Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 05

Senas Pauliaus Jankūno priešininkas iki šiol dėkingas Šarūnui Jasikevičiui

Kauno „Žalgiris“ priešiškai nusiteikusioje Aleksandro Nikoličiaus arenoje penktadienio vakarą daug draugų neturės. Tačiau Šarūnas Jasikevičius ten sutiks bičiulį, su kuriuo dalijosi rūbine Vilniuje. Žalgiriečių treneris spaus ranką 33-ejų aukštaūgiui Milko Bjelicai, kuris iki šiol dėkingas buvusiam bendražygiui.
Milko Bjelica rungtyniavo kartu su dabartiniais žalgiriečiais
Milko Bjelica rungtyniavo kartu su dabartiniais žalgiriečiais / 15min nuotr.

Po rytinės treniruotės ketvirtadienį M.Bjelica su „Crvena zvezda“ turėjo paskubėti praustis. 14 valandą serbai turėjo užleisti Aleksandro Nikoličiaus arenos rūbines savo amžiniems varžovams.

Iškart po pratybų į areną rinkosi Belgrado „Partizan“ krepšininkai, kurie Adrijos lygos namų rungtynėse priėmė „Zadar“ ekipą.

M.Bjelicai puikiai žinomi tiek šie vietiniai priešininkai, tiek penktadienio oponentai žalgiriečiai.

„Šarai, paklydai“, – 2010-ųjų rudenį kelyje Kaunas–Vilnius ant Rumšiškių tilto plakatą iškabino „Žalgirio“ sirgaliai.

Tas užrašas buvo skirtas į Lietuvą sugrįžusiam Šarūnui Jasikevičiui, papildžiusiam „Lietuvos rytą“. LNK televizija tada skelbė, kad Šaras pasirašė milijono litų vertės sutartį.

Krepšinio Širdis/Plakatas „Šarai, paklydai“ ant Rumšiškių tilto sparčiai paplito interneto platybėse
Krepšinio Širdis/Plakatas „Šarai, paklydai“ ant Rumšiškių tilto sparčiai paplito interneto platybėse

„Žalgirio“ sirgaliai ironiškai sutiko kauniečio sprendimą pasirinkti amžinų priešininkų stovyklą. Bet „Lietuvos rytas“ ir Milko Bjelica dėl to sprendimo labai džiūgavo.

207 cm ūgio krepšininkas labai gerai pažįsta „Žalgirį“ ir Lietuvos krepšinį. Juodkalnietis „Lietuvos ryte“ rungtyniavo tris sezonus – 2008–2011 metais.

Kaip tik tą paskutinį M.Bjelicos sezoną Lietuvoje, kai vilniečiai dar žaidė Eurolygoje 2010–2011 m., „Lietuvos rytas“ startavo keturiais pralaimėjimais. Sostinės klubui reikėjo pagalbos – išsikvietė Šarą.

Nauda buvo akivaizdi. „Lietuvos rytas“ laimėjo 4 rungtynes iš 6 ir prasibrovė į „Top 16“ etapą.

VIDEO: „Eurolygos diena“: šnipas ir rūkalai „Žalgirio“ treniruotėje, M.Kuzminsko sprendimas ir naujas ginklas

„Tai buvo puikus laikas. Su jo atvykimu mes stipriai progresavome. Jis mums labai padėjo patekti į kitą Eurolygos etapą.

Per tą trumpą laiką jis padarė visus žaidėjus geresniais. Mane irgi. Aš iki šiol esu dėl to jam dėkingas“, – 24sek Belgrade pasakojo M.Bjelica.

Ne vienas Šaras tada buvo įdomus veidas „Lietuvos ryte“. Vyriausiajam treneriui Aleksandrui Trifunovičiui tada talkino dar vienas dabartinio „Žalgirio“ trenerių štabo narys – Darius Maskoliūnas.

Gerokai geresniais Š.Jasikevičius pavertė ir savo auklėtinius Kaune. Su 10 pergalių ir 5 pralaimėjimais „Žalgiris“ prasibrovė į stipriausių Eurolygos komandų ketvertą ir tapo turnyro staigmena.

„Šiemet jis įrodė, kad „Žalgiris“ yra didžiausias Eurolygos siurprizas. Šaras subūrė gerą komandą, kuri puikiai funkcionuoja. Panašiai, kaip Jasikevičius funkcionavo kaip žaidėjas“, – gerų žodžių buvusiam komandos draugui negailėjo M.Bjelica.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Milko Bjelica
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Milko Bjelica

Jam Vilniuje tai buvo sėkmingi metai. Paskutinį sezoną Eurolygoje rinkęs vid. 12,3 taško, vėliau M.Bjelica pakėlė sparnus į Vitorijos „Caja Laboral“, Stambulo „Anadolu Efes“ ir „Daruššafaka“ komandas.

Beje, jis su „Lietuvos rytu“ paliko „Žalgirį“ be LKL aukso du sezonus iš trijų. Vienintelį kartą LKL M.Bjelica nelaimėjo būtent tą sezoną, kai „Lietuvos ryte“ buvo pasirodęs Šaras. Tiesa, po Eurolygos reguliariojo sezono įžaidėjas išvyko į Stambulo „Fenerbahče“ ir be atakų generolo likę vilniečiai klupo antroje sezono pusėje.

„Tos kovos man pravertė. Įsisavinau lietuvišką krepšinį ir žinau, ką sugeba tie krepšininkai“, – 24sek sakė M.Bjelica.

Palikęs „Lietuvos rytą“ krepšininkas prieš „Žalgirį“ kovojo bent 7 kartus. Pirmosiose šio sezono tarpusavio rungtynėse „Crvena zvezda“ atstovas Kaune įmetė 18 taškų ir vos nepadėjo serbams išsivežti pergalės iš „Žalgirio“ arenos (76:78).

Praėjusį sezoną Belgrade M.Bjelica tempė „Crvena zvezda“ su 19 taškų, bet neišgelbėjo 79:88. Jis svarbus serbų ginklas – renka vid. 10,9 taško.

Turiu apie Jankūną labai gerą nuomonę. Ir kaip apie žaidėją, ir kaip apie asmenybę.

Jis vienintelis „Crvena zvezda“ krepšininkas, visas rungtynes pradėjęs starto penkete. Ir jis vėl stos į kovą prieš seną gerą pažįstamą priešininką.

Kovodamas prieš „Žalgirį“ M.Bjelica vis stumdydavosi su Pauliumi Jankūnu. Tų pačių metų priešininkų kovos prasidėjo dar prieš 10 metų. M.Bjelica atsimena visus P.Jankūno triukus ir aštrias alkūnes.

„Daugybę kartų žaidėme vienas prieš kitą. Turiu apie jį labai gerą nuomonę. Ir kaip apie žaidėją, ir kaip apie asmenybę“, – atviravo M.Bjelica.

Bet visi šilti prisiminimai baigsis penktadienį. M.Bjelica su „Crvena zvezda“ vyrais buvo arti pergalės Kaune, tad tiki, kad gali nuliūdinti Eurolygos sensaciją.

„Pamenu, kad rungtynės sprendėsi iki paskutinio metimo. Tai buvo gera kova. Taktiškai žaidžiame panašų krepšinį kaip tada, ypač gynyboje. Neabejoju, kad būsime gerai pasiruošę kovai“, – tikino M.Bjelica.

„Crvena zvezda“ ir „Žalgirio“ mūšio pradžia Belgrade – penktadienį 20 val. Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius