-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 13

Aiškėja nauja „Žalgirį“ palikusio Derricko Waltono karjeros stotelė

Derrickas Waltonas neilgai bus be naujos komandos. 24sek žiniomis, Kauno „Žalgrį“ antradienio vakarą oficialiai palikęs įžaidėjas tęs karjerą Berlyno ALBA klube.
Marius Grigonis ir Derrickas Waltonas
Marius Grigonis ir Derrickas Waltonas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

„Į mūsų schemas jam pilnai įsilieti nepavyko, tačiau tai nesumažina jo turimo potencialo, – išplatintame oficialiame klubo pranešime cituojamas „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas. – Be to, jis pagelbėjo pavaduojant traumuotus žaidėjus. Tai tikrai individualiai stiprus krepšininkas, kuris atradęs sau tinkamą organizaciją, gali rodyti labai gerus rezultatus. Atsiradus pasiūlymui iš kito klubo, bendru sutarimu nusprendėme išsiskirti. Dėkojame Derrickui už jo pastangas bei darbą ir linkime kuo geriausios kloties jo tolimesnėje karjeroje.“

„Sportando“ patvirtino, kad D.Waltonas gavo pasiūlymą iš ALBA ekipos, o 24sek šaltiniai teigia, kad 23 metų 185 cm ūgio amerikietis davė teigiamą atsakymą.

Vokietijos klube rungtyniauja Rokas Giedraitis, o pernai ALBA marškinėlius vilkėjo dabartinis žalgirietis Marius Grigonis.

VIDEO: „Ginčas“: kaip netikėti mainai keičia Jono Valančiūno karjerą NBA?

Spalio viduryje „Žalgirį“ papildęs D.Waltonas sužaidė 17 Eurolygos rungtynių, kuriose per 12,5 minutės pelnė vid. 4,6 taško (36,1 proc. dvit., 30,4 proc. trit.), atkovojo 1,2 kamuolio, atliko 2,5 rezultatyvaus perdavimo ir rinko 5,8 naudingumo balo.

D.Waltonas pastarosiose dvejose Eurolygos rungtynėse su „Chimki“ ir „Barcelona“ net nebepakilo nuo suolo.

„Jam yra labai daug šansų užsikabinti. Derricko charakteristikos žmogus mums reikalingas. Jis mums reikalingas būtent toks. Esu įsitikinęs, kad ateityje jis bus geras žaidėjas, – sausio 18-ąją spaudos konferencijoje kalbėjo Š.Jasikevičius. – Bet 23-ejų pirmą kartą atvažiavęs į Europą... Tikrai neblogas vyrukas, stengiasi, bet dar daug ko nesupranta ir jam tikrai nelengva.“

LKL čempionate atakų organizatoriaus rodikliai buvo geresni.

Per 20 minučių D.Waltonas įmesdavo vid. 8,4 taško (43,5 proc. dvit., 38,5 proc. trit.), atkovodavo po 3 kamuolius, atlikdavo 4,4 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo 13,1 naudingumo balo.

„Žalgirio“ įžaidėjų grandyje lieka Nate'as Woltersas, Leo Westermannas ir Rokas Jokubaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius