Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 05

„Barcelona“ treneris Pascualis: „Neįveikiamų varžovų mums nėra“

ŪBIG valdomo Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubo trečiose šio sezono Eurolygos rungtynėse ketvirtadienį 19.45 val. Kauno sporto halėje laukia bene rimčiausias išbandymas – neabejotinai viena stipriausių Europos komandų „Barcelona“. Ambicijų neslepiantys katalonai tikisi Kaune iškovoti pergalę, tačiau žalgiriečių tikslai, anot jų svetainės internete, tokie patys.
Akimirkos iš krepšinio aikštelės
Prieš metus Kauno sporto halėje vykusį „Žalgirio“ ir „Barcelona“ mūšį rezultatu 75:60 laimėjo katalonai. / Eriko Ovčarenko/15min.lt

Apie kauniečių varžovų pajėgumą viską pasako jų iškovoti titulai. „Barcelona“ yra daugkartinė Ispanijos čempionė ir taurės laimėtoja, du kartus triumfavusi Ispanijos supertaurės finale ir kartą Eurolygoje. Katalonai taip pat savo sąskaitoje turi Europos taurę, Katalonijos taurę, Europos supertaurę ir daugelį kitų titulų. Tai aukščiausio lygio ekipa, kurioje rungtyniauja krepšininkai, pripažinti ne tik Europoje, tačiau ir pasaulyje.

Ispanijos čempionų sudėtis – įspūdinga. Bene kiekvienoje pozicijoje katalonai turi po žvaigždę, kuri jau vien individualiu meistriškumu varžovams gali pridaryti daug nemalonumų. Pridėjus tai, jog Barselonos krepšininkai moka žaisti greitai ir kaip komanda, „Barcelona“ tampa tikru varžovų siaubu. Žaibiškos atakos varžovų žaidėjus dažniausiai priverčia tiesiog skėsčioti rankomis, o trenerius imtis už galvos.

Tiesa, kaip ir visos ekipos, Barselonos pasididžiavimas turi savų trūkumų. Ši komanda sunkiai prisitaiko prie varžovų stiliaus ir nėra tokia stipri poziciniame žaidime. Tad primetus savo braižą galima įveikti ir juos. Tai „Žalgiris“ yra pasiruošęs padaryti.

Mes visada prieš rungtynes turime vieną tikslą – pergalę. Jo siekiame, nesvarbu, kaip sunku tai būtų padaryti, – sakė X.Pascualis.Eurolygoje Ispanijos atstovai su didesnėmis problemomis iki šiol nesusidūrė. Pirmą mūšį Turkijoje su „Fenerbahce Ulker“ jie laimėjo rezultatu 82:59, o po dviejų savaičių namuose nepaliko jokių vilčių finansiškai skęstančiai kroatų Zagrebo „Cibona“ komandai. Ispanijos ACB lygoje katalonai taip pat rungtyniauja užtikrintai ir kol kas suklupo vos kartą.

Dėl patirtos traumos Kaune neišvysime neabejotino ispanų lyderio gynėjo Juano Carloso Navarro. Ant Kauno sporto halės parketo nežengs ir čiurnos traumą besigydantis Gianluca Basile, tačiau diriguoti žaidimui puikiai gali Jaka Lakovičius, į neviltį prieš kelis mėnesius Europos čempionate Lenkijoje vedęs visą Lietuvos rinktinę. Žinoma, ir jaunasis talentas, Ispanijos krepšinio ateitimi vadinamas Ricky Rubio.

Ne mažiau saugotis reikėtų universaliojo slovėnų puolėjo Erazemo Lorbeko ar komandos naujoko Pete‘o Mickaelio. Be šių žvaigždžių, „Barcelona“ ekipai atstovauja ne mažiau žinomi Franas Vasquezas, Terrence‘as Morrisas, Rogeris Grimau, Victoras Sada ir kiti.

Barselonos ekipos vyriausiasis treneris Xavieras Pascualis neslėpė, jog jo komanda į Kauną atvyko kovoti tik dėl pergalės: „Mes visada prieš rungtynes turime vieną tikslą – pergalę. Jo siekiame, nesvarbu, kaip sunku tai būtų padaryti. Neįveikiamų varžovų mums nėra ir kiekvienoje kovoje reikia kelti tik maksimalius tikslus. Jie Eurolygoje mums – tik patys aukščiausi, tad neturime teisės nelaimėti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius