-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 02

Butautas: žaidėjai gavo pylos (nuotraukos)

Prieš Eurolygos „Top-16“ turnyro antrąsias rungtynes su Maskvos CSKA „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Ramūnas Butautas netryško optimizmu – kovoti su silpnų pusių praktiškai neturinčiais Rusijos čempionais kauniečiams negalės padėti po traumos vis dar neatsigavęs aukštaūgis Travisas Watsonas.
R.Butautas
R.Butautas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Po dviejų nokdaunų Lenkijoje ir Latvijoje Kauno „Žalgiris“ atsitiesti bandys savo žiūrovų akivaizdoje. Ant Kauno sporto halės parketo žalgiriečiai susigrums su jau kartą šiame sezone įveiktu varžovu – Maskvos CSKA ekipa. Prieš varžybas „Žalgirio“ treneris skambiais pareiškimais nesimėtė ir vylėsi, jog kauniečiams pavyks pademonstruoti komandinį žaidimą ir taip įveikti varžovus.

Pralaimėjimai išeis į naudą

– Ką galėtumėte pasakyti apie rytdienos varžovus? – žurnalistai paklausė R.Butauto.

– CASK komandos pristatyti turbūt niekam nereikia. Tai yra komanda, turinti savo vardą, ji laimėjimais yra garsi visoje Europoje. Gerą žaidimą jie demonstruoja ir šiemet. „Žalgiriui“ šį sezoną yra pavykę juos nugalėti, tačiau objektyviai žiūrint jie yra stipresni. Tačiau mes tikimės, kad mums pavyks parodyti gerą žaidimą ir galbūt ir nugalėti.

– Kokia aukštaūgių sveikata?

– T.Watsonas šiandien jau dalyvaus vakarinėje treniruotėje, tačiau vargu ar galime tikėtis jo pagalbos. T.Klimavičius jau sveikas. Jis buvo išvykęs su mumis į Latviją ir žaidė. Aišku, stengėmės jį šiek tiek tausoti, tačiau rungtynėse su CSKA jis žais.

– Ar pralaimėjimai Lenkijoje ir Latvijoje neišmuš komandos iš vėžių?

– Aš nemanau, kad tai paliko mums kokį nors pėdsaką. Gal šie pralaimėjimai kaip tik išeis į naudą.

Nebuvo laiko treniruotis

– Kas lėmė tokį nesėkmingą ruožą?

– Yra daug faktorių. Visų pirma žaidėme 15 rungtynių per mėnesį. Kita vertus, neturėjome laiko treniruotis. Tačiau tai nėra pasiteisinimas. Žaidėjai gavo pylos. Jauni žaidėjai gavo pylos, nes jaunas žaidėjas turi veržtis į aikštelę ir degti noru įrodyti treneriams, žiūrovams ir sau, kad jis yra vertas vilkėti „Žalgirio“ marškinėlius.

– Rusijos žiniasklaida teigia, kad vienintelis CSKA varžovas šioje „Top-16“ grupėje yra Malagos „Unicaja“. Ar sutiktumėte su tokiu teiginiu?

– Mažai kas abejoja, kad „Unicaja“ ir CSKA yra ryškūs favoritai. Objektyviai žiūrint jie yra stipresni už mūsų jauną komandą, neturinčią pagrindinio aukštaūgio. Tačiau mes kausimės, stengsimės pademonstruoti komandinį žaidimą ir kas ten žino, kaip ten bus.

– Kaip reikia žaisti, norint įveikti CSKA?

– Gerai. Geriau už CSKA (šypsosi).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius