Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 05

Belgrado vaikiui „Žalgiris“ primena ypatingą nuotykį

Vos tik „Žalgirio“ lėktuvas nutūpė Nikola Teslos oro uoste Belgrade, Vasilije Micičius įsijungė mobilųjį telefoną ir skubėjo rašyti žinutes. Kauno klubo legionierius grįžo namo. Nors gimė beveik 70 tūkstančių gyventojų turinčiame Kralevo mieste, augo ir subrendo dviejų milijonų žmonių Serbijos sostinėje. „Kaskart, kai grįžtu namo, apima nuostabus jausmas“, – 24sek Belgrade pasakojo V.Micičius.
Vasilije Micičius
Vasilije Micičius / Alfredo Pliadžio nuotr.
Eurolyga | Penktadienis | „Crvena zvezda“ – „Žalgiris“ | 20:00 | Belgradas

2006–2007 m. Vasia plušo „Crvena zvezda“ jaunimo akademijoje, o 2015–2016 m. žaidė pagrindinėje komandoje.

Jo sesuo Nina yra pirmoji Serbijos snieglentininkė žiemos olimpinių žaidynių istorijoje, o jos vaikinas Luka Mitrovičius – buvęs V.Micičiaus bendražygis Belgrado komandoje.

Tad kitaip nei „Žalgirio“ komanda, Aleksandro Nikoličiaus halėje penktadienio vakarą V.Micičius sulauks draugų palaikymo.

„Tai geriausia publika visame pasaulyje. Kita vertus, dabar susigrąžinau tą jausmą žaisdamas „Žalgirio“ arenoje, kur renkasi taip pat puikūs sirgaliai. Aš laimingas, bet tikiuosi, kad laimėsime“, – prieš būsimą mūšį su „Crvena zvezda“ pasakojo žalgirietis.

„Žalgiris“ jam primena ne tik tuos fantastiškus „Crvena zvezda“ aistruolius. Tą sezoną 2016-aisiais Belgrado klubas pirmą kartą prasibrovė į Eurolygos ketvirtfinalį. Pirmą kartą jame po 19 metų pertraukos gali žaisti ir „Žalgiris“, pirmajame rate finišavęs su 10 pergalių ir 5 pralaimėjimais.

„Ta atmosfera kažkuo primena „Žalgirį“. Kaip ir geri rezultatai. Bet dar labai anksti apie tai kalbėti, – įspėjo V.Micičius. – Žinoma, mes suprantame savo situaciją, kaip žaidžiame ir ką nuveikėme, bet manau, kad dar anksti kalbėti apie kažką daugiau nei kitas rungtynes. Mums rūpi tik jos.“

VIDEO: „Eurolygos diena“: šnipas ir rūkalai „Žalgirio“ treniruotėje, M.Kuzminsko sprendimas ir naujas ginklas

Legionieriaus teigimu, „Žalgirio“ pergalės labai suartino komandą. Žaliai balti žaidžia vis darnesnį komandinį krepšinį ir jis akivaizdžiai duoda vaisių. Be ryškių žvaigždžių, „Žalgiris“ guldo ant menčių net favoritus tapti Eurolygos čempionais.

„Keliose rungtynėse parodėme tikrai gerą komandos charakterį. Kai kurios pergalės mus sustiprino, suartino ir dabar žaidžiame komandinį krepšinį. Manau, dabar tai viena esminių priežasčių, kodėl rezultatai yra tokie“, – tikino V.Micičius.

Komanda bus dar stipresnė, kai ją papildė 35-erių veteranas Beno Udrihas. Nors slovėnas bus serbo konkurentas dėl minučių aikštėje, V.Micičiui naujokas paliko gerą įspūdį.

Savo gimtąja kalba su Beno galintis susišnekėti Vasia mano, kad dėl atvykėlio patirties jam bus gerokai paprasčiau įsilieti į sistemą.

„Kol kas su juo viskas gerai. Jis labai patyręs žaidėjas, kuriam artimas Europos krepšinis. Tai labai protingas vyrukas, todėl jam nereikės daug laiko pritapti komandoje. Aišku, jam reikės 1–2 savaičių, bet manau, kad jis atsineša daug gerų dalykų“, – neabejoja V.Micičius.

Jeigu taip toliau, gerų dalykų jam ir visam „Žalgiriui“ atneš šis intriguojantis 2017–2018 m. sezonas. Maždaug 7 pergalės per 15 likusių Eurolygos turų turėtų garantuoti vietą tarp aštuonių stipriausiųjų.

„Jei kažkas būtų davę tokį rezultatą prieš sezoną, be abejo, būtume priėmę tokį pasiūlymą, – šyptelėjo V.Micičius. – Tačiau su kiekvienomis rungtynėmis mes vis gerėjome. Dar niekas nesibaigė, tačiau bent esame gerame kelyje.“

„Žalgiris“ neketina sustoti. Kaip ir V.Micičius, vienas paskutiniųjų likęs po žalgiriečių treniruotės Aleksandro Nikoličiaus halėje išsišaudyti visų užsilikusių tritaškių savo apkaboje.

Jų tikslių iš serbo labai reikės penktadienio vakarą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius