Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 18 /22:58

Nuostabus „Žalgiris“: Šaro vyrai į Kauną grįžta išlyginę serijos rezultatą!

Stiprus ne tas, kuris muša, bet tas kuris mušamas sugeba pakilti. Triuškinantį smūgį prieš dvi dienas patyrę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai sugebėjo atsitiesti ir ketvirtadienio vakarą Turkijoje dramatiškai 82:80 patiesė Eurolygos reguliaraus sezono nugalėtoją Stambulo „Fenerbahče“. Įtampa kaista – ketvirtfinalio serijoje iki trijų pergalių rezultatas tapo lygus 1:1 ir dabar įvykiai keliasi į žaliąjį „Žalgirio“ pragarą.
Antrasis mūšis Stambule: „Fenerbahče“ - „Žalgiris“
Stambulo „Fenerbahče“ – Kauno „Žalgiris“ / Getty Images/ Euroleague nuotr.

Trečiasis ir ketvirtas šios serijos mačai kitą antradienį ir ketvirtadienį bus žaidžiami Kaune. Jei prireiks, lemiama penktoji serijos akistata vėl vyks Turkijoje.

Ketvirtadienio dvikova nė iš tolo nepriminė to vaizdo, kurį matėme prieš dvi dienas. Labai sklandų žaidimą puolime demonstravę žalgiriečiai niekuo nenusileido tituluotiems šeimininkams, o antrajame kėlinyje netgi sugebėjo tvirtai perimti iniciatyvą.

Tritaškių salvėmis prabilę Lietuvos čempionai vien iki pertraukos pataikė šešis tolimus metimus ir buvo įgiję dviženklę persvarą. Jau 18-ąją dvikovos minutę Šaro vyrai turėjo tiek taškų, kiek buvo sukrapštę per visą mačą antradienį.

Visgi septynių taškų persvarą per pirmą rungtynių pusę įgiję kauniečiai apsukų nemažino ir po pertraukos. Labai galingai puolę žalgiriečiai ne tik vėl susigrąžino dviženklį pranašumą, bet ir jį išaugino iki 17 taškų.

Edgaras Ulanovas, Brandonas Daviesas, Nate‘as Woltersas, Marius Grigonis – tai vardai, kurie skirtingomis atkarpomis tempė kauniečius į priekį ir marino bet kokią „Fenerbahče“ viltį pakilti.

Visgi ketvirtajame kėlinyje pamatėme čempionišką „Fenerbahče“ versiją. Sparčiai artėti pradėję turkai, paskutinę dvikovos minutę net buvo išlyginę rezultatą, tačiau rungtynių MVP E.Ulanovas pataikė iš po krepšio, Marko Guduričius užmynė ant šoninės linijos ir Stambulo komandos viltys žlugo.

Ketvirtadienio vakarą „Žalgiris“ padarė tai, ko šį sezoną dar nebuvo pavykę nė vienam Eurolygos klubui – parklupdė Željko Obradovičiaus vyrus jų pačių tvirtovėje.

„Žalgiris“ – „Fenerbahče“ 82:80 (20:21, 26:18, 27:19, 9:22).

  • „Žalgiris“: Edgaras Ulanovas 20, Nate‘as Woltersas 14, Brandonas Daviesas 13, Marius Grigonis 9, Deonas Thompsonas 8, Thomsas Walkupas ir Leo Westermannas po 6, Artūras Milaknis ir Aaronas White'as po 3, Antanas Kavaliauskas, Paulius Jankūnas ir Rokas Jokubaitis nežaidė.
  • „Fenerbahče“: Luigi Datome 17, Kostas Sloukas 15, Janas Vesely 12, Marko Guduričius 11, Nicolo Melli 9, Ali Muhammedas 5.
VIDEO: Šaras didžiavosi komanda: turiu išskirti Ulanovą
VIDEO: Mačo herojaus E.Ulanovo interviu lydėjo linksmos replikos
VIDEO: M.Grigonis: apie prakirstą paakį ir fantastišką pergalę Stambule
VIDEO: Th.Walkupas: pasižiūrėjome į veidrodžius
VIDEO: B.Davieso karštas komentaras po pergalės Stambule

Rungtynių eiga:

IV kėlinys. „Žalgiris“ – „Fenerbahče“ 82:80 (20:21, 26:18, 27:19, 9:22).

40 min. Edgaro Ulanovo perdavimas „į niekur“, o Luigi Datome taiklus iš vidutinio nuotolio. Lygu. Lieka 39 sek. E.Ulanovas pataikė iš po krepšio, o turkų ataka baigėsi Marko Guduričiaus užlipimu ant šoninės linijos ir prarastu kamuoliu. Tuomet pražanga sustabdytas Leo Westermannas prametė abi baudas, bet paskutinės atakos šeimininkai surengti jau nespėjo. Triumfas!

39 min. Brandonas Daviesas įmeta vieną baudą, bet Janas Vesely vėl krauna iš viršaus (80:77).

37 min. Nicolo Melli sumeta baudas, o Thomasas Walkupas prameta abu baudų metimus. Janas Vesely pataiko iš po krepšio. Niekas čia dar neaišku. Iš persvaros lieka vos keturi taškeliai (79:75).

36 min. Marko Guduričius pataikė iš toli, bet tuomet puikiu epizodu vėl blykstelėjo kamuolį perėmęs ir iš viršaus įkrovęs Edgaras Ulanovas – 79:71. Željko Obradovičius įsiutęs.

35 min. Nicolo Melli pataiko iš arti. Po labai ilgos pertraukos skirtumas – vienženklis (77:68).

34 min. Turkai vis greičiau pelno taškus, bet kauniečius gelbsti baudų metimai. Deonas Thompsonas neklysta – 77:64. Kauniečiai pataikė visas 15 baudų.

33 min. Brandonas Daviesas baudų metimais kiek ramina aistras.

32 min. Turkai baltą vėliavą kelti atsisako. Šešiais taškais be atsako jie pradeda lemiamą ketvirtį, taip parodydami, kad nesiruošia pasiduoti.

III kėlinys. „Žalgiris“ – „Fenerbahče“ 73:58 (20:21, 26:18, 27:19).

30 min. Bet užtat kitoje aikštės pusėje vyrai puikiai atidirba už trenerį. Brandonas Daviesas du kartus apžaidžia oponentą ir pelno dar keturis taškus be atsako – 73:56.

29 min. Šarūnui Jasikevičiui skiriama techninė pražanga.

Donatas Urbonas

Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas Stambule
Šaras rodo pirštelį Lamonicai. Dikembe Mutombo stiliumi. „Žalgirio“ treneris nesutiko su jam skirta technine pražanga.

28 min. Luigi Datome pelno penkis turkų taškus iš eilės. Turkai atranda savo lyderį.

Donatas Urbonas

Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas Stambule
Luigi Lamonica turi savo gerbėjų klubą ir Stambule. Jam čia aidi „Fenerbahče“ aistruolių skanduotė su keiksmais ir teisėjo pavarde. Tuo tarpu Turkijos žurnalistas, sėdintis viena eile žemiau, akivaizdu, turi prisiminimų iš Kauno. Jis savo kolegai skanduoja „Žalgirio“ sirgalių variantą, skirtą teisėjų darbui įvertinti.

27 min. Edgaras Ulanovas toliau žvėriškas – 67:50.

26 min. Arena nuščiuvus. „Žalgiris“ puikiu žaidimu sugebėjo užtildyti net karštus Turkijos sirgalius. Apie save vis garsiau primena ir kauniečių komandos sirgaliai.

25 min. Edgaras Ulanovas tęsia fantastišką pasirodymą. Jo metimas iš po krepšio ir „Žalgiris“ jau pirmauja penkiolikos taškų persvara. Nuostabu!

24 min. Koks sudėtingas Thomaso Walkupo metimas atsilošus. Bet ir jis tikslą pasiekia – 59:46.

Donatas Urbonas

Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas Stambule
Pamenate Šaro žodžius apie fiziškumą ir tai, kas buvo pamiršta tarp kojų? Tai „Žalgiris“ šiandien muša „Fenerbahče“. Turkai vis žvalgosi į teisėjus prašydami pagalbos. Nesuprasdami, kodėl jų šonus lamdo įžūlūs lietuvaičiai. Ir ta abejonė, kuri lydėjo „Žalgirio“ žaidimą pirmajame mače... Vytis priversti „Fenerbahče“ dabar patys dvejoja.

22 min. Marius Grigonis šėlsta toliau. Kaunietis imasi iniciatyvos ir pataiko iš vidutinio nuotolio. Viskas darosi įdomiau – 55:42. Šeimininkai atrodo sutrikę.

21 min. Nicolo Melli pataikė iš toli, bet iš karto kitoje aikštės pusėje Marius Grigonis išprovokavo varžovo pražangą mesdamas iš toli. Gera antros rungtynių pusės pradžia – 53:42. Rekordinis pranašumas.

Donatas Urbonas

Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas Stambule
Pirmosios ir antrosios rungtynės skiriasi kaip diena ir naktis. Likimo ironija. Šarūnas Jasikevičius pirmąjį vakarą prasidėjus ilgajai pertraukai išėjo į rūbinę greitu žingsniu piktai mosteldamas ranka. O šįsyk Željko Obradovičius net nebežiūrėjo į paskutinį M.Grigonio metimą ir visas raudonas iš pykčio paskubomis kulniavo į „Fenerbahče“ rūbinę. Prieš 48 valandas Šaras nesugalvojo triuko, kuriuo pakeistų rungtynių eigą. Pamatysime, ką paruošė Želimiras.

Kas pasikeitė „Žalgiryje“? Pasitikėjimas savimi ir pataikymas. Reikia pripažinti, kad žalgiriečiai pataikė ir keletą tritaškių, su kuriais šypsojosi sėkmė. Net 6 tolimi metimai iš 12 ir iš viso tik 11 pramestų metimų iš 29. Bus įdomu pamatyti, kaip „Žalgiris“ laikysis kovoje, kai smuks 62 proc. pataikymas, nes ant tokių skaičių paprastai nepavyksta išsilaikyti. Bet pirmoji rungtynių pusė nuteikia labai optimistiškai.

II kėlinys. „Žalgiris“ – „Fenerbahče“ 46:39 (20:21, 26:18).

19 min. Šou tęsiasi. Šeštą „Žalgirio“ tritaškį pataiko Aaronas White'as. Vėl – plius dešimt!

Donatas Urbonas

Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas Stambule
18-ąją rungtynių minutę „Žalgiris“ jau pririnko tiek taškų, kiek per visas pirmąsias ketvirtfinalio serijos rungtynes.

18 min. Seni vilkai Janas Vesey ir Kostas Sloukas traukia „Fenerį“ į priekį, bet „Žalgiris“ puikiai pataiko iš toli. Dar vieną tritaškį įkala Leo Westermannas. Per varžovo rankas. 43:34.

17 min. Marius Grigonis sumeta baudas. Kauniečių pranašumas pirmą kartą – dviženklis (40:30).

Donatas Urbonas

Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas Stambule
Nate'as Woltersas vienu metu jau galvojo, kad yra keičiamas, ir artinosi prie „Žalgirio“ suolo. Bet Marius Grigonis kilo iš vietos pakeisti ne jo, o Th.Walkupo. Šaras išstūmė įžaidėją atgal į aikštę. O šiandien matome turbūt efektyviausią N.Wolterso versiją per ilgą laiką. Is kol kas puikiai išnaudoja jam suteiktas progas.

16 min. Nate'as Woltersas iš toli irgi taiklus. Kauniečiai priekyje jau aštuoniais taškais. Netikėta, bet labai malonu.

15 min. Kostas Sloukas imasi iniciatyvos vis dažniau, bet pagaliau tritaškiu prabyla ir Artūras Milaknis – 33:28. „Žalgirio“ puolimas kol kas palieka labai gerą įspūdį.

14 min. Septintą tašką pelno Nate'as Woltersas. Puikus pasirodymas.

13 min. Edgaras Ulanovas taiso savo komandos draugo metimą, bet savo smagią rankelę pademonstruoja ir Kostas Sloukas.

11 min. Brandonas Daviesas šiandien atrodo labai piktas. Jo galingas žaidimas po krepšiu ir kauniečiai vėl traukiami į priekį – 22:21.

Donatas Urbonas

Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas Stambule
Po pirmojo kėlinio – Šaro diskusija su L.Lamonica prie šoninės linijos. Ko gero, Šaras aiškinasi fiziškumo lygį „missmatcho“ situacijose. Žalgiriečiai pirmojo kėlinio pabaigoje dukart prasižengė bonuso situacijose nepavojingoje situacijoje ir tai kainavo „Žalgiriui“ tris taškus. Bet išskyrus tas dvi pražangas ir porą sunkių „Fenerbahče“ tritaškių, žalgiriečiai sužaidė visai solidų pirmąjį kėlinį.

I kėlinys. „Žalgiris“ – „Fenerbahče“ 20:21.

10 min. Erickas Greenas taikliai meta iš toli ir turkai vėl perima iniciatyvą.

8 min. Deonas Thompsonas pataikė iš vidutinio nuotolio. Kauniečių spurtas 8:0 ir jau plius trys. Atsarginis „Žalgirio“ vidurio puolėjas puikiai įsijungė į žaidimą.

7 min. Nate'as Woltersas iš toli. Bingo! Žalgiriečiai pirmą kartą priekyje – 16:15.

Donatas Urbonas

Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas Stambule
Kol žaidimas su kamuoliu vyko visai kitoje pusėje, Šaras paplekšnojo per užpakalį E.Ulanovui aikštės kampe prie savo suolo. Netrukus E.Ulanovas ima kamuolį, veržiasi po krepšiu ir numeta saldainį perdavimą Deonui Thompsonui. Galingas dėjimas iš viršaus ir dar viena Šaro padėka E.Ulanovui už pasikartojančius gerus epizodus. Prieš tai E.Ulanovas gerai sudirbo gynyboje.

6 min. Leo Westermannas pataiko pirmą žalgiriečių tritaškį. Šiek tiek linksmiau – 13:15.

4 min. Deonas Thompsonas pataiso netaiklų Edgaro Ulanovo tolimą metimą, bet Nicolo Melli kitoje aikštės pusėje smeigia iš toli – 6:13. Trečias turkų tritaškis.

3 min. Antras Marko Guduričiaus tritaškis per Brandono Davieso rankas. Atsiliekame – 2:8.

2 min. Turkai sėkmingiau pradeda rungtynes ir užbaigia dvi pirmas atakas, o žalgiriečiai į tai atsako Brandono Davieso dėjimu – 2:5.

1 min. Šaras į aikštę meta tą patį penketuką, kaip ir prieš dvi dienas: Leo Westermannas, Marius Grigonis, Edgaras Ulanovas, Aaronas White'as ir Brandonas Daviesas.

Donatas Urbonas

Donatas URBONAS, 24sek žurnalistas Stambule
Linkėjimai iš Stambulo! „Žalgiris! Žalgiris!“ – girdisi „Ulker“ arenoje. Nedidelė dalis „Fenerbahče“ sirgalių švilptelėjo svečiams, bet netrukus palydėjo skanduotę plojimais. Triuškinanti pergalė ketvirtfinalio serijos starte ir draugiški prisiminimai iš Belgrado suminkštino turkų širdis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius