Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 24

Čempionų trapumas – „Žalgiris“ pradėjo svarbiausią kovą už aikštės ribų

Brockas Motumas, Robertas Javtokas, Augusto Lima, Renaldas Seibutis, Martynas Varnas ir Paulius Valinskas neturi sutarčių su Kauno „Žalgiriu“ kitam sezonui. Leo Westermannas ir Kevinas Pangosas klubą gali palikti už išpirkas. Ar liks puikią kovotojų dvasią kolektyve įžiebęs vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius – taip pat neaišku. Čempionų komanda jau po kelių mėnesių gali pasikeisti neatpažįstamai. Todėl „Žalgirio“ vadovai jau pradėjo darbus, kad puikų kovingumą demonstruojantis kolektyvas išliktų ir kitam sezonui, nes tai visą žaliai baltų organizaciją gali pakelti į dar aukštesnį lygį.
Kauno „Žalgiris“ KMT laimėtojai
Kauno „Žalgiris“ KMT laimėtojai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Eurolyga | „Brose“ – „Žalgiris“ | 21:00 | Bambergas

Geras komandos žaidimas reiškia ne tik pergales, bet ir didina pačių žaidėjų akcijas rinkoje. Kauno klube yra nemažai krepšininkų, kurie savo vertę jau pakėlė. O pats „Žalgiris“ ir kitą sezoną turės verstis su ta pačia pinigų suma – 8,5 mln. eurų.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Paulius Motiejūnas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Paulius Motiejūnas

„Svarbiausia, kad mes nesurinkome visko, ko reikia dar šitam sezonui – 24sek kalbėjo komandos vadovas Paulius Motiejūnas. – Todėl ir ne kartą kalbėjome apie valdžios žingsnius, nes tai turi svarbią įtaką klubui. Bet kitam sezonui planuojamas maždaug toks pats biudžetas. Vėliau tiesiog tenka stumdyti tas sumas.

Kažkas pigesnis ateina, kažkas brangesnis išeina. Idealu būtų, jeigu tas biudžetas didėtų, bet šiaip planuojame būti to paties biudžeto rėmuose. Nes dabar neatrodo, kad rėmimo situacija gerėtų.“

Kauno komandos vadovai jau pradėjo stumdyti figūras ir ieško būdų, kaip išsaugoti esamą komandą su tokiu pat biudžetu. Viena pirmųjų, o gal ir pati pirma figūra, dėlionėje tapo Brockas Motumas. Klubas nori jį išsaugoti ir jau pasiūlė sutartį kitam sezonui.

„Nekomentuojam“, – kaip įprasta tokiose situacijose, į klausimą apie pasiūlytą sutartį žaidėjui atsakė „Žalgirio“ direktorius. Bet 24sek žiniomis, planas kaip išsaugoti 26-erių australą jau pradėtas vykdyti.

Komandos vadovai neturi ko delsti. Aukščiau išvardinti žaidėjai sudaro 8-is iš 12-os komandos narių. Ir būtinai pridėkime Š.Jasikevičių. Vyriausiasis treneris su klubu turi dar ir kitą sezoną galiojančią sutartį, tačiau pats ją gali nutraukti.

„Tai yra susiję dalykai. Žaidėjams svarbu žinoti, ar treneris lieka, manau ir treneriui svarbu žinoti, ar lieka žaidėjai, – kalbėjo P.Motiejūnas. – Šitas darbas niekada nėra sustojęs. Nuolat stebi ir žiūri rinką.“

„Žalgiris“ turi ir dar vieną prioritetą, kurį visais įmanomais būdais siekia išsaugoti – lietuvius. Klubas visada stengiasi, kad žiūrovai stebėtų kaip galima daugiau lietuvių, vilkinčių žaliai baltus marškinėlius.

Išskyrus „Žalgirį“ Eurolygoje šiemet iš viso žaidžia tik du lietuviai. Ir tie užauginti šios organizacijos. Užauginti tiek, kad dabar neįperkami – Mantas Kalnietis Milane uždirba maždaug 650 tūkstančių eurų, Jonas Mačiulis Madride – apie 800 tūkstančių. Tokia Eurolygos rinka.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lukas Lekavičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lukas Lekavičius

„Lietuvius galima ant rankos pirštų suskaičiuoti. Tai ir žiūri, kas ir kaip. Darbas vyksta“, – ramiu balsu situaciją komentavo P.Motiejūnas.

Todėl Lukas Lekavičius ir Edgaras Ulanovas atrodo ypatingi. Didelis klausimas, ar jie sulauktų tokio dėmesio ir kantrybės kitose Eurolygos komandose. Vargu. Žinoma, reikia pripažinti, kad abu lietuviai šiemet puikiai išnaudoja savo šansą ir tai yra didelis džiaugsmas organizacijai.

Aukščiau minėtiems krepšininkams geras pavyzdys yra Artūras Milaknis. Kaunas – Kazanė – Kaunas, atgal kaip įmanoma greičiausiu reisu. Milui pinigai Rusijoje neprilygo, kad ir gerokai mažesniam uždarbiui „Žalgiryje“, nes čia jis savas. Čia jo reikia. Paulius Jankūnas, kaip ir Robertas Javtokas, apskritai yra klubo simboliai.

Kalbama, kad R.Javtokas po šio sezono baigs karjerą. Uždirba 170 tūkstančių eurų.

Ar klubas kovos dėl A.Limos? Tikrai bandys, o gal jau ir bando. Nes vidurio puolėjo pozicija gali tapti didžiausiu komandos galvos skausmu kalbant apie ateinančią vasarą.

„Įžaidėjai ir centrai. Taip būna visada. Jų stygius visada labiausiai juntamas Europoje“, – žinomus krepšinio rinkos dėsnius patvirtino P.Motiejūnas.

„Žalgirio“ rungtynės jau trečią kartą per du mėnesius pasirinktos centrinėmis Eurolygoje. Tikimasi, kad dvi savaites iš eilės Kauno arena bus karščiausias krepšinio taškas Senajame žemyne.

Tai tikrai didžiulis Lietuvos komandos įvertinimas, nes Eurolygai labiausiai rūpi verslas. Ji pasauliui nori parduoti produktą ir nori rodyti tik gražiausias kovas. Kovo 2 ir 9 dienomis, kaip pavyzdys, bus rodomas „Žalgiris“. Nors prieš sezoną visi pamename, koks autsaiderių vaidmuo buvo piešiamas Lietuvos čempionams.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Tai tik patvirtina, kokią puikią atmosferą „Žalgiris“ sukūrė šį sezoną. Ir tai išsaugoti dabar tampa vienu didžiausių iššūkių. Nes vienas tikslas jau pasiektas – Karaliaus Mindaugo taurė laimėta. Eurolygoje užsibrėžtas tikslas pasiekti 10 pergalių taip pat beveik įvykdytas. Žinoma, Šaras reikalaus maksimumo. Tarkim, laimėti kokias šešerias rungtynes iš likusių aštuonerių. Toks jau jis yra ir tai yra puiku.

LKL čempionate „Žalgiris“ neabejotinas favoritas. Sunku net įsivaizduoti, kas galėtų finale šią komandą nugalėti keturis kartus. Todėl galima spėti, kad didžiausias iššūkis klubui prasidėjo jau dabar – išsaugoti esamą kolektyvą.

Dabartinė Eurolyga tapo kur kas profesionalesne ir kas įdomiausia, kad „Žalgiris“ visomis išgalėmis stengiasi neatsilikti nuo stipriai pakilusių reikalavimų stipriausioje Europos krepšinio lygoje.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius

O šiame versle laiminčioms komandoms leidžiama uždirbti daugiau. Rėmėjai taip pat būna lengviau surandami. Tiesa, Lietuvoje kol kas rėmėjų didesnio noro prisidėti prie „Žalgirio“ žygių Europoje dar nejusti.

„Pasikeitus Eurolygos sistemai iš bilietų mes surenkame daugiau. Iš transliacijų surenkame daugiau. Su rėmėjais tai kol kas dar nepasijautė“, – atviravo P.Motiejūnas.

P.Motiejūnas pokalbio metu dalykiškai atsakinėjo į klausimus ir nesileido į džiaugsmingas emocijas, kaip viskas dabar neblogai klostosi Lietuvos čempionams. Nes jam jau teko patirti daug ir jis geriau nei bet kas kitas žino, kaip viskas trapu. Dabar sakysi super, rytoj liksi su keliais žaidėjais ir be trenerio. „Žalgirio“ direktorius jau pasakė, kad kitą sezoną komanda pinigų daugiau neturės.

Todėl šioje vietoje svarbų vaidmenį atliks ir aistruoliai. Net nereikia abejoti, kad arenoje iškeltas plakatas su užrašu „Šarai, lik! Tu mums reikalingas!“ turės taip pat didelės reikšmės, o treneris tikrai tai pamatys. Fanų jausmai šiai komandai yra ne mažiau svarbesnį už siūlomus honorarus.

„Žalgiris“ visada yra gerbiamas Europos komandų. Visi įjungia mandagumą ir dalina komplimentus. Bet taip nedaug trūksta, kad po daugelio sezonų Eurolygoje, varžovai jau būtų ne tik mandagūs, bet ir jaustų baimę. Reikia tik neišsilakstyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius