-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 19

B.Daviesas atvirai – apie Šaro pamokas, neseniai gimusį sūnų ir žmonos gimdymą

Brandonas Daviesas šį sezoną gauna nemažai kritikos iš Šarūno Jasikevičiaus, tačiau tiek pats treneris, tiek krepšinio gerbėjai puikiai supranta, kad antrus metus Kaune žaidžiantis amerikietis šiuo metu yra bene svarbiausias „Žalgirio“ sraigtas. Po praėjusios savaitės rungtynių su Miuncheno „Bayern“ vidurio puolėjas davė interviu Eurolygos oficialiai svetainei.
Brandonas Daviesas
Brandonas Daviesas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Trys pergalės per ketverias pastarąsias rungtynes paliko žalgiriečiams blausią viltį kautis dėl vietos stipriausių aštuonete.

B.Daviesas per rungtynes renka 14,2 taško bei atkovoja 5,5 kamuolio – tai solidžiausi rodikliai „Žalgiryje“.

Vasaris krepšininkui buvo ypatingas. Jis vieną savaitę tapo naudingiausiu Eurolygos žaidėju bei antrą kartą tapo tėvu.

Trečiadienį „Žalgiris“ viešės Tel Avive, kur mače su „Maccabi“ bandys laimėti dar vieną gyvybiškai svarbų tašką.

„Mes didžiuojamės praėjusiu sezonu ir prisiminsime jį amžinai, tačiau šiemet jau yra kita istorija. Kitas sezonas – kita istorija ir kol mes turime dar mažyti šansą, tol kovosime dėl jo. Puikiai suprantame savo padėtį ir žinome, ką privalome padaryti. Tiek aš, tiek tie vaikinai, kurie yra su manimi“, – apie likusią sezono dalį kalbėjo B.Daviesas.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Brandonas Daviesas
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Brandonas Daviesas

Anot amerikiečio, praėjusios savaitės pergalė prieš „Bayern“ buvo labai geras ženklas.

„Manau, kad labai svarbu pasiekti geriausią formą tinkamu metu. Mūsų šansai dar gyvi ir mes dabar turime kautis už savo išgyvenimą. Privalome ir toliau demonstruoti tokį patį krepšinį, kokį žaidėme pastarosiose dvejose rungtynėse“, – įsitikinęs vidurio puolėjas.

B.Daviesas negailėjo šiltų žodžių ir Š.Jasikevičiui. Anot jo, puikus trenerių darbas yra viena priežasčių, kodėl „Žalgiris“ antrus metus iš eilės kaunasi dėl vietos aštuonete.

„Visas mūsų trenerių štabas atlieka nuostabų darbą ir turi aiškią viziją, kaip rungtynės turi klostytis. Ruošdami planą, jie sugaišta labai daug laiko. Kai jo laikomės, matome, kad viskas baigiasi sėkmingai. Jaučiamės puikiai, kai žaidžiame komandinį krepšinį, visi dalijasi kamuoliu, kiekvienas žino savo vaidmenį. Visa ši pozityvi energija yra užkrečiama, labai tikiuosi, kad galime tai išlaikyti dar keliose svarbiose rungtynėse“, – tikisi „Žalgirio“ lyderis.

Paprašytas palyginti pirmą ir antrą sezonus Kaune, B.Daviesas neslepia, kad šiemet jaučiai kur kas geriau.

„Pirmieji metai buvo sunkūs. Nežinojau, ko tikėtis, tad buvo daug dalykų, kurie mane stebino. Jaučiausi kaip studentas, kuris mokosi žaisti krepšinį. Šiemet jaučiuosi, kad jau esu išmokęs daug dalykų – pradedant Eurolyga, baigiant savo žaidimu ir komandos draugų bei trenerio supratimu. Šie metai tikrai gerokai lengvesni“, – prisipažino amerikietis.

B.Daviesas taip pat prisipažino, kad bene geriausiai komandoje sutaria su taip pat antrus metus „Žalgiryje“ rungtyniaujančiu savo tautiečiu Aaronu White'u. Jie abu daug laiko praleidžia kartu ir už aikštelės ribų, puikiai sutaria ir judviejų žmonos bei vaikai.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Brandonas Daviesas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Brandonas Daviesas

Gana išsamiai B.Daviesas papasakojo ir apie visai neseniai gimusį savo vaiką bei žmonos gimdymą.

„Viskas įvyko labai greitai. Turėjome gydytojų paskirtą datą, sūnus šiek tiek vėlavo, tad medikai pasakė, kad susilauksime vaikelio šiandien arba rytoj.

Visa tai vyko rungtynių išvakarėse, tad buvau pasirengęs ir stengiausi kuo labiau padėti savo žmonai. Ji taip pat puikiai suprato, kad mūsų laukia labai svarbus mačas. Treneriai taip pat buvo labai supratingi ir puikiai žinojo visą situaciją, nuolat palaikėme ryšį su vienu iš klubo atstovų. Rungtynių išvakarėse treniravausi su komanda ir po to iš karto nuvažiavau į ligoninę. Susitikau su žmona ir netrukus mes jau turėjome sūnų. Žinojau, kad miego tą naktį nebus daug, bet džiaugsmas buvo didesnis.

Gimdymas praėjo labai sklandžiai, viskas pavyko puikiai, gydytojai puikiai atliko savo darbą. Turėjau bent šiek tiek pamiegoti, tad apie 6 valandą užmerkiau akis. Bet 10 val. jau turėjome prasimėtymą. Po jo vėl grįžau į ligoninę pas savo žmoną ir sūnų, atvykusiu artimuosius. Tas vakaras buvo tikrai emocingas. Dariau aikštėje tai, ką galėjau geriausiai ir stengiausi padėti savo komandai. Tai tikrai puiki akimirka, kurią prisiminsiu visą gyvenimą“, – šypsojosi B.Daviesas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius