Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 23

Aleksandras Trifunovičius: žinau, kad „Žalgiris“ yra ne Kauno, o visos Lietuvos komanda

„Dar nežaidžiame tokio krepšinio, kokį aš norėčiau matyti, tačiau svarbiausia – rezultatas“, – po patekimo į Eurolygos „Top-16“ dienraščiui „Kauno diena“ kalbėjo „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Aleksandras Trifunovičius.
Aleksandras Trifunovičius
Aleksandras Trifunovičius / T.Lukšio/BFL nuotr.

Jis neslepia: nepaisant prasto sezono starto, „Žalgirio“ ambicijos išlieka milžiniškos. „Privalome kelti tik aukštus tikslus. Tokia mano darbo filosofija. Žinoma, tie tikslai turi būti realūs, tačiau kovoti dėl vietos aštuntuke tikrai esame pajėgūs“, – sakė A.Trifunovičius, pridurdamas, kad labai daug kas priklausys nuo antrojo etapo burtų.

„Nematau priežasčių, kodėl negalėtume prieš „Top 16“ etapą būti optimistai. Turime puikią areną ir nuostabius sirgalius. Namuose galime kovoti su bet kuria komanda. Jei žaisime taip, kaip paskutines rungtynes, ir mus toliau taip pat aistringai palaikys žiūrovai, galime tikėtis paties geriausio. Pakartosiu: nemanau, kad šešioliktukas – mūsų komandos riba“, – „Kauno dienai“ dėstė strategas.

Pasak A.Trifunovičiaus, „Žalgiriui“ dar reiktų pagerinti žaidimą puolime ir susitvarkyti su psichologiniais dalylais. „Pirmiausia turime susitvarkyti su savo nervais ir psichologija. Prieš atvykdamas čia, neabejojau, kad šis kolektyvas yra nepaprastai talentingas puolant varžovų krepšį, tačiau šį sezoną buvo labai daug rungtynių, kai buvome nubausti vien tik dėl to, kad nesugebėjome išlaikyti koncentracijos gindamiesi“, – kalbėjo serbas.

Apie Kauną galiu pasakyti kol kas tą patį, ką žinojau prieš atvykdamas čia. Šis miestas tiesiog alsuoja krepšiniu.

Nors A.Trifunovičius anksčiau treniravo Vilniaus „Lietuvos rytą“, jis teigia žinąs, kuris krepšinio klubas Lietuvoje yra nr. 1.

„Žalgiris“ – žymiausias ir garsiausias klubas Lietuvoje, turintis labai senas ir gilias tradicijas. Tokią komandą treniruoti yra didelė garbė. Puikiai žinau, ką šis vardas reiškia Lietuvai. Tai ne tik sporto komanda. Sovietų Sąjungos laikais „Žalgirio“ ir Maskvos CSKA dvikovos jūsų šalies žmonėms reiškė daug daugiau nei vien tik dviejų krepšinio komandų akistatą.

Apie Kauną galiu pasakyti kol kas tą patį, ką žinojau prieš atvykdamas čia. Šis miestas tiesiog alsuoja krepšiniu. Ši sporto šaka šiame mieste dievinama, o palaikymas arenoje turbūt vienas nuostabiausių visame pasaulyje. Žinau, kad „Žalgiris“ yra ne tik Kauno, tačiau ir visos Lietuvos komanda“, – sakė A.Trifunovičius.

Nors lietuviškos spaudos A.Trifunovičius neseka, jis spėjo pastebėti, kad intrigų Lietuvos krepšinyje netrūksta. „Lietuvoje žiniasklaida pamišusi dėl krepšinio. Labai sunku atskirti, kas yra kas, kas kieno interesams atstovauja ir ko siekia. Lietuva – maža šalis ir tokios intrigos tikrai niekam nereikalingos“, – teigė serbas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius