-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 04 09

„Žalgirio“ vadovas Motiejūnas: Lietuvindami komandą ėjome neteisingu keliu

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ekipos panoro nuo kito sezono visiškai panaikinti legionierių limitą. Trečiadienį vykusiame visuotiniame klubų atstovų susirinkime dauguma komandų pritarė tokiam norui ir beveik neabejojama, kad per vyksiantį balsavimą bus priimtas taisyklių pakitimas, kuris reikš, jog nuo kito sezono LKL ekipose užsieniečių skaičius nebus ribojamas.
„Žalgirio“ generalinis direktorius P.Motiejūnas
„Žalgirio“ generalinis direktorius P.Motiejūnas neabejoja, jog LKL lygoje atsisakius legionierių limito, vietinių krepšininkų algos ženkliai nukris / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauno „Žalgirio“ generalinis direktorius Paulius Motiejūnas portalui Krepsinis.net atskleidė argumentus, kodėl LKL komandos nusprendė panaikinti legionierių limitą, kuris nuo kito sezono būtų sumažėjęs nuo keturių užsieniečių iki trijų.

– Kodėl pasisakote už legionierių limito panaikinimą?

– Iki šiol mūsų pozicija buvo lietuvinti komandą, tačiau, kaip parodė situacija, ėjome neteisingu keliu. Pernelyg išpūstos vietinių žaidėjų kainos ir agentų spaudimas verčia imtis tokių veiksmų.

– Manote, kad panaikinus legionierių limitą sumažės lietuvių kainos?

– Mes ne manome, o žinome, jog taip bus. Kainos tikrai kris ir sumažės spaudimas iš agentų. Šiuo metu vietinių žaidėjų kainos yra per daug išpūstos, nes pasirinkimas gerų vietinių krepšininkų nėra didelis. Rinkoje nėra konkurencijos. Kuomet ji atsiras, agentai kitaip bendraus su klubais.

– Jeigu jis bus panaikintas, kiek užsieniečių planuojate turėti kitą sezoną?

– Mūsų prioritetas ir toliau bus lietuviai. Mes turime daug gabaus jaunimo ir jį auginsime. Šiuo metu jaunimas neturi spaudimo, jaučiasi per daug laisvai. Jie turi vietą „Žalgiryje“ ir jaučiasi saugiai. Pagalvoja, kad štai vieno ar kito krepšininko sutartis baigsis, jis išvyks, o aš užimsiu jo vietą, nes nebus daugiau kam žaisti. Taip neturėtų būti. Šio sezono patirtis parodė, kad mūsų prieš tai taikyta sistema veikė blogai, todėl ją reikia keisti.

– Lietuvos krepšinio federacija (LKF) smarkiai priešinasi legionierių limito panaikinimui. Ką manote apie federacijos poziciją?

– Jie tiesiog dirba savo darbą. Natūralu, jog jiems neramu, nes jie suinteresuoti, kad kuo daugiau lietuvių žaistų Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius