Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 28

A.White'as: apie puikų Šarą, mentorių P.Jankūną ir finalo ketvertą

Istorinį žygį per Europą suorganizavęs Kauno „Žalgiris“ turi žaidėją, kuris tiesiog negali rungtynių pabaigti nepatikrinęs krepšio tvirtumo. Aaronas White'as tapo patikimu sunkiuoju krašto puolėju Šarūno Jasikevičiaus schemose.
Aaronas White'as
Aaronas White'as / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Jau penktadienį kauniečių laukia rimtas iššūkis – į laikinąją sostinę atvyksta Maskvos CSKA klubas, kuris, labai tikėtina, bus „Žalgirio“ varžovas ir Eurolygos ketvirtfinalyje.

„Pastaruosius metus CSKA buvo „topinė“ komanda Eurolygoje, buvo nuolatinė finalo ketverto dalyvė“, – būsimus varžovus, kalbėdamas su Eurolygos žurnalistu, gyrė A.White'as.

Amerikietis neslėpė, kad šiais metais ir Kauno klubas turi pačius aukščiausius tikslus: „Visada turime siekiamybę žaisti aukščiausiu lygiu ir patekti į finalo ketvertą, būti Eurolygos viršūnėje. Tai yra didelis iššūkis žaidėjams, bet mes link to judame.“

Tiesa, vis dar nėra aišku, ar kauniečiams skrajūnas padės mūšyje su Rusijos milžinu, mat sekmadienį A.White'as patyrė traumą LKL rungtynėse.

– „Žalgiris“ pateko į Eurolygos atkrintamąsias po labai ilgo laiko. Koks jausmas? – Aarono White'o paklausė oficiali Eurolygos svetainė.

– Žinoma, labai džiaugiuosi. Vis dar kaunamės, kad būtumėme kuo aukštesnėje pozicijoje, tačiau visi komandoje labai džiaugiasi pasiekimu. Turiu pagirti savo komandą, trenerių štabą, organizaciją.

– Tai yra tavo debiutinis sezonas Eurolygoje. Kaip pavyko taip gerai žaisti nuo pat pradžių?

– Kai čia atvykau, treneris pasakė, kad mato mane savo sistemoje. Visada buvau žaidėjas, kuris žaidė iš komandos draugų, todėl turiu padėkoti gynėjams, kurie mane suranda. Tiesiog stengiuosi žaisti kietai, o tas padeda nutikti geriems dalykams.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Aaronas White'as
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Aaronas White'as

– Ar manai, kad žaidimas Lietuvoje, kur visi kvėpuoja krepšiniu, padėjo tavo karjerai?

– Taip, galima taip sakyti. Galiu teigti, kad didelė sėkmės dalis yra mūsų ir sirgalių santykiai. Manau, kad mūsų gerbėjai yra nuostabūs! Tai pati aistringiausia sirgalių bendruomenė, kurią kada nors mačiau. Mėgstu rungtyniauti geroje atmosferoje, tai prideda daugiau pasitikėjimo.

– Buvimas „Žalgirio“ žaidėju tave padarė žvaigžde Kaune, kaip tau tai patinka?

– Tai labai šaunus jausmas. Žmonės yra nuostabūs, gerai priima mane ir mano šeimą. Smagu matyti, kai žmonės dėkoja už tai, kaip žaidi.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Aaronas White'as
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Aaronas White'as

– Šią savaitę rungtyniausite su CSKA. Bilietų nebeliko prieš tris savaites. Kaip komanda žiūri į šias rungtynes?

– Esame labai laimingi, bilietų jau seniai nebėra, todėl ir sirgaliai labai laukia šio mačo. Žinau, kad ir sirgaliai bus pakylėti, nes jau esame atkrintamosiose, žaisime prieš pajėgiausią komandą.

– Šaras buvo legendinis žaidėjas, o trenerio karjerą pradėjo puikiai. Koks jausmas pas jį žaisti?

– Man labai patinka pas jį žaisti. Neužaugau Europoje, bet girdėjau apie jį ir jo sėkmingą karjerą. Jis pradėjo trenerio darbą puikiai. Šaras – labai protingas ir supranta krepšinį. Jis žino žaidimą ir nuspėja daug dalykų dar prieš jiems įvykstant.

Šaras mane pastatė į tinkamą padėtį, prašo iš manęs to, ką galiu geriausiai.

Manau, kad daug dalykų, kuriuos jis gerai darė būdamas žaidėjas, dabar pritaiko treniruodamas, tai – aikštės matymas, situacijų skaitymas, žaidėjų sustatymas. Taip pat ir man šis sezonas yra geras, nes Šaras mane pastatė į tinkamą padėtį, prašo iš manęs to, ką galiu geriausiai. Neturiu daryti nieko, kas netinka mano žaidimo stiliui.

– Kitas sunkusis krašto puolėjas Paulius Jankūnas šiemet gerina Eurolygos rekordus. Ar šis veteranas tau padėjo apsiprasti komandoje?

– Taip, jis buvo puikus. Jis – legenda ir solidžiai rungtyniauja metai iš metų. Bandau įsiklausyti į jo patarimus. Labai padeda tai, kad žaidžiame toje pačioje pozicijoje, bet esame skirtingi žaidėjai. Galime žaisti ir kartu, kai Paulius žaidžia „centru“, o aš sunkiuoju puolėju. Mūsų santykiai yra labai geri tiek aikštėje, tiek už jos ribų, jis tapo mano mentoriumi.

– „Žalgiris“ arti finalo ketverto nebuvo daugiau nei dešimtmetį. Tam, kad ten patektumėte, reikės trijų pergalių ketvirtfinalyje. Ką tau reikštų patekimas į finalo ketvertą?

– Žmogau, tai reikštų labai daug. Man tai yra pirmi metai Eurolygoje, todėl būtų milžiniškas pasiekimas. Tačiau tai būtų didelis įvykis ir klubui, ir tokiems vyrukams kaip Jankūnas, Milaknis, ir kitiems, kurie šiam klubui atidavė daug metų. Kaip minėjote, esame per tris pergales nuo finalo ketverto. Turime susikoncentruoti, vykdyti žaidimo planą ir koncentruotis į kiekvienas rungtynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius