Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 04

„Žalgiris“ neturėjo problemų su „Lietkabeliu“

Po šeštadienį praūžusios LKL „Žvaigždžių dienos“ žalgiriečiai neturėjo daug laiko poilsiui. Sekmadienį Kauno „Žalgirio“ krepšininkai namuose susitiko su Panevėžio „Lietkabelio“ komanda. Šešioliktąją pergalę iš eilės šio sezono Lietuvos krepšinio lygoje (BEKO-LKL) žalgiriečiai pasiekė rezultatu 93:71 (29:15, 20:25, 22:11, 22:20).
Rungtynių akimirka
Kauno „Žalgiris“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Dėl smulkių traumų rungtynes praleidusius Paulių Jankūną ir Dainių Šalengą startiniame penkete pakeitę Tadas Klimavičius ir Tomas Delininkaitis puikiai pradėjo mačą – 6:3. Pirmoje atakoje įdėjęs Robertas Javtokas vėliau kartu su Mantu Kalniečiu varžovus pavaišino blokais, o puolime penkis taškus iš eilės pelnė Sonny Weemsas. Po minutės jis dukart atliko rezultatyvius perdavimus T.Delininkaičiui, kurio tritaškiai skrodė tinklelį. Spurtą 13:0 pratęsė R.Javtoko ir T.Klimavičiaus dvitaškiai – 21:8. Aikštelėje pasirodę Mindaugas Kuzminskas, Vytenis Lipkevičius ir DeJuanas Collinsas iškart atidarė savo taškų sąskaitas ir dar labiau padidino skirtumą – 27:11. Per paskutines dvi pirmojo kėlinio minutes „Žalgiriui“ taškus pelnė tik Milovanas Rakovičius, bet šeimininkų persvara išliko solidi – 29:15.

M.Rakovičius pasižymėjo ir antrojo kėlinio pradžioje, tritaškį įmetė Marko Popovičius, o M.Kuzminskas greitoje atakoje įdėjo per varžovo galvą – 36:21. „Lietkabelis“ nukirpo persvarą iki 10 taškų (26:36), bet tritaškius pataikė S.Weemsas ir M.Popovičius – 42:28. Visgi, svečiai pajautė žaidimą ir, įmetę porą tritaškių, sugebėjo dar kartą priartėti – 38:44. Nesėkmingą „Žalgiriui“ atkarpą nutraukė LKL „Oro karaliaus“ vardą patvirtinęs S.Weemsas, dėjimu ir tritaškiu baigęs pirmąją rungtynių pusę – 49:40.

Tritaškiu trečiąjį kėlinį pradėjo M.Kuzminskas, iš jo estafetę greitai perėmė T.Delininkaitis, po tiksliai atliktų derinių dukart pasižymėjęs iš artimų distancijų. Po M.Kuzminsko metimo su pražanga ir M.Kalniečio taškų „Žalgiris“ pirmavo 61:42. Dvi sėkmingas „Lietkabelio“ atakas nubraukė M.Kalniečio tritaškis – 64:46. Po to dvi minutes abi ekipos žaidė nerezultatyviai, kol galiausiai dėjimu T.Klimavičius nutraukė tylą. Kiek vėliau tritaškį įmetė V.Lipkevičius, o D.Collinsas sumetė baudas ir po trijų kėlinių žalgiriečiai buvo priekyje 71:51.

Prasidėjus ketvirtajam kėliniui tikslą pasiekė M.Kuzminsko ir M.Popovičiaus tritaškiai ir tokios pat vertės „Lietkabelio“ gynėjo Ernesto Ežerskio metimas nuo lentos (79:56). Po D.Collinso ketvirtojo taško iš eilės ir M.Popovičiaus dar vieno tritaškio kauniečiai išlaikė 20 taškų pranašumą – 84:64. Jis kiek sumažėjo likus žaisti 4 minutes (84:69), tačiau M.Kalnietis tritaškiu, T.Klimavičius dėjimu ir M.Kuzminskas baudų metimais įtvirtino pergalę 93:71.

„Žalgiris“: M.Kuzminskas 15, S.Weemsas 13 (5 atk. kam., 4 rez. perd.), T.Klimavičius 12 (6 atk. kam.), T.Delininkaitis 12, M.Popovičius 12,  M.Kalnietis 8 (6 atk. kam., 4 rez. perd.), D.Collinsas 8 (4 rez. perd.), V.Lipkevičius 5, R.Javtokas 4 (6 atk. kam.), M.Rakovičius 4.

„Lietkabelis“: E.Ežerskis 15, O.Matulionis 13, E.Stanionis 11.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius