rusų metimus.  Jo surinkti 24 naudingumo balai ir vėl buvo geriausias rezultatas tarp žalgiriečių.

Visų laikų blokuotų metimų kategorijoje su 118 blokų jis užima 12-ąją vietą. R.Javtokui iki dešimtosios vietos, kurią dalijasi Marcusas Goree ir D‘Oras Fischeris, trūksta vos dviejų blokų.

Geras „Žalgirio“ gynėjų pasirodymas

Prie „Žalgirio“ spurto ketvirtajame kėlinyje daug prisidėjo ir Šarūnas Jasikevičius. Kai „Lokomotiv-Kuban“ ekipa jau buvo benutolstanti, Šaras pakabino kamuolį link lanko skriejančiam Martynui Pociui, o po to perėmė kamuolį ir pelnė du taškus su pražanga. Tikslą pasiekė ir įžaidėjo tritaškis metimas paskutiniąją minutę.

Dar įspūdingiau atrodo per 18 minučių Š.Jasikevičiaus atlikti 9 rezultatyvūs perdavimai. Tai geriausias lietuvio rezultatas nuo 2010 m. gruodžio.

Be to, Eurolygos apžvalgininkai pastebėjo, kad Šaras yra vienintelis krepšininkas, atlikęs bent 8 rezultatyvius perdavimus atstovaudamas keturioms Eurolygos komandoms. Jis taip pat pratęsė nepramestų baudos metimų seriją iki 31.

Geras rungtynes sužaidė ir „Žalgirio“ gynėjų grandies žaidėjai M.Pocius bei Artūras Milaknis. Veržliai rungtyniavęs M.Pocius buvo antras pagal rezultatyvumą. Jis surinko 16 taškų ir po krepšiais sugriebė 5 atšokusius kamuolius.

Svarbiais momentais krepšį gerai atakavo A.Milaknis. Jis pataikė 4 tritaškius iš 7 ir iš viso pelnė 14 taškų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius