-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 01 18

„Žalgiris“ Eurolygoje į atlapus kibs CSKA, „Unicaja“ ir „Asseco Prokom“ (komentarai, papildyta 15.10 val.)

Paskutinę minutę į Eurolygos „Top-16“ traukinį įšokęs Kauno „Žalgiris“ pirmadienį sužinojo savo varžovus kitame etape. Vieninteliai iš Lietuvos komandų šį sezoną Europos turnyruose likę kauniečiai kausis G grupėje su Maskvos CSKA (Rusija), Malagos „Unicaja“ (Ispanija) ir Gdynės „Asseco Prokom“ (Lenkija).
Lemiamose rungtynėse „Žalgiris“ išplėšė pergalę ir pateko į Eurolygos „Top–16“.
„Žalgirio“ krepšininkų Eurolygos „Top-16“ etape lauks pažįstami varžovai. / „Turkpix“/„Scanpix“ nuotr.

Taip lėmė pirmadienį Barselonoje (Ispanija) ištraukti burtai.

Kitos į „Top-16“ Eurolygos etapą patekusios komandos burtų tvarka buvo suskirstytos taip:

Eurolygos „Top-16“ etapo grupės
E grupėF grupėG grupėH grupė
„Barcelona“Madrido „Real“Maskvos CSKAPirėjo „Olympiacos“
Atėnų „Panathinaikos“Sienos „Montepaschi“Malagos „Unicaja“Vitorijos „Caja Laboral“
Belgrado „Partizan“Tel Avivo „Maccabi“Kauno „Žalgiris“Maskvos srities „Chimki“
Atėnų „Maroussi“Stambulo „Efes Pilsen“Gdynės „Asseco Prokom“Zagrebo „Cibona“

Varžovai – pažįstami

Eurolygos „Top-16“ etape „Žalgirio“ krepšininkų lauks pažįstami varžovai. Su Maskvos CSKA klubu, kuriam atstovauja kairės rankos traumą šiuo metu besigydantis lietuvis Ramūnas Šiškauskas, kauniečiai šiame sezone dukart jau žaidė VTB Vieningosios lygos B grupės turnyre ir pasidalino po pergalę. Maskvoje stipresnė buvo CSKA (74:90), o Kaune pergalės šokį jau šoko „Žalgiris“ (67:63).

Lietuvos krepšinio sirgaliams puikiai pažįstama yra ir Malagos „Unicaja“ ekipa. Mat ispanai šiame sezone žaidė Eurolygos reguliariojo sezono B grupėje su Vilniaus „Lietuvos rytu“. Abu kartus pergales šventė „Unicaja“: namuose ispanai laimėjo 91:84, o svečiuose – 73:71. Beje, būtent pastaroji „Unicaja“ pergalė palaidojo „Lietuvos ryto“ galimybes varžytis „Top-16“ etape.

Paskutinio varžovo – Lenkijos čempiono Gdynės „Asseco Prokom“ – Lietuvos krepšinio sirgaliams šiame sezone matyti dar neteko, tačiau „Žalgirio“ keliai su šiuo klubu Eurolygoje buvo susikirtę du sezonus iš eilės prieš tai. Be to, „Asseco Prokom“ taip pat turi lietuvišką akcentą – komandą treniruoja Tomas Pačėsas.

 Patekęs į ketvirtfinalį „Žalgiris“ žaistų su H grupės komandomis

Eurolygos „Top-16“ etapas prasidės sausio 27 dieną ir tęsis iki kovo 11-osios. Komandos grupėse tarpusavyje žais po dvejas rungtynes – vienerias namuose ir vienerias išvykoje.

Į kitą Eurolygos etapą – ketvirtfinalį – pateks po dvi stipriausias kiekvienos grupės ekipas.

Ketvirtfinalyje komandos atkrintamosiose varžybose iki trijų pergalių (kovo 23 d. – balandžio 7 d.) išsiaiškins, kas gegužės 7–9 dienomis dalyvaus Eurolygos finaliniame ketverte Paryžiuje (Prancūzija).

Patekęs į Eurolygos ketvirtfinalio etapą „Žalgiris“ kovotų su H grupės komandomis. Jei kauniečiai G grupėje užimtų pirmą vietą, jie žaistų su antra H grupės ekipa, o jei G grupėje liktų antri – kovotų su stipriausia H grupės komanda.

Komentarai (papildyta 15.00 val.)

Iškilmingoje burtų traukimo ceremonijoje Barselonoje dalyvavo ir Kauno „Žalgirio“ generalinis direktorius Paulius Motiejūnas. Jis palankiai įvertino burtų rezultatus.

„Grupė visai nebloga. Į Kauną atvyks du neblogai pažįstami varžovai. Su CSKA jau kovojome šiame sezone, su „Asseco Prokom“ esame žaidę pastaruosius dvejus metus. „Unicaja“ irgi yra susidūrusi su lietuvišku krepšiniu, todėl mūsų vėl laukia įdomios kovos. Minimalius tikslus Eurolygoje jau įvykdėme, tačiau neketiname sustoti. Komanda sieks pergalių ir kausis kiekvienose rungtynėse“, – sakė P.Motiejūnas.

Nesitikime nė vienų lengvų rungtynių, – sakė R.Butautas.„Burtuose varžovų pasirinkti negali, todėl kokius oponentus gavome, su tais ir žaisime. Negalime nei džiaugtis, nei liūdėti. „Top-16“ etape silpnų komandų nebūna. Apie CSKA ar „Unicaja“ komandų vardus net nėra ką naujo kalbėti. „Asseco Prokom“ – lenkų komanda, tačiau turi daugybę patyrusių legionierių. Jų patekimas į „Top-16“ įrodo, kad tai yra pajėgi komanda“, – žinią apie būsimus varžovus komentavo „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Ramūnas Butautas.

„Nesitikime nė vienų lengvų rungtynių ir su jauna komanda stengsimės kiekvieną mačą žaisti visa jėga“, – pridūrė treneris.

Dar papildyta (15.10 val.)

CSKA laukia akistatos su „Žalgiriu“

Su Kauno „Žalgiriu“ mus sieja ilgametė istorija, – sakė N.Kuznetsova.„Visos komandos „Top-16“ etape yra labai stiprios, todėl labai nekantriai laukiame kiekvienų rungtynių. Su Kauno „Žalgiriu“ mus sieja ilgametė istorija, todėl labai džiaugiamės, jog vėl galėsime su žaisti su kauniečiais. Su Malagos „Unicaja“ taip pat susitinkame kone kiekvieną sezoną, todėl gerai juos pažįstame. Paskutinė grupės komanda „Asseco Prokom“ tikrai nėra silpniausia. Matėme, jog reguliariajame sezone namuose jie įveikė Madrido „Real“, Maskvos srities „Chimki“, todėl lengva tikrai nebus“, – sakė CSKA generalinė direktorė Natalija Kuznetsova.

„Unicaja“ baiminasi ilgų kelionių


„Pirmiausia norėčiau pasakyti, kad patekome į labai stiprią grupę, kurioje žais viena turnyro favoričių  Maskvos CSKA. Taip pat, palyginti su reguliariojo sezono pradžia, „Žalgiris“ ir „Asseco Prokom“ demonstruoja pastebimai geresnį krepšinį. Be to, burtai lėmė, jog mūsų lauks ilgos kelionės, kurios gali turėti įtakos rezultatams. Tačiau stengsimės pakartoti tą žaidimą, kurį demonstravome reguliariajame sezone, ir tikimės, jog mums pavyks įgyvendinti savo tikslą – patekti į atkrintamąsias Eurolygos varžybas“, – dėstė „Unicaja“ atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius