-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 19 /09:17

Aistros Pirėjuje: kaltinimai Šarui, pokalbis su V.Spanouliu tunelyje ir sirgalių provokacija

45 minučių trilerio Pirėjuje įtampa sklido ne tik ant Taikos ir draugystės stadiono parketo, bet ir arenos tuneliuose bei spaudos konferencijos salėje. Po pirmojo pralaimėjimo „Olympiakos“ treneris Ioannis Sfairopoulas metė kaltinimą „Žalgiriui“, Vassilis Spanoulis turėjo pokalbį su Šarūnu Jasikevičiumi, o tribūnose graikų sirgaliai provokavo lietuvius.
Šaras su V.Spanouliu spėjo persimesti keliais žodžiais iškart po rungtynių tunelyje
Šaras su V.Spanouliu spėjo persimesti keliais žodžiais iškart po rungtynių tunelyje / Stopkadras

„Vassili, nemosuok į mane rankomis! Gerbk mūsų draugystę!“ – šaukė Šaras vos palikus Pirėjo Taikos ir draugystės stadioną.

Mano kolega treneris Jasikevičius atakavo teisėjus prieš ketvirtfinalio serijos pradžią.

Netrukus Graikijos televizijos kameros užfiksavo buvusius bendražygius Atėnų „Panathinaikos“ klube kalbančius akis į akį.

Tarp vyrų įsiterpė net „Olympiakos“ treneris Ioannis Sfairopoulas, bet neatrodo, kad Šaro ir V.Spanoulio pokalbis buvo labai piktas – jiedu išsiskyrė sudaužę kumščius.

Tiesa, tas pats I.Sfairopoulas vėliau spaudos konferencijoje kaltino „Žalgirį“ ir Š.Jasikevičių už spaudimą teisėjams.

„Mano kolega treneris Jasikevičius atakavo teisėjus prieš ketvirtfinalio serijos pradžią, – įsitikinęs graikas. – Nemanau, kad teisėjai vienodai traktavo epizodus abiejose aikštės pusėse.

VIDEO: V.Spanoulio ir Š.Jasikevičiaus pokalbis

Žalgiriečiai stodavo prie baudų metimo linijos po nedidelio kontakto, o puolant mums, arbitrai toleravo gerokai kietesnį kontaktą.

Gerbiame teisėjus ir Eurolygą, bet, deja, matome, kad komandos tyčia strategiškai kalba apie teisėjų darbą. Aš apie jį niekada nekalbėjau, bet matau, kad tai suteikia varžovams pranašumą. Galiausiai labai svarbu turėti švilpukus 50-50, bet šį vakar jie tokie nebuvo.

Tai organizuotas puolimas prieš teisėjus. Visi burba, siunčia DVD įrašus. Iki šio vakaro mes nebuvome akcentavę teisėjų darbo ir manau, kad tai paveikė mūsų žaidimą.“

VIDEO: Šaras didžiuojasi žalgiriečiais, tačiau įspėja: čia nieko neįvyko

Spaudos konferencijoje su graikų žurnalistais apie tai kalbėjo ir pats Š.Jasikevičius, šiems pažėręs nemažai pastabų dėl savo darbo principų.

„Karštas“ atėjęs bendrauti su Lietuvos žiniasklaida, Š.Jasikevičius pasikartojo, ką teigė kolegoms iš Graikijos.

„Čia truputį užvirė diskusijos. Oro uoste manęs paklausė, ar galvoju, kad teisėjai saugos „Olympiakos“ žvaigždes. Pasakiau, kad ne – teisėjavimas bus 50 ant 50 ir to tikiuosi. Ir tai atsirado antraštėse. Bet aš juk to tikiuosi kiekvieną kartą – žaidžiam su „Olympiakos“ ar su Prienais. Tai kažkodėl tapo interviu akcentu. Čia yra aštuonios geriausios komandos ir geriausi teisėjai. Tikimės, kad visur teisėjavimas bus 50 ant 50. Neprašau nieko, ko nenorėtų kiekvienas kitas treneris“, – gūžčiojo pečiais Šaras.

VIDEO: A.Milaknis: Spanoulis – ne robotas

Tiesa, „Olympiakos“ stovykla turi omenyje ne „Žalgirio“ trenerio interviu antradienį, o iškart po paskutiniųjų Eurolygos reguliariojo sezono rungtynių dar balandžio 6-ąją.

„Kartais būna, kad teisėjams persiduoda energija. Vieni labai stengiasi, kiti vaikšto. Nežinau... Reikia žiūrėti video. Šiaip reikia žiūrėti video, bet manau, kad daug pagarbos negavome. Nemanau, kad daug jos gausime atkrintamosiose.

Pirmąkart ten būsime. Kitoj pusėj bus žvaigždės. Tikiuosi, bus 50 ant 50, nors sunku tikėtis“, – tada kalbėjo Š.Jasikevičius.

VIDEO: E.Ulanovas: pradžia tai buvo kosmosas

Graikai mėgsta kalbas apie teisėjus, tad tai davė jiems peno diskusijoms. I.Sfairopoulas dar prieš ketvirtfinalį užsiminė, kad Šaras yra geras treneris, bet naudoja senus triukus, t.y. daro spaudimą teisėjams.

Vis dėlto po pirmojo pralaimėjimo „Olympiakos“ vairininkas taip nebesišypsojo. 24sek žiniomis, „Olympiakos“ stovykla įtūžusi dėl arbitrų darbo pirmosiose ketvirtfinalio serijos rungtynėse.

Kita vertus, švilpukai kėlė diskusijų ir patiems žalgiriečiams, kai arbitrai fiksuodavo nežymų kontaktą „Žalgirio“ aikštės pusėje.

VIDEO: V.Spanoulį ir Pirėjų supykdęs A.Kavaliauskas: reikėjo geros baudos

Beje, tuo mėgaujasi „Panathinaikos“ sirgaliai, patys fantastiškai pradėję seriją su Madrido „Real“. Po „Žalgirio“ pergalės PAO savininkas Dimitris Giannakopoulas pasidalijo istorija socialiniame tinkle, kurioje dergėsi iš „Olympiakos“ klubo. Graikai užplūdo ir socialinius tinklus, kuriuose pasipylė sveikinimai „Žalgiriui“ nugalėjus Pirėjo ekipą.

Aistrų netrūko ir tribūnose. „Olympiakos“ sirgaliai paprovokavo pergalę švenčiančius „Žalgirio“ gerbėjus. Jų kelios dešimtys susirinko į Pirėjo Taikos ir draugystės stadioną. Dėl saugumo lietuviai buvo susodinti į vieną sektorių arenos balkone, juos saugojo keli apsaugos darbuotojai.

Rungtynių metu į „Žalgirio“ aistruolių pusę skriejo replikos, kai lietuvių skanduotės garsiai nuaidėdavo Pirėjo taikos ir draugystės stadione. O po rungtynių vienas graikas sviedė į lietuvius mineralinio butelį.

VIDEO: P.Jankūnas: kai nekrenta savi metimai, belieka mesti nesąmonę

Tiesa, 24sek žiniomis, į provokaciją lietuviai nesureagavo ir jokių didesnių incidentų neužfiksuota.

Taip pat pranešama, kad trys „Olympiakos“ aistruoliai pateko į Pirėjo ekipos rūbinę ir ėmė šaukti žaidėjams bei treneriams, kad tiki komanda ir ši pateks į finalo ketvertą.

Įtampa kaista. Antrasis serijos mačas bus labai karštas. Iškart po pirmojo „Olympiakos“ atstovai informavo, kad bilietų į antrąjį susitikimą penktadienį, kuris taip pat startuos 21 val. 15 min., jau nebėra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius