-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 04

34 scenarijai „Žalgiriui“ siekiant svajonės Eurolygos ketvirtfinalyje

Chaotiškų situacijų nebūna, nebent krepšinio aikštelėje, bet ir joje laimi tas, kuris greičiausiai joje susivokia. Yra tik chaotiškas požiūris į situaciją. Visos situacijos yra prognozuojamos, tik su skirtingais galutiniais variantais. Blogiausia būna, kai neturite jokių galimybių pakeisti aplinkybes, kurios lemia jums nepalankų situacijos raidos variantą. Ir Kauno „Žalgirio“ atveju kovoje dėl kelialapio į atkrintamąsias tokios aplinkybės egzistuoja pasitinkant paskutinį Eurolygos reguliariojo sezono mačą šį ketvirtadienio vakarą, kai žalgiriečiai stos į kovą Madride su „Real“.
Runtynių žiūrovai
Runtynių žiūrovai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • Eurolygos 30-ojo turo svarbūs mačai ketvirtadienį:
  • 20.00 CSKA – „Baskonia“
  • 20.30 „Anadolu Efes“ – „Olimpia“
  • 21.00 „Panathinaikos“ – „Budučnost“
  • 22.00 RealŽalgiris
  • Penktadienį: „Fenerbahče“ – „Maccabi“
  • Penktadienį: „Olympiakos“ – „Daruššafaka“

Liko tik 34 galimos kombinacijos. 2 iš jų, kai „Žalgiris“, į atkrintamąsias patenka, net pralaimėjęs „Real“.

Tiesiog reikia, kad pralaimėtų ir kitos trys komandos (Milano „Olimpia“, „Olympiakos“ ir „Maccabi“), turinčios kaip ir „Žalgiris“ 14 pergalių.

„Maccabi“ pralaimėjimas „Fenerbahče“ klubui ir „Olimpia“ komandos nesėkmė rungtynėse su „Anadolu Efes“ yra tikėtinas variantas, bent jau ne mažesnis nei „Žalgirio“ pralaimėjimas „Real“. Daug mažiau tikėtina, kad penktadienį „Olympiakos“ namie pralaimės „Daruššafaka“. Tačiau toks variantas irgi neatmestinas. Į atkrintamąsias bet kuriuo atveju žengia „Žalgiris“.

16 kombinacijų iš 32, kai kauniečiai dėl patekimo į atkrintamąsias kovoja su „Panathinaikos“, užtikrina „Žalgiriui“ 12 atvejų – septintąją, 3 atvejais – šeštąją, ir vienu atveju – aštuntąją vietą reguliariame sezone. Kitaip tariant, ,„Panathinaikos“ pralaimėjimo atveju, „Žalgiris“, laimėjęs prieš „Real“, nebepriklausomai nuo kitų rezultatų, patenka į atkrintamąsias.

Vieta Komanda Perg. Pral.
1. Stambulo Fenerbahče (pateko) 24 5
2. Maskvos CSKA (pateko) 23 6
3. Madrido Real (pateko) 22 7
4. Stambulo Anadolu Efes (pateko) 19 10
5. Barcelona (pateko) 17 12
6. Vitorijos Baskonia 15 14
7. Atėnų Panathinaikos 15 14
8. Kauno Žalgiris 14 15
9. Milano Olimpia 14 15
10. Tel Avivo Maccabi 14 15
11. Pirėjo Olympiakos 14 15
12. Miuncheno Bayern 13 16
13. Chimki 9 20
14. Gran Canaria 8 21
15. Podgoricos Budučnost 6 23
16. Stambulo Daruššafaka 5 24
VIDEO: „Eurolygos diena“ ir sezono finalas: „Žalgirio“ akistata su nenugalimu varžovu

Iš 16 kombinacijų be „Panathinaikos“ dalyvavimo, t. y. šiam laimėjus kelialapio į atkrintamąsias dalybose su „Žalgiriu“, 10 atvejų „Žalgiris“, laimėjęs prieš „Real“, į atkrintamąsias patenka. Visose 6 kombinacijose, dalijantis kelialapius į atkrintamąsias, nepalankiose „Žalgiriui“ dalyvauja „Olimpia“. Milano komanda yra pats nepalankiausias partneris kauniečiams, dalijantis kelialapius į atkrintamąsias. Tačiau dizaineriams pralaimėjus Stambule, o „Žalgiriui“ laimėjus Madride, Lietuvos komanda bet kokiu atveju toliau kovoja dėl patekimo į finalinį ketvertą.

VIDEO: Pamatykite: pasiaukojančiai žaidęs „Žalgiris“ graikiškame pragare nugalėjo „Olympiaką“

Mirtina situacija „Žalgiriui“ yra „Panathinaikos“ bei „Olimpia“ pergalės ir „Baskonia“ pralaimėjimas. Tokioje situacijoje, nebepriklausomai nuo „Žalgirio“ pergalės ir kitų dviejų pretendentų („Olympiakos“ bei „Maccabi“) rezultatų, visais keturiais atvejais kauniečiai į atkrintamąsias nepatenka.

„Žalgiriui“ laimėjus Madride, patekimą į atkrintamąsias užtikrintų „Panathinaikos“ arba „Olimpia“ pralaimėjimas. Pastarųjų pergalių atveju Lietuvos komandą gali išgelbėti tik „Baskonia“ ir „Maccabi“ pergalės. Taip situacija, kai „Žalgiris“, nepriklausomai nuo jo rezultatų, nebeturi galimybių patekti į atkrintamąsias, egzistuoja. Tačiau, kad taip atsitiktų, būtina net trijų rezultatų kombinacija. O tai yra mažiau tikėtina, nei „Žalgirio“ pergalė Madride. Todėl paskutiniajame ture laimėjęs „Žalgiris“ turėtų patekti į atkrintamąsias varžybas.

Taip, „Žalgiriui“ būtinai reikės kažkiek sėkmės. Tačiau nepamirškime, kad Šaras, būdamas žaidėju, Europoje buvo pramintas „auksiniu berniuku“!

intime.gr nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir Thanassis Giannakopoulas
intime.gr nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir Thanassis Giannakopoulas

Scenarijai

Po 29-ojo Eurolygos turo „Žalgirio“ galimybės patekti į atkrintamąsias varžybas iš esmės nepasikeitė. Kaip ir po 28-ojo turo tik dvi komandos, turinčios po 15 pergalių: „Panathinaikos“ ir „Baskonia“ yra užtikrintos, kad trijų kelialapių dalybose į atkrintamąsias jos tikrai dalyvaus, nebepriklausomai, kaip likusiuose dviejuose turuose sužais jie patys ir kiti keturi pretendentai.

Tačiau nei viena, nei kita 29-ajame ture savo šanso užsitikrinti patekimą į atkrintamąsias varžybas neišnaudojo. Todėl 30-ame ture jos arba turi laimėti, arba nesėkmės atveju laukti kitų komandų rezultatų. Įdomu, kad pastaruoju atveju, „Žalgirio“ pergalė prieš „Real“ užtikrina „Baskonia“ patekimą į atkrintamąsias, nepriklausomai nuo kitų rungtynių rezultatų. Tuo tarpu „Panathinaikos“ „Žalgirio“ pergalės atveju į atkrintamąsias patektų tik likusiųjų trijų pretendentų („Olimpia“, „Olympiakos“ ir „Maccabi“) nesėkmės atveju, nepriklausomai nuo „Baskonia“ rezultato.

VIDEO: „Ginčas“ ir Holivudo filmo vertas scenarijus: kokia pabaiga laukia „Žalgirio“?

29-ojo turo rezultatus būtų galima vertinti kaip idealius „Žalgiriui“, jeigu ne „Baskonia“ pralaimėjimas „Anadolu Efes“. Po „AX Armani“ pralaimėjimo tapo aišku, kad į atkrintamąsias pateks bent viena, o gal net ir trys, komandos, laimėjusios tik 15 kartų. Po „Bayern“ pralaimėjimo Turkijoje pretendentų skaičius į tris likusias vietas aštuntuke nuo septynių komandų sumažėjo net iki šešių! Beje, neatmestina, kad kovą dėl patekimo į finalinį ketvertą „Žalgiris“ pratęs ir su 14 pergalių. Jis yra vienintelė komanda dar turinti tokią galimybę.

„Žalgiriui“ laimėjus Madride, t. y. pratęsus pergalių seriją iki 6, vis dar išlieka tikimybė, kad į atkrintamąsias kauniečiai nepateks. Apskritai galima išskirti tris skirtingas situacijas, iš kurių viena turi dvi variacijas.

  • Daugiau nei 15 kartų laimi „Panathinaikos“ bei „Baskonia“, ir dėl vienintelio kelialapio į atkrintamąsias „Žalgiris“ kovoja su trimis komandomis.

  • Daugiau nei 15 kartų laimi tik viena iš dviejų, tai galinčių padaryti komandų, todėl ši situacija turi dvi variacijas, ir penkios komandos kovoja dėl dviejų likusiųjų vietų aštuntuke.

  • Ir „Panathinaikos“, ir „Baskonia“ pralaimi: dėl trijų kelialapių į atkrintamąsias kovoja šešios komandos.

Pamėginsime panagrinėti situacijas ir jų variacijas, kurių atveju „Žalgiris“ išsaugo galimybes patekti į atkrintamąsias. Šiuo atveju galimi keturi scenarijai, kiekvienas su 8 kombinacijomis. „Žalgiriui“ laimėjus Madride galimos 32 šešių pretendentų į aštuntuką išsidėstymo kombinacijos ir net 6 iš jų yra nepalankios kauniečiams.

Palanku: nė viena komanda nelaimėjo daugiau nei 15 kartų

Šešios komandos kovoja dėl trijų vietų į atkrintamąsias. Šiuo atveju egzistuoja keturi variantai su skirtingu kombinacijų skaičiumi. Iš viso yra 8 galimos kombinacijos ir visais atvejais „Žalgiris“ patenka į atkrintamąsias.

  • 15 pergalių surinko visos 6 komandos. „Žalgiris“ tokiu atveju užimtų šeštąją vietą.

  • 15 pergalių surinko 5 komandos: nepavyko a) „Maccabi“; b) „Olympiakos“; c) „Olimpia“. Visais 3 atvejais „Žalgiris“ patenka į atkrintamąsias.

  • 15 pergalių surinko 4 komandos: nepavyko a) „Maccabi“ ir „Olympiakos“; b) „Maccabi“ ir „AX Armani“; c) „Olympiakos“ ir „AX Armani“. Visais 3 atvejais „Žalgiris“ patenka į atkrintamąsias.

  • 15 pergalių surinko tik 3 komandos: „Panathinaikos“, „Baskonia“ ir „Žalgiris“. „Žalgiris“ – septintas.

  1. Palanku: daugiau nei 15 kartų laimėjo „Baskonia“

Penkios komandos kovoja dėl dviejų vietų į atkrintamąsias. Šiuo atveju egzistuoja keturi variantai su skirtingu kombinacijų skaičiumi. Iš viso yra 8 galimos kombinacijos ir visais atvejais „Žalgiris“ patenka į atkrintamąsias.

  • 15 pergalių surinko visos 6 komandos. „Žalgiris“ tokiu atveju užimtų septintąją vietą.

  • 15 pergalių surinko 5 komandos: nepavyko a) „Maccabi“; b) „Olympiakos“; c) „Olimpia“. Visais 3 atvejais „Žalgiris“ patenka į atkrintamąsias.

  • 15 pergalių surinko 3 komandos: nepavyko a) „Maccabi“ ir „Olympiakos“; b) „Maccabi“ ir „AX Armani“; c) „Olympiakos“ ir „AX Armani“. Visais 3 atvejais „Žalgiris“ patenka į atkrintamąsias.

  • 15 pergalių surinko „Žalgiris“ bei „Panathinaikos“. „Žalgiris“ – septintas.

    VIDEO: „Žalgirio“ komandinio žaidimo pavyzdys tarp gražiausių Eurolygos savaitės epizodų
  1. Nepalankiausias: daugiau nei 15 kartų laimėjo „Panathinaikos“

Penkios komandos kovoja dėl dviejų vietų į atkrintamąsias. Šiuo atveju egzistuoja keturi variantai su skirtingu kombinacijų skaičiumi. Iš viso yra 8 galimos kombinacijos, „Žalgiris“ patenka į atkrintamąsias tik 4 atvejais.

  • 15 pergalių surinko visos 5 komandos. „Žalgiris“ tokiu atveju užimtų tik devintąją vietą.

  • 15 pergalių surinko 4 komandos: nepavyko a) „Maccabi“; b) „Olympiakos“; c) „Olimpia“. „Žalgiris“ patektų į atkrintamąsias tik vienu atveju, pralaimėjus „Olimpia“.

  • 15 pergalių surinko 3 komandos: nepavyko a) „Maccabi“ ir „Olympiakos“; b) „Maccabi“ ir „Olimpia“; c) „Olympiakos“ ir „Olimpia“. Žalgiris“ patektų į atkrintamąsias dviem iš trijų atvejų, pralaimėjus „Olimpia“.

  • 15 pergalių surinko „Žalgiris“ ir „Baskonia“. „Žalgiris“ – aštuntas.

  1. Gana palankus: daugiau nei 15 kartų laimėjo ir „Panathinaikos“, ir „Baskonia“

Keturios komandos kovoja dėl vienos vietos į atkrintamąsias. Šiuo atveju egzistuoja keturi variantai su skirtingu kombinacijų skaičiumi. Iš viso yra 8 galimos kombinacijos. „Žalgiris“ nepatektų į atkrintamąsias tik 2 atvejais, laimėjus „Olimpia“ ir pralaimėjus „Maccabi“.

  • 15 pergalių surinko visos 4 komandos. „Žalgiris“ tokiu atveju užimtų aštuntąją vietą.

  • 15 pergalių surinko 3 komandos: nepavyko a) „Maccabi“; b) „Olympiakos“; c) „Olimpia“. Iš trijų atvejų tik vienu, t. y. pralaimėjus „Maccabi“, „Žalgiris“ į aštuntuką nepatektų.

  • 15 pergalių surinko 2 komandos: nepavyko a) „Maccabi“ ir „Olympiakos“; b) „Maccabi“ ir „Olimpia“; c) „Olympiakos“ ir „Olimpia“. Žalgiris“ nepatektų į atkrintamąsias iš trijų atvejų tik vienu, t. y. pralaimėjus „Maccabi“.

  • 15 pergalių surinko 2 komandos, be „Žalgirio“, tai padaryti pavyko: a) „Olimpia“; b) „Olympiakos“; c) „Maccabi“. Iš trijų atvejų vienu, t. y. pralaimėjus „Maccabi“, „Žalgiris“ baigtų kovą dėl patekimo į finalinį ketvertą.

  • 15 pergalių surinko tik „Žalgiris“. „Žalgiris“ patektų į atkrintamąsias.

    Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kauno „Žalgiris“
    Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kauno „Žalgiris“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius