-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 04 16

5 prieš 5: graikų žurnalistų verdiktas „Žalgiriui“

Pirėjo „Olympiakos“ Eurolygos ketvirtfinalyje sulaukę lietuviai turi vilties, kad Kauno „Žalgiris“ turi šansų prasibrauti į Eurolygos finalo ketvertą. O kaip į „Žalgirį“ žvelgia graikai? 24sek apklausė penkis Graikijos žurnalistus iš trijų skirtingų krepšinio portalų. Jų verdiktas – vienodas.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

1. Kas laimės seriją ir kodėl?

Kostas Melayessas, Gazzetta.gr: „Olympiakos“, ko gero, per 4 rungtynes.

Atkrintamosios yra visai kita kalba nei reguliarusis sezonas. „Olympiakos“ yra labiau patyrusi komanda, turi daugiau asmenybių ir žino, kaip žengti toliau.

Alexandras Trigas, Sport24.gr. 3-1, „Olympiakos“.

„Olympiakos“ yra geresnė komanda, turinti ilgesnį atsarginių suolą ir žaidimo kokybę. Nemanau, kad jie galėtų pralaimėti „Žalgiriui“ namuose. Arena bus pilna, o „Olympiakos“ turi didžiulį troškimą žaisti finalo ketverte.

Net jei pralaimės trečiąsias serijos rungtynes, „raudonieji“ atsigriebs ketvirtosiose. Tai labai nuožmi komanda, kuri žino, kaip žaisti tokius atsakingus mačus.

„Žalgiris“ mes gerą iššūkį ir tai bus atkakli serija.

Mike'as Gioulenoglou, Sportime.gr: „Olympiakos“, 3-1.

Pirėjo komanda yra labiau patyrusi, mėgsta kietą krepšinį ir iššūkius. Be to, „Olympiakos“ nekantrauja važiuoti į finalo ketvertą Belgrade, nes ten jie jausis lygs žaistų namų aikštėje.

Giannis Stavroulakis, Gazzetta.gr: „Olympiakos“, 3-1.

„Olympiakos“ tiesiog labiau patyrę ir žaidžia namie, o „Žalgiris“, su visa jam pagarba, ne ta komanda, kuri per vieną sezoną galėtų nugalėti Pirėjo ekipą 5 kartus.

Vassilis Spanoulis yra žaidėjas, gimęs tokioms rungtynėms, o Pirėjo Taikos ir draugystės stadionas bus pilnas.

Stefanos Makris, Sport24.gr: „Olympiakos“, 3-1.

„Žalgiris“ yra puiki komanda ir jau dabar pasiekė daugiau, nei visi tikėjosi. Tiesa, tai nėra jokia sėkmė – tai gero trenerių darbo ir žaidėjų pasirinkimo rezultatas.

Bet „Olympiakos“ turi namų aikštės pranašumą ir yra labiau patyrę. Spanoulis su Printeziu jau daug kartų buvo perėję tokias rungtynes, nužygiavę gerokai toliau. Ko negalima pasakyti apie „Žalgirio“ žaidėjus.

Bus 3-1, bet tai nebus lengva „Olympiakos“ pergalė. „Žalgiris“ mes didelį iššūkį ir tai bus atkakli serija.

VIDEO: Nuomones išskyręs „Ginčas“: kokie „Žalgirio“ šansai patekti į Eurolygos finalo ketvertą?

2. Nuo 1 iki 5, kiek „Olympiakos“ ketvirtfinalyje buvo paranku gauti „Žalgirį“?

K.Melayessas: „Žalgiris“ buvo antras mano pasirinkimas po Vitorijos „Baskonia“.

Kita vertus, man patinka „Žalgirio“ žaidimas. Nenorėčiau rinktis komandų, kurios žaidžia protingą krepšinį, turi daug krepšininkų su aukštu IQ. O tokių „Žalgiris“ turi.

A.Trigas: 4. „Olympiakos“ šiame dešimtmetyje suformavo labai brandų ir sunkiai sudarkomą veidą. Nelengva nugalėti šią komandą, ypač Pirėjuje.

„Olympiakos“ tai kaip „Bado žaidynės“. Jų sezonas pastatytas ant to, ar jie žais finalo ketverte.

M.Gioulenoglou: Pirmiausia, galvojau, kad tai pats geriausias varžovas, ypač kai labai nesinorėjo Vitorijos klubo. Kita vertus, tai nereiškia, jog „Žalgiris“ yra silpnas. Tiesiog jis parankesnis „Olympiakos“ komandai.

G.Stavroulakis: 5. Tai buvo geriausias varžovas „Olympiakos“ komandai. Be jokios abejonės, Pirėjo klubas turi daugiau šansų prieš „Žalgirį“, nei, pavyzdžiui, Madrido „Real“.

S.Makris: Jei tai būtų vienerios rungtynės, būtų kita kalba. Bet penkerių rungtynių serijoje labiausiai patyrusi komanda su ilgiausiu atsarginių suolu turi pranašumą. Ir šioje serijoje abu šie faktoriai yra „Olympiakos“ pusėje.

3. Kas bus svarbiausia šiame ketvirtfinalyje?

K.Melayessas: Gynyba, gynyba ir dar kartą gynyba. Taip pat – kieta kova, kieta kova ir darkart kieta kova.

A.Trigas: Gynyba prieš Pangosą, „Olympiakos“ tolimi metimai, teisėjavimas („Žalgiriui“ bus parankiau gauti tokius teisėjus, kurie nefiksuoja nežymaus kontakto), „Žalgirio“ gynyba po krepšiu prieš Printezį bei Milutinovą ir „Olympiakos“ sudėtis.

M.Gioulenoglou: Gynyba ir atkovoti kamuoliai. Beje, tai du didžiausi „Olympiakos“ privalumai. Be to, visada yra vyrukas vardu Vassilis Spanoulis. Tai jau ne amžiaus, o troškimo reikalas.

Šaras yra superžvaigždė, o jo komanda – tikras šedevras. Jis žino, kaip įkvėpti savo žaidėjus.

G.Stavroulakis: Patirtis. Gerai, „Žalgiris“ bus labai motyvuotas ir bandys toliau kelti triukšmą. Ypač kai neturi ko prarasti. Tačiau „Olympiakos“ tai kaip „Bado žaidynės“. Jų sezonas pastatytas ant to, ar jie žais finalo ketverte.

„Žalgiryje“ tik Vasilije Micičius yra žaidęs atkrintamosiose. Tad jei reikia rinktis tarp patirties ir entuziazmo, renkuosi pirmąjį.

S.Makris: Jei kalbame apie „Olympiakos“, tai atsarginių suolas. Nors „Olympiakos“ ant popieriaus yra gilesnė komanda, daug kartų šį sezoną atsarginiai nesužaidė taip, kaip tikėtasi, todėl kėlė spaudimą geriau pasirodyti starto penketo nariams.

„Žalgiriui“ bus svarbiausia išgliaudenti Spanoulio ir Milutinovo žaidimą du prieš du bei Printezio faktorių po krepšiu. Jeigu „Žalgiriui“ pavyks, serija bus atkaklesnė, nei daugelis galvoja.

4. Koks „Žalgirio“ aspektas jums kelia didžiausią nerimą?

K.Melayessas: „Žalgirio“ treneris.

Per trumpą laiką žaidžiant toms pačioms komandoms treneriai yra didžiulis faktorius. O treneris Jasikevičius turi labai daug idėjų.

A.Trigas: Viskas dėl Šaro. Jeigu jis sugebės atkrintamosiose ištraukti dar ką nors naujo, visi prožektoriai bus nukreipti į jį.

Jeigu šįkart „Žalgiris“ išsiverš į priekį 2-1... Sugrįžimo nebebus.

M.Gioulenoglou: „Žalgirio“ komandinė dvasia ir pastangos. Be to, komandinis krepšinis. Ir Šaras – natūralus nugalėtojas, kuris perdavė savo mentalitetą žaidėjams.

G.Stavroulakis: Šaras. Jis superžvaigždė. Jis pažįsta „Olympiakos“. O jo komanda – tikras šedevras. Jis žino, kaip įkvėpti savo žaidėjus.

S.Makris: „Žalgiris“ yra nepasiduodantis. Nesvarbu, kokie skaičiai dega švieslentėje, jie kaunasi iki pabaigos.

Su žalgiriečiais niekada negali jaustis saugiai. Tai gerai treniruota komanda, kuri visada randa būdų kontroliuoti žaidimo tempą, nepriklausomai nuo varžovo aikštėje.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius

5. Koks „Olympiakos“ aspektas jums kelia didžiausią nerimą?

K.Melayessas: Traumos. Negali pasakyti, kas kokią dieną gali nutikti...

A.Trigas: Vienintelis dalykas – tai, kad „Olympiakos“ šį sezoną nežaidė daug rungtynių visos sudėties.

M.Gioulenoglou: Namų aikštės pranašumas. Pirėjuje jau yra buvę blogų rungtynių namuose, ypač atkrintamosiose. Be to, nerimą kelia daugybė traumų – Printezis ir Tillie vis dar su klaustuku, Papanikolaou tik grįžo į rikiuotę.

G.Stavroulakis: Panašus scenarijus, koks buvo pernai.

„Olympiakos“ žaidė ketvirtfinalį su „Anadolu Efes“ ir visi tikėjosi, kad Pirėjo klubas žais finalo ketverte. Ir kas nutiko? Smūgis antrosiose rungtynėse ir atsilikimas 1-2. Tik tada „Olympiakos“ surimtėjo ir peržengė barjerą. Tačiau jeigu šįkart „Žalgiris“ išsiverš į priekį 2-1... Sugrįžimo nebebus.

S.Makris: Papanikolaou ir Printezio traumos, dėl kurių jie pasitiks seriją su „Žalgiriu“ išsimušę iš ritmo. Abu jie gyvybiškai svarbūs Pirėjo komandai: „Olympiakos“ gynyba prasideda nuo Kosto Papanikolaou, o Printezis yra patikimiausias žmogus puolime.

Tai bus fiziškai kieta serija, todėl joje labai svarbu turėti visą „Olympiakos“ sudėtį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius