Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 17

„Žalgirio“ treneriui Gintarui Krapikui už teisėjų kritiką gresia bauda nuo 289 iki 1448 eurų

Kauno „Žalgirio“ trenerio Gintaro Krapiko bandymas viešai kritikuoti teisėjus gali jam kainuoti nemenką pinigų sumą – nuo 289 iki beveik 1,5 tūkst, eurų. Sekmadienį Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai iš trečio karto Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pirmenybėse sugebėjo įveikti žalgiriečius rezultatu 67:65 ir įrodė, kad Kauno „Žalgiris“ šiemet jiems nėra neįveikiamas. Tačiau „Žalgirio“ strategas G.Krapikas po mačo vykusioje spaudos konferencijoje ne sveikino varžovus, o peikė neva regbį krepšinio aikštėje žaisti leidusius dvikovos arbitrus.
Gintaras Krapikas
Gintaras Krapikas / A. Venskaus nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE. 

Kauno „Žalgirio“ treneris G.Krapikas po pralaimėtų rungtynių pratrūko įsiūčiu. Didžiausią kaltę dėl nesėkmės rungtynėse su „Neptūnu“ strategas suvertė, jo manymu, per daug liberaliems teisėjams.

„Pralaimėjome lyderių dvikovą. Aš nesuprantu, koks čia sportas, galime pereiti į regbį. Nežinau, ką pasakyti žaidėjui, kai jį nuolat nustumia nuo užtvaros, nudaužia į užribį, o švilpukai tyli. Nežinau, kaip žaidėjus mokyti. Reikės kreiptis į krepšinio teisėjų asociaciją ar federaciją, paklausti, gal yra kitokie kriterijai, pagal kuriuos man reikia įvesti žaidėjus į žaidimą. Suprantu, kad priešininkai žaidžia namie kietai, mes irgi tai darėme, bet man kyla klausimų, kaip reikia auklėti savo komandą“, – pasipiktinimo neslėpė treneris.

Žurnalistų paprašytas patikslinti, ar turi priekaištų teisėjams, G.Krapikas pakėlė toną. „Neturiu nieko, pasakiau, ką pasakiau. Jokių priekaištų neturiu, tik pasakiau, kad kitaip žaidėjus turbūt reikės auklėti, nes turbūt keičiasi taisyklės ir mes kažką praleidome“, – emocijų ir nepasitenkinimo neslėpdamas kalbėjo „Žalgirio“ strategas.

LKL direktorius Romualdas Brazauskas sakė, kad tokie trenerio pasisakymai, grindžiami emocijomis, o ne faktais, gali G.Krapikui kainuoti nemenką baudą.

„Dabar yra nagrinėjamas įrašas ir žiūrima, ar treneris G.Krapikas nenusižengė LKL nuostatams. Jei jis bus pripažintas kaltu, LKL drausmės komisija gali jam skirti nuo 289 iki 1448 eurų baudą. Tačiau kol kas nieko konkretaus pasakyti negaliu – kai incidentas su „Žalgirio“ strategu bus išnagrinėtas, tuomet ir bus aišku, ar jis buvo neteisus“, – sakė R.Brazauskas.

Paklausus, kada G.Krapiko istorija gali būti išnagrinėta, LKL vadovas aiškino, kad ilgai sprendimo neteks laukti: „Tai viskas bus išnagrinėta per porą dienų. Jei treneris nesutiks su sprendimu, jis galės apskųsti nutartį LKF drausmės, etikos ir apeliacijos komisijai. Manau, jau rytoj gali būti paviešintas baudos ar tik įspėjimo treneriui tekstas.“
 

VIDEO: „Žalgirio“ ir „Neptūno“ trenerių komentarai po mačo

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius