Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 26

15 metų laukęs P.Jankūnas: „Buvo daug blogo, bet ką daro klubas ir treneriai, yra fantastika“

Paulius Jankūnas švytėdamas pakilo nuo atsarginių suolo galo ir ėmė sveikinti po vieną komandos draugą. Paskutinėmis rungtynių minutėmis dažniausiai aiškėja jų nugalėtojai, bet šįkart „Žalgirio“ kapitonas turėjo progą padėkoti visiems, kurie prisidėjo prie šio istorinio įvykio. P.Jankūnas dar žaidė su Arvydu Saboniu 2003–2004 m., kai pirmą kartą užsivilko pagrindinės komandos marškinėlius. Po 15 metų laukimo jis žais Eurolygos finalo ketverte.
Paulius Jankūnas
Paulius Jankūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Ypatingai smagu su „Žalgiriu“ patekti į finalo ketvertą. Praėjome daug gero ir blogo. Buvo ir labai blogo. Bet ką daro klubas ir treneriai pastaruosius keletą metų, yra fantastika. Rezultatai matyti jau dabar.

Tiesiog nerealu, man, kaip kauniečiui, su savo komanda patekti į finalo ketvertą.

Žaidžiau, žaidžiau ir sulaukiau“, – iš pradžių sunkiai rinkęs žodžius, vėliau gražią mintį surezgė „Žalgirio“ organizacijos veidas.

„Niekas taip nenusipelnė būti finalo ketverte su „Žalgiriu“, kaip Paulius. Sakau, tai yra pasiaukojimo pavyzdys, – spaudos konferencijoje atviravo Šarūnas Jasikevičius. – Nereikia tik galvoti, kad vienoje pusėje buvo problemų.

Paulius visą sezoną aukojosi, žaidžia su kai kuriomis situacijomis, apie kurias kalbėsime po sezono. Tai kovingumo, tikro kauniečio pavyzdys. Kaunas gali didžiuotis, kad turi tokį kaunietį.“

VIDEO: Jaudinanti „Žalgirio“ pergalė: Š.Jasikevičiaus akyse suspindo ašaros

„Smagu, smagu, tikrai labai smagu. Tai yra istorija. Po daugelio metų patekome į finalo ketvertą. Džiaugiamės – visi labai laimingi. Smagu“, – sunkiai savo emocijas galėjo nupasakoti Paulius.

Pirėjuje tylėjęs vos su 4 pelnytais taškais, antroje serijos pusėje jis prametė tik dusyk, surinko 21 tašką ir 33 naudingumo balus.

O žalgiriečiai „Žalgirio“ arenoje rungtyniavo lyg ant sparnų ir nepaliko „Olympiakos“ daug vilčių.

VIDEO: „Žalgirio“ fanai visa širdimi švenčia pergalę!

„Žinote, niekas nenorėjo važiuoti atgal į Atėnus, – tikino aukštaūgis. – Jie būtų žaidę namie. Kelios papildomos poilsio dienos būtų pastatę jų žaidėjus ant kojų. Norėjome užbaigti visą seriją čia, prie savų fanų. Dar neprasidėjus rungtynėms buvo kurtinantis triukšmas. Tai buvo lemiamos sezono rungtynės, kurias laimi arba viskas.“

Paklaustas apie žalgiriečių galimybes nustebinti dar kartą – pavyzdžiui, laimėti Eurolygą, P.Jankūnas sau būdingu stiliumi kuklinosi: „Nefantazuojame dar taip toli į priekį, dar yra daug laiko. Džiaugiamės ten patekę ir ruošiamės kitam etapui.“

VIDEO: Sirgalių euforija dėl „Žalgirio“ pergalės persikėlė į Kauno gatves ir barus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius