Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 21

„Žalgiris“ sutrypė varžovus iš Prancūzijos (nuotraukos, komentarai, video)

Kauno „Žalgirio“ gynyba prancūzams tapo neįmenama mįsle. Į geležinius gniaužtus suėmę varžovų puolimą, jau 11-ą sezoną Eurolygoje pradėję kauniečiai trečiadienį namuose užtikrintai įveikė Vilerbano „Asvel“ ekipą rezultatu 71:52 (20:15; 20:12; 13:12; 18:13)
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Rungtynių eigą galite rasti čia.

Pirmąsias šio sezono Eurolygos rungtynes žaidžiančioms komandoms pradžioje akivaizdžiai trukdė startinis jaudulys: ekipos neišvengė klaidų, o dauguma metimų nepasiekė tikslo. Pirmame ketvirtyje sužaidus 8 minutes po Martyno Pociaus tolimo šūvio „Žalgiris“ įgijo rekordinę  5 taškų persvarą (16:11). Nors svečiai iš Prancūzijos dviem taikliais metimais buvo priartėję, dar vienas M.Pociaus tritaškis, paleistas aidint finalinei pirmo kėlinuko sirenai, kauniečiams grąžino persvarą (20:15).

Būtent šis po studijų Amerikoje į Lietuvą grįžęs gynėjas tapo pirmo ketvirčio didvyriu – trejų metų kontraktą su „Žalgiriu“ pasirašęs krepšininkas pelnė 10 taškų ir pataikė visus tris mestus tritaškius.

 

Antrame ketvirtyje „Žalgiriui“ ėmus žymiai aktyviau gintis, pavyko įgyti dar solidesnę persvarą. Į geležinius kauniečių gynybos gniaužtus patekę prancūzai per pirmąsias šešias kėlinio minutes sugebėjo surinkti tik 5 taškus. Nors „Žalgiris“ taip pat negalėjo pasigirti ypatinga sėkme puolime, per šią atkarpą kauniečiai surinko 12 taškų ir atitrūko (32:20).

Pačioje antro kėlinio pabaigoje pozicinės atakos metu po puikaus Manto Kalniečio perdavimo Tadas Klimavičius galingu dėjimu sudrebino varžovų krepšinio stovą ir ant kojų pašokę 5 tūkst. sirgalių Kauno sporto halės švieslentėje išvydo rezultatą, fiksuojantį 13 taškų „Žalgirio“ persvarą (40:27).

Trečią kėlinį mūsiškiai pradėjo M.Kalniečio tritaškiu bei Dainiaus Šalengos dėjimu ir įgijo itin solidžią persvarą (45:27). Tiesa, „Asvel“ krepšininkai atsakė spurtu 6:0 ir kiek sumažino atsilikimą. Per likusią ketvirčio dalį vaizdas aikštelėje nepasikeitė ir kauniečiai lemiamą kėlinuką pradėjo turėdami  14 taškų persvarą (53:39).

Ramiai ir užtikrintai žaisdami pirmąsias paskutinio ketvirčio minutes, žalgiriečiai išlaikė solidžią persvarą ir varžovams net neleido pagalvoti apie intrigą paskutinėmis mačo sekundėmis. Du tritaškius iš eilės pačioje rungtynių pabaigoje įmetė M.Kalnietis ir Kauno halėjo nuvilnijo ovacijų banga – „Žalgiris" iškovojo pirmą pergalę rezultatu 71:52. 

Rezultatyviausiai „Žalgirio“ gretose žaidė M.Kalnietis – 17 taškų. Marcusas Brownas ir M.Pocius pridėjo po 16.

Varžovų gretose išsiskyrė C.Borchardtas, pelnęs 20 taškų. Legionieriaus karjerą šiais metais pradėjęs Mindaugas Lukauskis trečiadienį buvo tarsi savo šešėlis. Lietuvis prametė net 5  tritaškius metimus ir per 31 minutę surinko tik 2 taškus. 

„Žalgirio“ strategas Gintaras Krapikas:

„Sakau didžiulį komplimentą komandai, kad vyrai sugebėjo susikaupti ir bent jau gynyboje parodyti tokį žaidimą, kokio iš jų noriu. Tik taip atrodo, kad visi lietuviai prieš Lietuvos komandas gerai žaidžia. Aš to labai bijojau. Bet tas didžiulius sirgalių palaikymas paveikė ir M.Lukauskį. Kalbant apie Dainių Šalengą, nelabai svarbu, kas tuos taškus pelno, kol visi kaip kumštis dirba gynyboje. Aš jam priekaištų šiandien neturiu. Šiandien mane labai tenkino atsarginių krepšininkų pagalba. M.Pocius tiesiog veržėsi į kovą ir aš truputį bijojau, kad neperdegtų. Džiaugiuosi, kad jis įsitraukė į komandą kaip senbuvis."

„Asvel“ vyriausiasis treneris Vincent'as Colletas:

„Žalgiris“ nusipelnė pergalės, išskyrus pirmą kėlinį, kai žaidimas buvo lygus. Lūžis buvo antrajame kėlinyje, kai varžovai pelnė kelis taškus iš eilės ir atsiplėšė."

„Asvel“ puolėjas Mindaugas Lukauskis:

„Šias varžybas vertinu labai blogai. Negalėjome užpulti, padarėme daug klaidų. Tai buvo pirmos varžybos, aišku, gaila, kad pralošėme dideliu taškų skirtumu, bet ką padarysi. Kalbant apie save, kai visi tolimi metimai skrieja pro šoną, nieko nepadarysi.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius