-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 22

A.Sabonio palaikymo neužteko – į ketvirtfinalį patekęs „Žalgiris“ krito Madride

Pirmą kartą šiame amžiuje į Eurolygos ketvirtfinalį patekęs Kauno „Žalgiris“ Madride nesugebėjo palaužti kovingo „Real“ klubo – 81:88 (16:19, 28:22, 18:24, 19:23). Arvydo Sabonio palaikomi Lietuvos čempionai nesugebėjo sulaikyti veterano Felipe Reyeso. „Žalgirio“ negelbėjo vienos geriausių Pauliaus Jankūno rungtynių ir Artūro Milaknio tritaškiai.
„Žalgiris“
„Žalgiris“ / Lino Žemgulio nuotr.

„Real“ legenda A.Sabonis atvyko su „Žalgiriu“ į Ispaniją ir galėjo juos pirmasis pasveikinti su vieta ketvirtfinalyje. Tiesa, ją atnešė ne pergalė, o rezultatas Izraelyje. „Maccabi“ pralaimėjimas reiškia, kad „Žalgiris“ jau nenukris žemiau aštuntosios vietos. Po pralaimėjimo „Real“ Kauno klubas nusmuko į septintąją vietą.

Pirmoje rungtynių dalyje vyko įtempta kova. „Real“ vis bandė atitrūkti, bet žalgiriečiai greitai atsakydavo savo spurtu. Antrajame kėlinyje „Žalgiris“ prabilo tritaškiais. Artūras Milaknis svarbiausiu metu svaidė iš toli ir jau per pirmą rungtynių pusė pataikė 4 tolimus metimus, o „Žalgiris“ pataikė 6/6.

Po dviejų kėlinių „Žalgiris“ pirmavo 44:41. Po pertraukos „Žalgiris“ spurtavo ir pirmavo 48:41, tačiau „Real“ greitai pavijo žalgiriečius. Prieš lemiamą kėlinį „Real“ pirmavo 65:62. Ketvirtajame kėlinyje Trey Thompkinsas padėjo „Real“ laimėti.

Rezultatyviausias Kauno klube buvo 21 tašką surinkęs Paulius Jankūnas. Keturis tritaškius ir 14 taškų pridėjo A.Milaknis.

Prieš rungtynes paaiškėjo, kad Kauno klubui šiose rungtynėse nepadės Axelis Toupane‘as, kuris patyrė pilvo raumens traumą.

„Real“ ekipai jau galėjo padėti Luka Dončičius, kuris pelnė 11 taškų. Madrido klubą į pergalę atvedė Felipe Reyesas, surinkęs 16 taškų.

Tiesa, Madrido klubas vertėsi be kito svarbaus žaidėjo Gustavo Ayono.

Kauno „Žalgiris“ į Eurolygos atkrintamąsias pateko šių rungtynių metu, kai atskriejo džiugios žinios iš Izraelio. Atėnų „Panathinaikos“ nugalėjo „Maccabi“ ir pasiuntė Kauno klubą į ketvirtfinalį.

Madrido „Real“ jau prieš šias rungtynes buvo užsitikrinęs vietą ketvirtfinalyje.

Pirmąsias sezono tarpusavio rungtynes Kaune „Real“ laimėjo 87:66.

Per visą klubų tarpusavio akistatų istoriją Kauno „Žalgiris“ Madrido klubą yra įveikęs tik vieną kartą – 2013 metais namuose.

„Real“: F.Reyesas 16, F.Causeur 14, L.Dončičius 11, J.Carrollas 10.

„Žalgiris“: P.Jankūnas 21, A.Milaknis 14, K.Pangosas 12, V.Micičius ir A.Kavaliauskas po 8, B.Udrihas ir A.White'as po 5, B.Daviesas, G.Masiulis, P.Valinskas ir E.Ulanovas po 2.

VIDEO: Šaras pyko, bet atlyžo: „Nueisiu atsigerti alaus ir viskas bus gerai“
VIDEO: A.Milaknis atvirai apie ilgą kelionę į ketvirtfinalį

Rungtynių statistika: „Real“ – „Žalgiris“ 88:81

Dvitaškiai: 21/31 (67,7%) – 25/48 (52,1%)

Tritaškiai: 7/22 (31,8%) – 8/13 (61,5%)

Baudų metimai: 25/30 (83,3%) – 7/9 (77,8%)

Atkovoti kamuoliai: 24 – 22

Rezultatyvūs perdavimai: 27 – 22

Perimti kamuoliai: 10 – 7

Klaidos: 15 – 15

VIDEO: P.Jankūnas: mano kelias iki ketvirtfinalio buvo ilgas
VIDEO: E.Ulanovui neužtenka ketvirtfinalio
VIDEO: P.Valinskas kažką panašaus į tokį žalgiriečių žygį matė tik per televizorių

Rungtynių eiga

Ketvirtasis kėlinys: „Real“ – „Žalgiris“ 88:81

40 min. Kauno ekipa ir vėl neišsivežė pergalės iš Madrido.

38 min. Trey Thompkinsas tempė Madrido klubą į pergalę – 81:74.

36 min. P.Jankūnas pataikė labai svarbų metimą. Tačiau kitoje aikštės pusėje nuvylė žalgiriečių gynyba – 77:74.

34 min. K.Pangosas pataikė dar vieną tritaškį – 75:72.

33 min. F.Reyesas pelnė jau 16 taškų ir tempė Madrido ekipą. P.Jankūnas didino savo kraitį iki 14 taškų – 72:69.

32 min. K.Pangosas tritaškiu lygino rezultatą – 67:67.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas iš Madrido
Po paskutinio netaiklaus „Maccabi“ metimo su sirena, atnešusio „Žalgiriui“ kelialapį į Eurolygos ketvirtfinalį, panašu, Paulius Motiejūnas iškart gaudė žinutes savo telefone. Bet Šaras kaunasi ir nervinasi Madride nesižvalgydamas į telefoną ir kitus rezultatus. Prieš ketvirtąjį kėlinį jis surengė tikrą šou su teatro elementais, apeliuodamas į žalgiriečių pasirodymą Ispanijoje. Tai buvo karšta kalba prie suolo. Pažiūrėsime, kokia bus krepšininkų reakcija ant parketo.

Trečiasis kėlinys: „Real“ – „Žalgiris“ 65:62

30 min. Po trečiojo kėlinio Madrido klubas pirmavo trimis taškais, tačiau džiugios naujienos atsklido iš Izraelio, kur Atėnų „Panathinaikos“ pergalė lėmė bilietą į ketvirtfinalį žalgiriečiams.

25 min. Šaras davė pasireikšti ir Gyčiui Masiuliui, kuris pelnė pirmuosius taškus – 48:50.

22 min. A.White'as didino žalgiriečių pranašumą, kuri pasiekė 7 taškus – daugiausia šiandien – 41:48.

21 min. Pirmuosius taškus pelnė E.Ulanovas – 41:46.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas iš Madrido
Pertrauka Arvydui Saboniui reiškia patį darbymetį. „Real“ legenda negali ramiai išsėdėti, nes iš vietos jį nuolat kelia Madrido gerbėjai, vienas po kito konvejeriu besikeičiantys asmenukei. LKF prezidentas bando kantriai patenkinti žiūrovų prašymus, bet po kelių pirmų asmenukių nebesistoja iš kėdės. Sabas žymus lyg koks Eifelio bokštas, prie kurio taip norisi nusifotografuoti kiekvienam prašalaičiui.

Antrasis kėlinys: „Real“ – „Žalgiris“ 41:44

20 min. 4/4 – A.Milaknis šiandien iš toli neprameta. Pablo Laso nesitvėrė savame kailyje. Po pirmosios rungtynių dalies žalgiriečiai pirmavo trimis taškais.

19 min. P.Jankūnas puikiai užbaigė ataką, tačiau Jeffery Tayloras išlygino rezultatą – 39:39.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas iš Madrido
Štai ką krepšinyje duoda tritaškiai! Šimtaprocentis taiklumas – 5 iš 5, ir „Žalgiris“ priekyje! Šie tolimi metimai turėtų atverti žalgiriečiams daugiau erdvės po krepšiu, kur ispanai susispaudę stabdė svečių atakas su Walteriu Tavaresu viduryje.

18 min. Milaknio rankelė! Snaiperis pataikė du tritaškius iš eilės. Aaronas White'as dar vienu tritaškiu persvėrė rezultatą – 36:37.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas iš Madrido
Atkreipsiu dėmesį, kad „Žalgiris“ tik 16-ąją minutę metė pirmuosius baudos metimus. Pastaruoju metu „Žalgirio“ gynyba skilinėja, bet tai taip pat ženklas, kad puolime žalgiriečiams trūksta daugiau agresijos. Neryžtingumą iliustravo White'o prasiveržimas, pasibaigęs netaikliu ir White'ui nebūdingu metimu. Beje, „Žalgiris“ vėl labai pasyviai atakuoja iš toli – išmetė tik du tritaškius, o dvitaškių procentas tikrai neblizga.

16 min. V.Micičius tapo pirmuoju žalgiriečiu šiose rungtynėse stojusiu prie baudų linijos. Serbas pataikė du iš trijų – 34:28.

15 min. A.Kavaliauskas jau pelnė 8 taškus, o žalgiriečius vėl baudė du taškus su pražanga pelnęs F.Reyesas. Pirmuosius taškus pelnė Vasilije Micičius – 32:26.

14 min. Skirtumą mažino puikiai į žaidimą įsiliejęs A.Kavaliauskas – 27:22.

13 min. Nesenstantis Felipe Reyesas pelnė 5 taškus iš eilės ir „Real“ atitrūko 27:20.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas iš Madrido
Tuo netyčiniu tritaškiu Beno Udrihas jau žaidžia trečią rezultatyviausią savo Eurolygos mačą šį sezoną. Gal slovėnas taps Šaro atsakymu į patikimo įžaidėjo ieškojimus, kadangi Kevinas Pangosas kol kas nerezultatyvus, Vasilije Micičiaus išėjimas ant parketo buvo labai nesėkmingas, o Paulius Valinskas porąkart pernelyg skaudžiai suklydo gynyboje. Šaras piktas, kad per 10 minučių neišvydo aikštėje patikimo aikštės generolo. Tą atspindi 16 pelnytų taškų.

Pirmasis kėlinys: „Real“ – „Žalgiris“ 19:16

10 min. Tritaškiu atsakė ir Artūras Milaknis, tačiau skirtumą didino Rudy Fernandezas. Kėlinys baigėsi Beno Udriho tritaškiu. Tai buvo pirmasis žalgiriečio tolimas metimas Eurolygoje.

9 min. Pirmąjį rungtynių tritaškį pataikė po traumos sugrįžęs Luka Dončičius – 15:10.

8 min. Kauniečių taškų tylą nutraukė nuo suolo aikštėje pasirodęs Antanas Kavaliauskas – 12:10.

7 min. „Real“ atsakė 8 taškais iš eilės – 12:8.

5 min. Lietuvos čempionai greitai išsijudino ir jau pirmavo. Rezultatyviai sužaidė P.Jankunas ir B.Daviesas – 4:8.

4 min. Žalgiriečiams pirmuosius taškus pelnė kapitonas P.Jankūnas, o netrukus rezultatą išlygino kitas Paulius. P.Valinskas rungtynes pradėjo startiniame penkete – 4:4.

1 min. Po P.Jankūno pražangos pirmuosius taškus šeimininkams baudos metimais pelnė A.Randolphas – 2:0.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas iš Madrido
Madrido „Real“ arena yra vienintelė Europoje, kurioje Šarūnas Jasikevičius buvo nušvilptas per komandų pristatymą. Na, dar nebent Pirėjo „Olympiakos“. Visose kitose arenose žiūrovai ploja „Žalgirio“ strategui beveik kaip savo treneriui.
Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas iš Madrido
„Žalia balta! Žalia balta! Hey! Hey!“ – aidi „Wizink“ arenoje dar likus valandai iki rungtynių pradžios. Madride „Žalgiris“ turės gausią palaikymo komandą. Su visa ekipa į Ispaniją „Žalgirio“ lėktuve skrido apie 20 sirgalių, o dar būrys aistruolių atvyko „Ryanair“ lėktuvu. Jame, beje, buvo ir „Žalgirio“ krepšininkų bei vadovų žmonos. Aukščiausias žmogus iš šios gausios palaikymo komandos bus Arvydas Sabonis.
Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas iš Madrido
Sveiki visi iš Madrido. Blogos naujienos! Axelis Toupane'as dėl pilvo raumens traumos praleis rungtynes su „Real“. Nepaisant skausmų jis antradienį išbėgo į aikštę su Milano „Olimpia“. Vis dėlto šįkart skausmas buvo toks didelis, kad žaisti su „Real“ jis nebegalėjo. Prancūzas 24sek prieš rungtynes sakė, kad neįsivaizduoja, kuriam laikui tai išmušė jį iš rikiuotės. Ko gero, grįžus į Kauną jam bus padaryti išsamesni tyrimai.

Startiniai penketai:

„Real“: Jeffery Tayloras, Walteris Tavaresas, Anthony Randolphas, Fabienas Causeuras, Facundo Campazzo.

„Žalgiris“: Kevinas Pangosas, Paulius Jankūnas, Brandonas Daviesas, Paulius Valinskas, Edgaras Ulanovas.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Laimingas atsitiktinumas: didžiausias sezono atradimas į „Žalgirį“ pateko netyčia

Mažos, svarbios „Žalgirio“ paslaptys – kuris yra staigiausias, šokliausias, stipriausias

Stebuklus Eurolygoje kuriančiam „Žalgiriui“ – emocingas ir įkvepiantis klipas

Susipažinkite su „Žalgirio“ varžovu: jaunasis Europos krepšinio princas

Prieš Kauno „Žalgirį“ – ilgarankis milžinas, atrastas saloje vokiečio turisto

Prieš rungtynes su „Žalgiriu“ – Eurolygos bauda „Real“ žvaigždei

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius