-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 08

10 svarbiausių krepšinio intrigų 2018-iems: Šaro sprendimas ir Ballų ateitis Prienuose

Pasiruoškite, 2018-ieji metai atneš daug įdomybių krepšinio fronte. Ar Kauno „Žalgirio“ svajonė po 19 metų sugrįžti į Eurolygos finalo ketvertą išsipildys, ar Šarūnas Jasikevičius liks Kaune, o Jonas Valančiūnas Toronte? Kas šiais metais laukia Lietuvos rinktinės? 24sek apžvelgė svarbiausias šių metų intrigas.
2018-ųjų krepšinio prognozės
2018-ųjų krepšinio prognozės / 15min nuotr.

Ar Šaras liks „Žalgiryje“?

24sek spėjimas: TAIP

Mes prognozavome, kad Šarūnas Jasikevičius paliks Kauno „Žalgirį“ 2017-ųjų vasarą, kai ambicingai ketvirtfinalio komandoms iššūkį metęs treneris su žaliai balta komanda vos neprasibrovė į stipriausiųjų aštuonetą.

Dabar „Žalgiris“ nustebintų, jei neišsilaikytų ketvirtfinalyje, tad remiantis praėjusio sezono 24sek prognoze, būtų galima manyti, kad šįkart Lietuvos čempionai tikrai neišlaikys Š.Jasikevičiaus. Bet Šaro ėjimas praėjusią vasarą parodė, kad išvilioti perspektyviausią Eurolygos trenerį iš Kauno bus be galo sunku.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius prieš rungtynes
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius prieš rungtynes

Š.Jasikevičius „ne“ pasakė tokiems Eurolygos dinozaurams kaip „Maccabi“ ir „Barcelona“.

Sprendžiant iš to, kaip nesusiklostė derybos su „Barcelona“, gali būti, kad su dabartine katalonų klubo valdžia Šaras dar ilgai neras bendros kalbos. „Maccabi“ variantas nebuvo patrauklus Šarui ir Tel Avivo ekipai dar reikės daug metų, kad įtikintų lietuvį, jog organizacija keičiasi.

Kita vertus, Tel Avive ir taip neblogai darbuojasi Nevenas Spahija, tad laisvos vietos artėjančią vasarą Izraelyje gali iš viso neatsirasti. Šis trenerių kaitos faktorius, beje, yra labai svarbus kalbant apie Š.Jasikevičiaus ateitį.

Logiškai, Šaras iš „Žalgirio“, ko gero, gali pereiti tik į didingesnes organizacijas, kurios dar jam suteiktų veiksmų laisvę.

Žvelgiant į Eurolygos paveikslą, tokių variantų nėra daug. Perėjimas į Madrido „Real“ sunkiai įsivaizduojamas žinant Š.Jasikevičiaus meilę Barselonai, juolab Pablo Laso pratęsė sutartį iki 2020-ųjų.

CSKA turi Dimitrį Itoudį, „Fenerbahče“ – Željko Obradovičių. Šie treneriai išjudinami būtų nebent tuo atveju, jei supersmarkiai susimautų ar patys nuspręstų atsistatydinti. O tokia tikimybė maža.

Šarui visada atsirastų vietos Atėnų „Panathinaikos“, bet kol ten sėkmingai darbuojasi Xavi Pascualis, Dimitris Giannakopoulas neturi teisės išmesti katalono ir vėl prašyti Š.Jasikevičiaus malonės, kaip tą darė vos prasidėjus 2016–2017 m. sezonui.

O žvelgiant žemiau, kitų gerų variantų kaip ir nėra, nebent Maskvos srities „Chimki“ po sezono atsisveikintų su Giorgos Bartzoku. Dirbantį Europos taurėje Šarą įsivaizduoti be galo sunku.

Taigi, prognozuojame, kad „Žalgirio“ sirgaliai dar bent iki 2019-ųjų vasaros galės džiaugtis Š.Jasikevičiumi trenerio poste. Būtent iki tada Šaras ir sudarė naują dvejų metų sutartį, su galimybe išeiti iš „Žalgirio“ 2018-aisiais.

Ar Jonas Valančiūnas bus išmainytas?

24sek spėjimas: TAIP

Gandai, jog „Toronto Raptors“ bandė išmainyti Joną Valančiūną sukosi ir pernai, bet šįkart padėtis yra daug rimtesnė.

Svarbiausi Jono rodikliai per jo šeštąjį NBA sezoną – 10,5 taško ir 7,5 atkovoto kamuolio yra prastesni nei prieš tai buvusių penkių vidurkis. Nors „Raptors“ rikiuojasi antroje pozicijoje, 25 metų lietuvio vaidmuo vis labiau traukiasi kartu su aikštėje praleidžiamų minučių skaičiumi.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas

Kamuolys vis dar yra dviejų žaidėjų rankose – DeMaro DeRozano ir Kyle'o Lowry, o jaunojo vidurio puolėjo iš Austrijos Jakobo Poeltlio žaidimo laikas vis auga, dažnai J.Valančiūno minučių sąskaita.

Prieš sezoną vienas Kanados žurnalistų J.Valančiūną lygino su drambliu kambaryje.

Ar dramblys nepabandys išsiveržti į laisvę? Regis, pačiam J.Valančiūnui atėjo metas daryti žingsnius, kreiptis į savo agentą ir pradėti mainų derybas, nes Toronto klube jo žingsniai yra suvaržyti.

Ar Ballai liks Prienuose iki sezono pabaigos?

24sek spėjimas: NE

LaVaras Ballas planavo Lietuvoje prižiūrėti savo sūnus dvi savaites, tačiau skambiojo tėtušio planai keičiasi.

„Būsiu čia šešias savaites! O mano sūnūs? Iki sezono galo!“ – pareiškė skandalingosios krepšinio šeimos tėtis per pirmąją Ballų spaudos konferenciją Prienuose.

LaVaras yra prikalbėjęs dar ne tokių dalykų, tad pirmiausia, ko nereikėtų daryti, tai priimti jo žodžių už gryną pinigą.

Aliaus Koroliovo / 15min nuotr./Spaudos konferencija
Aliaus Koroliovo / 15min nuotr./Spaudos konferencija

Sukirtę rankomis su Prienų-Birštono „Vytautu“ Ballai sutartyje nusimatė sąlygą išvykti iš komandos po pirmojo mėnesio.

Kol kas viskas vyksta pagal planą. Prienuose organizuojamas „Big Baller Brand Challenge Games“ draugiškų rungtynių ciklas, kuriame LiAngelo ir LaMelo Ballai neįpareigojančiai galės rodyti savo sugebėjimus visam pasauliui.

Tvarkaraštis gan suspaustas – per 19 sausio dienų „Vytautas“ sužais bent 5 parodomąsias rungtynes, t.y. draugišką mačą žais kas ketvirtą dieną. Skaičiuojant ir tris LKL susitikimus, prieniškiai po vieną mačą sužais mažiau nei kas tris dienas. O tai yra įtemptas tvarkaraštis.

Kur taip skuba žaisti „Vytautas“? Akivaizdu, kad užtikrintumo dėl Ballų sprendimo likti Prienuose ilgiau nei mėnesiui nėra, tad prieniškiams iš grandiozinio sandorio per trumpą laiką reikia išspausti viską, kas įmanoma.

Panašu, kad mėnesio užteks susukti ir kelioms realybės šou serijoms. Be to, sausio pabaigoje Prienų ir Ballų fenomenas daugeliui gali būti atsibodęs, tad kitas skambus „Big Baller Brand“ žingsnis rinkoje būtų persikėlimas į kokią kitą komandą. O tada ir vėl visi kalbės apie Ballus – tiesiog geniali viešųjų ryšių kompanija.

Žinoma, jeigu Ballų reiškinys Prienuose pasiteisins taip, kad LiAngelo su LaMelo čia bus ne tik viskuo patenkinti, bet ir staiga pradės puikiai žaisti ir draugiškose rungtynėse, ir LKL čempionate, galbūt LaVarui šaus į galvą likti Lietuvoje iki sezono galo. Bet tokia tikimybė nedidelė.

Ar „Lietuvos rytas“ sugrįš į finalą?

24sek spėjimas: TAIP

Vilniaus „Lietuvos rytas“ praėjusį sezoną žaidė trijose turnyruose, bet nė viename nepasiekė finalo.

Pastarąjį kartą Vilniaus klubas finale žaidė 2016 metų vasarį, kai triumfavo sostinėje surengtame Karaliaus Mindaugo taurės turnyre. Ten laimėtas prizas yra vienintelis „Lietuvos ryto“ trofėjus nuo 2010 metų.

Tačiau po rekonstrukcijos klubo vadovybėje „Lietuvos rytas“ pradėjo rodyti gyvybės ženklus. Nors vilniečių galimybės nurungti „Žalgirį“ svarbiose rungtynėse vis dar atrodo menkos net ir po pergalės Kaune praėjusį mėnesį, į finalą Rimo Kurtinaičio auklėtiniai turėtų sugrįžti. Gal ir ne į vieną.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rimas Kurtinaitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rimas Kurtinaitis

Europos taurės varžybose pasiekti finalą ir taip laimėti bilietą į Eurolygą būtų itin sudėtinga, nors „Lietuvos rytas“ ir yra laimėjęs šį turnyrą du kartus (2005 ir 2009 metais), o dar sykį žaidęs finale (2007 m.). Vis dėlto šį sezoną Europos taurės turnyro favoritai yra kiti – Stambulo „Daruššafaka“, Miuncheno „Bayern“, Krasnodaro „Lokomotiv“ ir Kazanės „Uniks“, o gal ir Sankt Peterburgo „Zenit“ klubas, įveikęs vilniečius „Top 16“ etapo pirmajame mače Vilniuje praėjusį trečiadienį.

„Lietuvos rytas“ daugiau šansų turės vietos fronte, kur į problemas viduryje sezono įsipainiojo du konkurentai.

Klaipėdos „Neptūno“ klube vadovai ir krepšininkai pradėjo keistis lyg žaidėjai ledo ritulio varžybose, o du klaipėdiečiai lyg tyčia nuslydo į Vilnių. Panevėžio „Lietkabelis“ per ilgai užtruko, kol trenerį Arturą Štalbergą pakeitė Ramūnu Butautu, kuriam dabar teks traukti LKL vicečempionus iš duobės.

Karaliaus Mindaugo taurės turnyre vasario viduryje Klaipėdoje „Lietuvos rytą“ į finalą atvestų dvi pergalės. Tiesa, antrąją pusfinalyje veikiausiai reikės pasiekti prieš namie nepralaimintį „Neptūną“.

Dar įdomiau bus gegužę per LKL atkrintamąsias kovas. Sporto direktoriumi tapus Linui Kleizai, „Lietuvos rytas“ žingsnis po žingsnio praplatino savo žaidėjų rotaciją ir turi geras galimybes LKL čempionate vėl sugrįžti į finalą, kuriame nebuvo nuo 2015 metų.

Ar Žalgiris pateks į Eurolygos finalo ketvertą?

24sek spėjimas: NE

Jeigu Eurolygos finalo ketverto dalyviai būtų paaiškėję po pirmojo turnyro rato, tarp keturių stipriausių Europos komandų Belgrade išvystume Kauno „Žalgirį“.

Su 10 pergalių ir 5 pralaimėjimais žalgiriečiai sensacingai sumaišė Eurolygos favoritų kortas. „Žalgiris“ įkrėtė trims iš septynių likusių pirmojo aštuoneto komandų.

Remiantis praėjusio Eurolygos sezono rezultatais, 7 iš 8 pirmąjį ratą pirmajame aštuonete užbaigusių ekipų vėliau pateko į ketvirtfinalį. Kad ten būtų, per likusius 14 Eurolygos turų žaliai baltiems reikia iškovoti daugiausia 7 pergales.

Nuo devintosios degančios pozicijos „Žalgirį“ skiria 3 pergalės. Šioje nenuspėjamoje Eurolygoje tai nėra didelis skirtumas, tačiau jeigu žalgiriečiai išlaikys panašų žaidimo lygį, jie turėtų išsaugoti kelialapį į ketvirtfinalį.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Paulius Jankūnas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Paulius Jankūnas

Daug įdomiau pakalbėti, kokios „Žalgirio“ galimybės žengti dar toliau. Kai Lietuvos čempionai vedė derybas su Mindaugu Kuzminsku, neseniai apie ketvirtfinalį tik pasvajoti galėję sirgaliai ėmė sapnuoti finalo ketvertą.

Tačiau sunku tikėtis, kad šis „Žalgiris“ būtų pajėgus trijų rungtynių serijoje nugalėti favoritais laikomus varžovus. Juolab, norėdamas išvengti mirtinų priešininkų ketvirtfinalyje, „Žalgiris“ turi pats užbaigti reguliarųjį sezoną pirmajame ketverte. O tą padaryti bus be galo sunku, kadangi spaudimas komandai didėja, varžovai rimčiau vertina Lietuvos klubą ir po truputį vis gerina savo žaidimą.

Jau „Žalgirio“ patekimas į ketvirtfinalį būtų fantastiškas laimėjimas, o finalo ketverto svajonę, ko gero, atidėkime kitiems metams.

Ar geriausi Lietuvos krepšininkai žais visas rungtynes Lietuvos rinktinėje?

24sek spėjimas: NE

Dėl pasikeitusios pasaulio krepšinio sistemos Lietuvos rinktinė šią vasarą pirmą kartą nuo 2002 metų (po nesėkmingo Europos čempionato lietuviai tada nepateko į pasaulio pirmenybes Indianapolyje) nežais jokiame oficialiame krepšinio turnyre, nes tokio 2018 metais tiesiog nebus.

Dainiaus Adomaičio treniruojama komanda tęs atrankos varžybas į 2019 metų pasaulio čempionatą ir šiemet sužais 8 atrankos rungtynes.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė

Pergalėmis prieš Kosovo ir Lenkijos komandas C grupės varžybas pradėję lietuviai veikiausiai vėl žais be geriausių savo žaidėjų vasarį per du namų mačus Klaipėdoje: vasario 23 d. su Vengrija ir vasario 26 dieną su Kosovu.

NBA žaidžiantys Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis tikrai negalės atvykti į Lietuvą tuo metu dėl „Toronto Raptors“ ir „Indiana Pacers“ rungtynių.

Didesnė tikimybė išvysti rinktinėje Eurolygoje žaidžiančius lietuvius, bet ir ji nėra didelė dėl nesibaigiančio FIBA ir Eurolygos šaltojo karo. Eurolyga nekeičia rungtynių tvarkaraščio ir „Žalgiris“ žais vasario 23 dieną Stambule su „Anadolu Efes“.

Todėl D.Adomaičiui vasarį vėl tikriausiai teks verstis ne kelių „Žalgirio“ žaidėjų ir kitiems Eurolygos klubams atstovaujančių Manto Kalniečio, Mindaugo Kuzminsko, Artūro Gudaičio, Jono Mačiulio ir Luko Lekavičiaus.

Šansas pamatyti visus juos, o taip pat ir abu NBA rungtyniaujančius mūsų aukštaūgius, bus vasarą per dvejas išvykos rungtynes: birželio 28 d. Lenkijoje ir liepos 1 dieną Vengrijoje. Tuo metu bus pasibaigusios klubų pirmenybės.

Klubų čempionatai nebus prasidėję ir rugsėjo pradžioje, kai prasidės antrasis pasaulio čempionato atrankos etapas, į kurį pateks po tris geriausias pirmojo etapo komandas.

Lietuvos rinktinė su įskaičiuotais taškais turėtų patekti į kitą grupę, kurioje prie C grupės komandų prisidės trys naujos varžovės: Italija, Kroatija, Nyderlandai arba Rumunija.

Jei per pirmuosius du antrojo etapo mačus rugsėjo pradžioje D.Adomaitis teoriškai galės remtis visais geriausiais savo vyrais, tai kito lango, atsiversiančio lapkričio pabaigoje/gruodžio pradžioje, dvejose rungtynėse vėl nebus NBA, o gal ir Eurolygos žaidėjų.

Gediminas Orelikas, Renaldas Seibutis, Adas Juškevičius, Eimantas Bendžius, Kšištofas Lavrinovičius ir kiti turi būti pasiruošę – jų paslaugų Lietuvai vėl prireiks.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė

Ar NBA padaugės lietuvių?

24sek spėjimas: NE

Praėjusį sezoną vienu metu NBA žaidė net keturi lietuviai, o įpusėjus 2017–2018 metų sezonui jų perpus mažiau. Deja, bet sunku tikėtis, jog 2018-aisiais jų turėsime bent vienu daugiau.

Pirmiausia, Mindaugas Kuzminskas turi sužaisti labai gerą sezoną Milane, kad vėl pritrauktų NBA dėmesį. Tai, kad būdamas laisvuoju agentu ir nesidairydamas didelių pinigų jis nesulaukė jokio padoresnio dėmesio iš NBA komandų, yra rimtas signalas.

28-erių puolėjas pasitinka geriausius savo karjeros metus, bet NBA jam kyla kliūčių dėl gynybos ir amžiaus. NBA klubai paskutines vietas ant atsarginių suolo verčiau užpildys jaunesniais krepšininkais, kurie būtų linkę pasirašyti dvipuses sutartis, su galimybe stumdyti žaidėjus iš G lygos į NBA.

olimpiamilano.com nuotr./Mindaugas Kuzminskas ir Mantas Kalnietis
olimpiamilano.com nuotr./Mindaugas Kuzminskas ir Mantas Kalnietis

Donatas Motiejūnas atsitraukė į Kiniją tam, kad žengtų du žingsnius į priekį, tačiau jo rodikliai Azijoje nėra tokie, kuriais jis atkreiptų NBA dėmesį. Pliusas, kurį jis turėtų užsidėti Kinijoje, tai įrodymas, kad gali atlaikyti intensyvų tvarkaraštį. Bet jau praėjusią vasarą D-Mo neturėjo didelio dėmesio Amerikoje, o jei nepradės dominuoti Kinijoje, greičiausiai jį išvysime Eurolygoje.

NBA naujokų biržoje šaukimas prognozuojamas Arnoldui Kulbokai. Perspektyviam snaiperiui numatoma vieta antrojo rato pradžioje. Bet net jeigu į NBA bus pakviestas jis ar dar kuris nors perspektyvus lietuvis – Tadas Sedekerskis, Laurynas Birutis, Gytis Masiulis ar kuris kitas, nereiškia, kad jie iškart bus kviečiami žaisti stipriausioje krepšinio lygoje. Ko gero, jaunuolių dar bus paprašyta pasistažuoti Europoje.

Taigi, NBA šiemet turėtume atidžiau sekti tik dviejų lietuvių – Domanto Sabonio ir Jono Valančiūno, pasirodymus.

Ar Kauno „Žalgiris“ laimės abu titulus vietos fronte?

24sek spėjimas: TAIP

Kauno „Žalgiris“ šį sezoną žaidžia rimtus žaidimus tarptautinėje arenoje. Todėl peršokti iš Eurolygos kovų lauko į vietinį frontą nebūtinai yra paprasta.

Vasario viduryje Klaipėdoje Šarūno Jasikevičiaus vyrai pabandys apginti Karaliaus Mindaugo taurės nugalėtojų titulą. Pernai Kaune šiame turnyre „Žalgiris“ tris varžovus nušlavė 23, 21 ir 21 taško skirtumu. Galbūt taip lengva nebus, bet „Žalgiris“ vis tiek bus ryškus favoritas laimėti pirmąjį sezono titulą.

Po turnyro Klaipėdoje „Žalgirui“ reikės vėl pasinerti į Eurolygos kovas. Kad ir kaip pasibaigtų kelionė Eurolygoje, Kauno krepšininkai grįš į LKL atkrintamąsias kovas, kad padidintų savo trofėjų kolekciją.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Aaronas White'as
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Aaronas White'as

Visi koziriai bus žalgiriečių rankose, nes rungtynių serijose atsitiktinumai lemia nedaug, o viena kita trauma irgi nesugriautų Kauno komandos, nes šį sezoną Š.Jasikevičiaus komandos sudėtis yra plati ir gili.

Lygos rekordininkui Pauliui Jankūnui tai bus proga laimėti dvyliktą LKL čempiono žiedą. Galima neabejoti, kad „Žalgirio“ vyrai pasistengs dėl savo kapitono ir savęs.

Ar Domantas Sabonis pateks į NBA „Visų Žvaigždžių“ savaitgalį?

24sek spėjimas: TAIP

Vasario 16–18 dienas Domantas Sabonis turėtų praleisti Los Andžele, kur vyks „Visų žvaigždžių“ (All Stars) savaitgalis.

Antrą sezoną NBA rungtyniaujantis 21 metų lietuvis turi visas galimybes dar kartą patekti į lygos geriausiems naujokams ir antramečiams skirtas „Kylančių žvaigždžių“ rungtynes.

Pernai D.Sabonis per 10 min. pelnė 10 taškų ir prisidėjo prie Pasaulio rinktinės pergalės 150:141 prieš JAV ekipą.

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis NBA „Kylančių žvaigždžių“ mače
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis NBA „Kylančių žvaigždžių“ mače

Per antrą sezoną NBA, kurį Domantas pasitiko perėjęs iš „Oklahoma City Thunder“ į „Indiana Pacers“, jaunasis puolėjas atsiskleidė dar ryškiau. Jis pelno po 12 taškų ir atkovoja po 8 kamuolius Indianapolio klubui ir vėl turėtų patekti į Visų Žvaigždžių savaitgalį, kuriame yra pasirodę septyni lietuviai.

Žydrūnas Ilgauskas vienintelis yra žaidęs „Visų Žvaigždžių“ rungtynėse, taip pat ir „Kylančių žvaigždžių“ mače, kuriame pelnė daugiausiai – 18 – taškų iš lietuvių.

„Kylančių žvaigždžių“ rungtynėse yra žaidę ir Arvydas Sabonis, Šarūnas Jasikevičius ir Jonas Valančiūnas. Rimas Kurtinaitis yra dalyvavęs tritaškių konkurse, o Šarūnas Marčiulionis jau baigęs karjerą žaidė ir laimėjo trijulių turnyrą („Hoop It Up“).

„Kylančių Žvaigždžių“ mače taškais savo garsųjį tėvą jau aplenkęs D.Sabonis turėtų sulaukti kvietimo darsyk pasirodyti NBA šou renginyje, kurio pagrindinis mačas šiemet vyks kiek kitu formatu – vietoj tradicinių Rytų ir Vakarų rinktinių rungtynių geriausi lygos žaidėjai bus pasirenkami tarsi naujokų biržoje.

Ar Lietuvos rinktinė šiemet laimės visas rungtynes?

24sek prognozė: TAIP

Dviem pergalėmis 2019 metų pasaulio čempionato atrankos etapą pradėjusi Lietuvos rinktinė 2018-aisiais užbaigs pirmąjį raundą.

Vasario 23 ir 26 dienomis Lietuvos rinktinė savo sudėtyje dar neturės pajėgiausių žaidėjų, bet abejas rungtynes su Vengrija ir Kosovu žais Klaipėdoje.

Kad ir kiek mažai nuostolių turėtų 2017-ųjų Europos čempionato dalyviai, net ir tik Adamo Hangos dėl FIBA ir Eurolygos karo netekę vengrai nepajėgė nugalėti lenkų. O Lietuvos rinktinė tikrai bus pajėgi susitvarkyti su Europos krepšinio nykštukais be NBA ir Eurolygos atstovų.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gediminas Orelikas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gediminas Orelikas

Juos lietuviai kaip tik turės birželio 28-ąją bei liepos 1-ąją, tad su NBA ir Eurolygos krepšininkais Lenkijos ir Vengrijos aikštės nebus baisios.

Daug įdomiau bus rugsėjį, kai prasidės antrasis 2019-ųjų pasaulio čempionato atrankos etapas. Jis Lietuvą suves su Italija, Rumunija, Nyderlandais arba Kroatija.

Bet kadangi dar nevyks Eurolygos ir NBA kovos, lietuviai vėl galės kviesti visus geriausius. Kažin, ar visi jie susirinks į trumpalaikę rinktinės stovyklą, bet tikroji nacionalinė komanda turėtų nugalėti abu pirmuosius antrojo etapo varžovus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius