Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 14

„Žalgirio“ treneris Gintaras Krapikas prakalbo apie nenorą būti nacijos kvailiais, vilniečių strategas Dainius Adomaitis – apie nesėkmės priežastis

Po pergalingų trečiųjų pusfinalio serijos rungtynių, kuriose Kauno „Žalgiris“ sugebėjo atkaklioje kovoje palaužti Vilniaus „Lietuvos rytą“ 73:71 ir iškovoti kelialapį į LKL finalą, kauniečių klubo treneris Gintaras Krapikas džiaugėsi, kad krepšininkai, net ir pradžioje suklupę, sugebėjo atsitiesti.
Gintaras Krapikas
Gintaras Krapikas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Noriu padėkoti vyrams, kurie po tokios situacijos, į kurią patekome užėmę ketvirtą vietą reguliariame LKL sezone bei nesėkmingai pradėtų atkrintamųjų varžybų, išlaikė rimtį, nepasidavė emocijoms ir nebandė anksčiau laiko užbaigti čempionato.

Buvo nelengva, kai pirmąjį mačą pusfinalyje pralaimėjome, tačiau tuomet komanda parodė, jog silpnas yra ne tas, kuris krenta ant kelių, o tas, kuris nesugeba atsistoti, – patenkintas dėstė G.Krapikas. – Vyrai stengėsi, tikėjo iki paskutinės akimirkos ir pasiekė savo. Nemaniau, jog mus Vilniuje šiame mače palaikys tiek daug sirgalių. Ačiū jiems už tai.

Varžovų priekinė linija pridarė mums bėdų, tačiau visų uždengti juk negalime. Tai, ką padarėme kovodami, užteko pergalei.

Tačiau LKL čempionatas dar nesibaigė. Jeigu nesusikaupsime likusioms finalo varžyboms, galime tapti nacijos kvailiais.“

Dvigubu dubliu prie pergalės trečiadienį prisidėjo žalgirietis Paulius Jankūnas, pelnęs 16 taškų ir po krepšiais atkovojęs 12 kamuolių.

„Sunku ką ir komentuoti – daug emocijų. Džiaugiuosi, kad pavyko laimėti priešininkų arenoje. Ačiū fanams, kurių čia buvo daug. Geriausias žaidėjas aikštelėje šiandien buvo Kauno „Žalgiris“, kadangi vienas krepšininkas tokiose rungtynėse nieko nelemia“, – buvo įsitikinęs nugalėtojų komandos puolėjas P.Jankūnas.

Sostinės ekipos treneris Dainius Adomaitis buvo itin santūrus: „Belieka pasveikinti varžovus su pergale. Kaip ir po praėjusių rungtynių, vienas iš komponentų, šiandien ir vėl nulėmusių pralaimėjimą, buvo kova dėl atšokusių kamuolių. Akcentavome atkovotus kamuolius, tačiau netikėtai prametėme labai daug baudų. Jei ne Renaldo Seibučio trauma, jis rungtynių pabaigoje tikrai būtų aikštėje, tačiau yra kaip yra.

Kas analizuoja žaidimą, žino, kad mes esam gera tritaškininkų komanda, „Žalgiris“ išanalizavo mūsų stiprias puses ir neleido mesti. Todėl bandėme išnaudoti žaidimą per savo aukštaūgius – Antaną Kavaliauską ir Darių Songailą.

Bet jų pagrindiniai žmonės – Paulius Jankūnas ir Robertas Javtokas – taip pat darė mums nemažai problemų. Kova dėl atšokusių kamuolių ir buvo pagrindinė kova. Vienąkart ją per pusfinalio seriją laimėjome,  o dukart pralaimėjome. Tai buvo svarbiausias šio pusfinalio veiksnys.

Sunku kalbėti dabar apie VTB Jungtinę lygą ir šios lygos mačus savaitgalį. Ir apskritai apie ateitį, nes buvome susitelkę tik šiam pusfinaliui. Išsimiegosime ir tada žiūrėsime ką daryti toliau.“

Po nesėkmės apie akistatą ir jos baigtį nepanoro su žurnalistais kalbėti nė vienas „Lietuvos ryto“  žadėjas.

„Lietuvos ryto“ komanda LKL pirmenybių finale nežais pirmą kartą nuo 1998 metų.

Kauno „Žalgirio“ varžovai LKL finale paaiškės pusfinalio (iki dviejų pergalių) serijoje, kurioje rungtyniaus Prienų „TonyBet“ ir Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius