Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 24

Atgarsiai Rusijoje: „Žalgirį“ tempė teisėjai ir troškimas įveikti rusus, „Chimki“ – liepsnojantis A.Švedas

„Visos serijos baigiasi, blogos – taip pat. Georgios Bartzokas kažkaip sugebėjo supurtyti komandą. Pastarosiosmis savaitėmis mes matome kitokią „Chimki“, – po šio Rusijos klubo pergalės „Žalgirio“ arenoje parašė Sovsport.ru.
Eurolygos rungtynės Kaune: „Žalgiris“ – „Chimki“
Eurolygos rungtynės Kaune: „Žalgiris“ – „Chimki“ / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Eurolygos devintojo turo mače „Žalgiris“ 83:84 pralaimėjo „Chimki“ ekipai, kuri pirmą kartą šį sezoną iškovojo dvi pergales iš eilės. Iki tol „Chimki“ per septynis Eurolygos turus buvo patyrusi šešis pralaimėjimus.

„Panašu, kad Aleksejus Švedas rimtai nusiteikęs pakovoti dėl MVP prizo“, – konstatavo Sovsport.ru, įvertinęs „Chimki“ lyderio indėlį (25 tšk., 10 rez. perd.).

Pasak Sovsport.ru, kauniečius verta užjausti, nes savaitė „Žalgiriui“ išties apmaudi – priminė ir pralaimėjimą Maskvoje.

Sovsport.ru pripažino, kad rungtynės Maskvoje iš „Žalgirio“ atėmė daug psichologinių ir fizinių jėgų, tad „Chimki“, kuri žaidė po pergalės prieš „Budočnost“, Kaune buvo savotiškai lengviau.

„Žinoma, negalima atmesti namų sienų faktoriaus. Kai 15 tūkst. žmonių palaiko sausakimšoje arenoje, geresnės motyvacijos nerasi! O kur dar troškimas įveikti bent šį rusų klubą! Tai „Žalgiriui“ davė rezultatą, laimei – tik laikiną“.

„Gana lygioje kovoje „Žalgiris“ pirmoje pusėje atrodė geriau, tačiau „Chimki“ turi A.Švedą. Jei A.Švedas užsiliepsnoja, tampa superpavojingu. O užsiliepsnoja jis beveik visada“, – toliau rašė Sovsport.ru.

Ir reziumavo: „Vos ne vos, pasiekta dėl charakterio, bet visiškai pelnyta „Chimki“ pergalė“.

Tuo metu Kommersant.ru konstatavo, kad „Chimki“ „iškovojo svarbiausią pergalę Eurolygoje – įveikė Finalo ketverto dalyvius“.

„Stebuklingai žaidęs A.Švedas leido nuversti tūkstančių palaikomą „Žalgirį“, – rašo portalo apžvalgininkas Arnoldas Kabanovas.

„Žaisti su „Žalgiriu“ Kaune, kur krepšinis laikomas religija, nėra lengva jokiai komandai“, – konę chrestomatinę klišę pakartojo A.Kabanovas.

„Rusijos klubus Lietuvos gerbėjai sutinka su ypatingu nusiteikimu. Penktadienio vakarą aistros taip užvirė, kad per didžiąją pertrauką prie „Chimki“ suoliuko teko išrikiuoti net apsaugos pajėgas“.

A.Kabanovas nepabijojo pasidalinti prielaida, kad „Žalgirui“ talkino ir mačo teisėjai.

„Kauno sirgaliai darė milžinišką spaudimą „Chimki“ komandai, ir, panašu, to spaudimo kliuvo ir teisėjams, kurie labai dažnai siuntė žalgiriečius prie baudų metimo linijos. Vien per pirmąsias 10 minučių „Žalgiris“ atliko 14 baudos metimų, o viso per rungtynes – 44“.

„Tačiau net ir tokiomis palankiomis sąlygomis „Žalgiris“ nesugebėjo susikurti apčiuopiamo pranašumo“, – pridūrė apžvalgininkas ir uždavė retorinė klausimą:

„Įdomu, koks būtų buvęs skirtumas, jei „Žalgiriui“ nebūtų buvę leista mesti tiek baudos metimų?“.

Pasak jo, „Chimki“ žaidė labiau subalansuotą ir komandinį krepšinį, o rezultatyvių perdavimų skaičiai (21 ir 11) tai tik patvirtina.

VIDEO: „Vieni vartai“ su A.Liubinsku: emocinga kritika Lietuvos futbolui ir neregėtos palydos į pragarą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius