Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 08

„Žalgiris“ dar turi šansą! (nuotraukos, komentarai, papildyta 22.25 val.)

ULEB Eurolygos devintose B grupės rungtynėse Kauno „Žalgiris“ iškovojo antrą iš eilės svarbią pergalę – po dramatiškos kovos namie 105:94 nugalėjo prancūzų Nansi SLUC. Tačiau norėdami prasimušti į TOP-16 turnyrą paskutiniame ture išvykoje turės nugalėti „Barcelona“ krepšininkus.
P.Jankūnas pelnė 15 taškų ir atkovojo 17 kamuolių.
P.Jankūnas pelnė 15 taškų ir atkovojo 17 kamuolių. / 15min/Eriko Ovčarenko nuotr.
Temos: 1 Eurolyga

Sausakimšoje Kauno sporto halėje ketvirtadienį sirgaliai iškėlė plakatą „Kas vakarienei?“ Niekas neabejojo, kad tai turėtų būti svečiai iš Prancūzijos. „Žalgiris“ suraitė varžovus 105:94 (19:21, 21:16, 24:21, 41:36), tačiau iki deserto jiems pritrūko 4 taškų.

Mat jeigu Lietuvos čempionai būtų laimėję 15 taškų skirtumu, tuomet trims B grupės apačioje esančioms komandoms („Žalgiriui“, „Prokom“ ir SLUC) surinkus vienodai pergalių ir pralaimėjimų, tarpusavyje žaistų rungtynių taškų skirtumas padėtų kauniečiams pakilti į ketvirtą vietą.

Dabar vienintelis „Žalgirio“ krepšininkų kelias į kitą etapą – pergalė kitą savaitę svečiuose prieš galingą „Barcelona“ ekipą. Tikėkimės, kad dar prieš Naujuosius metus septynių iš eilės pralaimėjimų seriją Eurolygoje nutraukę kauniečiai nesuklups ir įteiks savo ištikimiems sirgaliams dar vieną dovaną.

Dvikovoje su SLUC ekipa aikštės šeimininkai didžiąją rungtynių dalį neišleido iniciatyvos iš savo rankų. Vis dėlto lemiama tapo paskutinio, ketvirto, kėlinio pabaiga. Likus žaisti minutę prasidėjo baudų mėtimo maratonas – iš viso abi ekipos per minutę metė 28 baudos metimus. Sėkmė lydėjo kauniečius.

Nugalėtojams Jonas Mačiulis pelnė 29 taškus (5 taiklūs tritaškiai iš 10), Dainius Šalenga pridėjo 18 taškų. Pauliaus Jankūno sąskaitoje –  15 taškų ir 17 atkovotų kamuolių, 15 taškų pelnė ir 9 kamuolius atkovojo Tadas Klimavičius. Mantas Kalnietis surinko 12 taškų, atkovojo 5 kamuolius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus, Artūras Milaknis pridėjo 11 taškų.

Svečių gretose išsiskyrė Steedas Tschicamboud. Jo sąskaitoje – 21 taškas. 19 taškų pelnė Ricardo Greeras, 16 – Cyrilas Julianas, 10 – Lamayne'as Wilsonas. „Žalgiris“ pralenkė varžovus pagal atkovotus kamuolius – 45:32, tačiau padarė daugiau klaidų – 13:8.

Kaip vyko rungtynės skaityti čia.

Papildyta 22.25 val. Gintaras Krapikas po rungtynių tvirtino, kad „Žalgiris“ pasirinko sunkesnį kelią į kitą etapą. „Keistas tas gyvenimas, kad sezono pradžioje būtume džiaugęsi kiekviena pergale, jeigu būtume demonstravę tokius rodiklius. Nepavyko nugalėti tiek taškų, kiek reikėjo, kad būtume pasilikę paprastesnį kelią patekti į TOP-16", – sakė jis.

Ko pritrūko iki pergalės reikiamu skirtumu?
Tokios rungtynėse kiekvienas kamuolys yra labai svarbus, nes mums reikėjo laimėti 15 taškų. Aišku, pasveikinau vyrus su pergale, kurią pasiekėme. To trupučio mums pritrūko, nes kažkas po truputį kažko nepadarė.

Ar labai trūko Loreno Woodso?
Aš tikrai neturiu priekaištų vyrams, kurie kovėsi aikštelėje. Gal tik Eurelijų Žukauską išmušė iš vėžių tas smūgis, gautas į veidą. Iš esmės didelio žmogaus pelnytų taškų pritrūko.

Ką pasakėte teisėjui, kai gavote techninę pražangą?
Aš jo paklausiau, kaip tiesiai stovinčiam po krepšiu reikia gintis, kad negautum baudos. Žinoma, aš jo paklausiau du kartus. Bet jeigu būtų reikėję, būčiau paklausęs ir trečią kartą. Tačiau ji nepakenkė labai.

Tai reiškia, kad teisėjams priekaištų vis dėlto turite?
Aš nesuprantu tik vieno – kodėl tokiose Sopoto „Trefl“ komandai svarbiose varžybose teisėjavo teisėjas lenkas. Prisiminkite, kas tą techninę pražangą davė, ir dar porą švilpukų tokių sušvilpė.

Ar malonu, kad pirmą kartą istorijoje Eurolygoje „Žalgiris“ žaidė grynai lietuviška sudėtimi?
Būtų dar maloniau, jeigu būtų žaidęs Lorenas Woodsas ir būtume laimėję tais 15 taškų.

Ką galėtumėte pasakyti apie mačą su katalonais?
Mes pasilikome dar vieną žingsnelį, mat išlošę išvykoje prieš „Barseloną“ turėtume realų šansą eiti toliau.

Jeano Luco Monschau, Nancy SLUC trenerio, komentaras:
„Pirmiausia, sveikimai laimėtojams. Tačiau keistas jausmas, kad po tokio gražaus ir įtempto mačo abi komandos kažką prarado. Mat „Žalgiriui“ reikėjo laimėti 15 taškų, o mums tiesiog reikėjo pergalės. Mes varžybų pabaigoje buvome geroje pozicijoje, tačiau „Žalgiriui“ pavyko persverti rezultatą ir atitrūkti. Šiose varžybose matėme viską, ko reikia žiūrint krepšinį – ir greitį, ir dėjimų, ir taiklių metimų. Pralaimėjome šiandien, tačiau kitą savaitę turėsime šansą patekti į kitą etapą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius