Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 16

Aleksandras Trifunovičius: „Jeigu paskutinėmis sekundėmis iš vidurio būtume metę mes, abejoju, ar teisėjai būtų skyrę tris baudas“ (nuotraukos)

Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai sukasi iš, atrodytų, neįmanomos padėties C grupėje. Iškovoję dvi pergales iš eilės vilniečiai išsaugojo savo šansus praverti „Top-16“ etapo duris. Ketvirtadienį Lietuvos čempionai ant menčių parvertė ne bet ką, o Eurolygos čempionę „Barcelona“ (Ispanija) ekipą – 88:87. Po saldžios pergalės „Lietuvos ryto“ vyriausiasis treneris Aleksandras Trifunovičius gyrė visus komandos krepšininkus, dėkojo „Siemens“ arenoje susirinkusiems gerbėjams, tačiau nesutiko su teisėjų sprendimu mačo pabaigoje į jo komandos krepšį skirti 3 baudos metimus.
Rungtynių akimirka
Aleksandras Trifunovičius džiaugėsi svarbia pergale, tačiau perspėjo, jog kitą savaitę mačas Zagrebe bus dar sunkesnis. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Klysti teisės nebeturėję vilniečiai tituluotiems varžovams už gerklės griebė nuo pat mačo pradžios (11:3), tačiau spurtą po didžiosios pertraukos surengę svečiai perėmė iniciatyvą į savo rankas (50:52). „Lietuvos rytas“ į tai atsakė taiklių atakų lavina ir ketvirtajame kėlinyje susikrovė 13 taškų pranašumą (73:60).

Deja, ramios susitikimo pabaigos tai nežadėjo - „Barcelona“ pademonstravo čempionišką charakterį ir beveik atsitiesė (75:74). Lemtingais tapo taiklūs Khalido El-Amino ir Šarūno Jasikevičiaus tritaškiai (81:76), vėl įpūtę šeimininkams daugiau pasitikėjimo. Tačiau drama tuo nesibaigė – Š.Jasikevičius pataikė tik vieną baudą iš dviejų, o teisėjai nusprendė, jog prieš iš aikštelės vidurio atakavusį R.Rubio buvo prasižengta. Laimei, ispano ranka sudrebėjo ir leidę užbaigti itin svarbų mačą priekyje – 88:87.

Pergalė išsaugojo „Lietuvos ryto“ šansus iškopti į „Top-16“ etapą. Tam vilniečiams kitą savaitę, gruodžio 23 dieną, reikia svečiuose nugalėti kol kas pergalės skonio C grupėje neragavusią Zagrebo „Ciboną“ (Kroatija) ir tikėtis Stambulo „Fenerbahce“ (Turkija) su Darjušu Lavrinovičiumi paslaugos – pergalės namuose prieš „Cholet Basket“ (Prancūzija) ekipą.

Vilniaus „Lietuvos ryto“ vyr. treneris Aleksandras Trifunovičius:

„Nors esame kuklūs, bet turime pasidžiaugti šia pergale. Už tuos krepšininkus, kurie atidavė visas jėgas aikštelėje, ir už tuos, kurie traumuoti taip aistringai palaikė komandą nuo atsarginių žaidėjų suolelio. Žinojome, jog tik pergalė gali išsaugoti mūsų viltis patekti į „Top-16“ etapą ir mes dėjome labai daug pastangų, kad išsaugotume šias viltis.

Per daug nekomentuosiu rungtynių, kurios buvo labai dramatiškos ir gražios akiai. Norėčiau pabrėžti gerbėjų paramą. Vienintelis dalykas, kuris man krito į akis – krepšininkų jaudulys metant baudos metimus. Paprastai mes baudas metame kur kas užtikrinčiau. Laimei, šitas jaudulys, dėl mačo svarbos, pasireiškė tik prie baudų metimų linijos.

Be jokios abejonės šios rungtynės buvo labai sunkios. Juk žaidėme prieš Eurolygos čempionus. Aš labai tikiuosi, jog šita pergalė mus įkvėps kitose rungtynėse, kurios bus dar sunkesnės.

Kaip aš vertinu paskutinį R.Rubio metimą, už kurį teisėjai skyrė tris baudos metimus? Jeigu paskutinėmis sekundėmis iš vidurio būtume metę mes, abejoju, ar teisėjai būtų skyrę tris baudas „Barcelonos“ vardas negali nedaryti įtakos. Nenorėčiau plačiau komentuoti šio epizodo, viską, ką galvojau, jau pasakiau teisėjui po mačo. Norėčiau pasveikinti teisėjus, kurie gerai susitvarkė su mačo įtampa.“

„Barcelona“ vyr. treneris Xavieras Pasqualis:


„Sveikinimai „Lietuvos rytui“ su pergale, kuri išsaugojo galimybes patekti į „Top-16“ etapą. Rungtynes pradėjome labai blogai, darėme labai daug klaidų, nepataikėme. Nepataikėme nieko – nei baudų, nei iš po krepšio, nei iš vidutinio nuotolio. Tai padėjo „Lietuvos rytui“ įgyti pasitikėjimą savo jėgomis likusiai mačo daliai.

Po to rungtynės iš išsilygino ir abi ekipos turėjo lygias galimybes pasiekti pergalę. „Lietuvos rytui“ atitrūkus ketvirtojo kėlinio pradžioje, žaidimas mums gerokai pasunkėjo. Mūsų gynyba nebuvo gera. M.Bjelica ir M.Babrauskas pataikė puikiai iš toli, o mes to nesitikėjome.

Š.Jasikevičius ne tik atliko 10 rezultatyvių perdavimų, bet ir pataikė keletą svarbių metimų mačo pabaigoje. Jis buvo viena iš pagrindinių „Lietuvos ryto“ pergalių priežasčių.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius