-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 01 30

Žalgiris TV analizė: „Žalgirio“ kelyje – žaidimą gerinantis „Galatasaray“

Prieš Tel Avivo „Maccabi“ žalgiriečiai pirmavo iki 36, prieš „Lokomotiv“ – iki 38 minutės. „Manau, kad dabar jau turime imti (pergalę). Trečias kartas turi nemeluoti“, – vylėsi šios savaitės analitinės Žalgiris TV laidos svečias Vaidas Jurgilas, praeityje pats vilkėjęs Kauno „Žalgirio“ aprangą.
Treniruotėje
Treniruotėje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Gal ketvirtajame kėlinyje neužtenka jėgų? Gal patirties? Gal trūksta dar vienos žvaigždės, kuri pabaigoje galėtų imtis iniciatyvos. Tarkim trečio numerio, kaip rinktinėje yra Mačiulis, Kleiza. Justiną Dentmoną visi jau žino, kartais jį spaudžia net tryse. Trūksta ir trupučio sėkmės“, – apmaudžių pralaimėjimų priežasčių ieškojo V.Jurgilas.

Pirmosios pergalės Eurolygos „Top 16” etape „Žalgiris“ (0-4) penktadienį sieks išvykoje prieš Turkijos čempionus Stambulo „Galatasaray“ (1-3). Solidų biudžetą turintis klubas prieš sezoną kėlė aukščiausius tikslus, tačiau dėl traumų neteko net trijų lyderių – Jamonto Gordono, Nate‘o Jawai, Erwino Dudley.

„Juos pakeitė kiti žaidėjai – Popsas Mensah-Bonsu, Malikas Hairstonas. Tai, kad „Galatasaray“ kol kas laimėjo tik kartą, ne viską pasako. Jie žaidžia tikrai neblogai, galėjo nugalėti ir Madrido „Real“, o prieš „Lokomotiv-Kuban“ pralaimėjo tik dėl Manto Kalniečio tritaškio paskutinę sekundę“, – pabrėžė kitas Žalgiris TV laidos svečias „Žalgirio“ treneris skautas Evaldas Beržininkaitis.

Anot jo, svarbiausias „Galatasaray“ žaidėjas yra įžaidėjas Carlosas Arroyo, kuris „Top 16“ etape pagerino savo statistiką (nuo 10,7 tšk. ir 4,1 rez. perd. iki 17,8 tšk ir 5,5 rez. perd.). F grupės kovose pasitempė ir aukštaūgis Zoranas Ercegas (nuo 7,6 iki 17,0 tšk.), mėgstantis atakuoti iš toli.

Pabandyti pristabdyti C.Arroyo, kuris mėgsta imtis iniciatyvos, greičiausiai teks ir jaunajam „Žalgirio“ įžaidėjui Vyteniui Čižauskui. Ypač po to, kai dėl sunkios kelio traumos visam sezonui iškrito Kasparas Vecvagaras, o patyrusį Šarūną Jasikevičių vis dar kankina nugaros skausmai.

„Kiek laiko gauni, tiek jo ir bandai išnaudoti. Pats laiko nepasirinksi, tai nusprendžia treneris. Treniruotėse labai daug ko išmokstu iš J.Dentmono ir Š.Jasikevičiaus. Jie labai skirtingi“, – Žalgiris TV teigė auksinės Jono Valančiūno kartos įžaidėjas.

VIDEO: "Žalgirio" įžvalgos prieš mačą su "Galatasaray"

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius