Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 26

Be aukštaūgių likęs R.Butautas: dėl T.Klimavičiaus maža viltis yra (nuotraukos)

Prieš pirmą Eurolygos „Top-16“ dvikovą išvykoje su „Asseco Prokom“ ekipa „Žalgirio“ treneriui Ramūnui Butautui galvos skausmą kelia aukštaūgių netektys. Prie anksčiau susižeidusio Traviso Watsono prisidėjus puikiai jį pakeitusiam Tadui Klimavičiui ir Povilui Butkevičiui, po „Žalgirio“ krepšiu gali atsiverti didžiulė spraga.
Treniruotėje
Treniruotėje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Prieš sezoną komandos vadovų iškeltą tikslą patekti tarp 16-os stipriausių Eurolygos ekipų įvykdęs Kauno „Žalgiris“ bandys siekti naujų aukštumų. Pirmojoje „Top-16“ akistatoje kauniečių laukia puikiai pažįstamas „Asseco Prokom“. Net 5 legionierius iš JAV turinti Tomo Pačėso vadovaujama ekipa savo jėgą žaisdama Gdynės arenoje įrodė pirmajame etape patiesdama tokius grandus kaip Madrido „Real“ bei Maskvos srities „Chimki“.

Tiesa, Lenkijos ekipa šį sezoną nepasižymi stabilumu. Tai puikiai įrodo namuose patirtas pralaimėjimas Oldenburgo „EWE Baskets“ ekipai, kuriai tai buvo vienintelė pergalė reguliariajame Eurolygos sezone.

Prieš išvyką į Lenkiją R.Butautas apgailestavo dėl T.Klimavičiaus ir P.Butkevičiaus negalavimų, tačiau akcentavo, jog komanda nežada nuleisti rankų.

Stengis žaisti gražiai

– Kaip komanda pasiruošusi prieš „Top-16“ rungtynes? – antradienį žurnalistai paklausė R.Butauto.

– Mes labai džiaugiamės patekę į „Top-16“, mūsų jaunai komandai tai jau yra pasiekimas. Tačiau nesiruošiame sustoti pusiaukelėje ir nuleisti rankų. Šios varžybos mūsų jaunai komandai taps nauju iššūkiu. Aišku, mus kamuoja nesėkmės, traumos ir įvairūs nelaimingi atsitikimai. Prie traumuoto Traviso Watsono dar prisidėjo Tadas Klimavičius, kuris susižeidė per VTB Vieningosios lygos finalo ketvertą.

Be to, radikulitas kankina Povilą Butkevičių, tad turime didelių netekčių tarp aukštaūgių. Aišku, esame išnagrinėję lenkų komandos žaidimą ir stengiamės rasti priešnuodžių. Kai ką reikės koreguoti, nes netekome kai kurių žaidėjų. Na, kovosime, stengsimės parodyti gražų žaidimą.

– T.Klimavičius su P.Butkevičiumi tikrai nežais?

– Maža viltis yra, nežinau, kiek ją galėčiau išreikšti procentais. Bet prognozės nėra mums palankios.

– Kokia komanda yra Lenkijos klubas ir kaip reikia žaisti, kad laimėtumėte?

– Pirmiausia jie turi labai gerus antros linijos žaidėjus. Komanda žaidžia gana atvirą krepšinį, mėgsta pulti. Savo jėgą ji jau įrodė nugalėdama tokias komandas kaip Madrido „Real“ ar „Chimki“, Žodžiu, mūsų laukia tikrai sunki kova.

– Kokie būtų „Žalgirio“ pranašumai prieš „Asseco Prokom“?

– Visų pirma komandinė dvasia, komandinis žaidimas, kurį mes bandome parodyti, komandinė gynyba ir greitas puolimas. Stengsimės rengti ilgas ir protingas atakas nepavykus greitoms atakoms.

Apie tolesnius tikslus nekalba

– Ar klubo vadovai prieš „Top-16“ etapą iškėlė kokių nors uždavinių?

– Mūsų komandos vadovai visada pabrėžia, jog labai svarbu ugdyti jaunus krepšininkus, kad jie kuo daugiau laiko praleistų aikštelėje. Mes tai ir stengiamės daryti. BBL, LKL varžybose atsisakome savo lyderių paslaugų vien tam, kad jauni krepšininkai galėtų ilgai būti aikštelėje. Eurolyga yra aukščiausio lygio varžybos ir, aišku, tiek pat minučių jiems skirti būtų neprotinga, tačiau stengsimės kaip galima daugiau išnaudoti ir jaunus krepšininkus.

– Gal patekus į „Top-16“ etapą komandai bus morališkai lengviau rungtyniauti?

– Mes labai to nesureikšminame ir tarpusavyje apie tai nekalbame. Kiekvienoms rungtynėms ruošiamės vienodai atsakingai. Vyrai yra susikaupę ir žinau, kad tikrai atiduos visas jėgas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius