Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 04

Dainius Šalenga – naudingiausias šeštosios Eurolygos savaitės žaidėjas

Naudingiausiu ULEB Eurolygos vyrų krepšinio turnyro šeštosios savaitės žaidėju tapo 28 naudingumo balus surinkęs Kauno „Žalgirio“ komandos kapitonas Dainius Šalenga.
Rungtynių akimirka
D.Šalenga surinko 28 naudingumo balus. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Žalgirio“ krepšininkai ketvirtadienį svečiuose 67:77 nusileido Vilerbano „Asvel“ (Prancūzija) krepšininkams, o 31 metų 197 cm ūgio puolėjas į aikštelės šeimininkų krepšį įmetė 25 taškus, atkovojo 2 ir perėmė 3 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, kartą suklydo, dusyk prasižengė ir išprovokavo 6 varžovų pražangas. Per 31 su puse minutės (31:30) D.Šalenga pataikė 3 tritaškius iš 9, visus 5 dvitaškius bei realizavo 6 baudų metimus iš 7.

Antrą ir trečią vietas naudingiausių savaitės žaidėjų penketuke pasidalijo kauniečių skriaudėjas, laikinąją sutartį su „Asvel“ ekipa turintis 27 metų 201 cm ūgio amerikietis Rawle'as Marshallas ir 33 metų 216 cm ūgio vidurio puolėjas ir Puerto Riko Danielis Santiago.

R.Marshalas šeimininkams pelnė 20 taškų, atkovojo 5 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, po kartą suklydo ir prasižengė bei išprovokavo 5 kauniečių pražangas. Per 36 minutes (36:07) amerikietis pataikė 2 tritaškius iš 3, 5 dvitaškius iš 8 ir realizavo visus 4 baudų metimus.

D.Santiago, kurio Stambulo „Efes Pilsen“ (Turkija) klubas ketvirtadienį savo aikštėje 77:62 nugalėjo Vilniaus „Lietuvos rytą“, į LKL čempionų krepšį įmetė 17 taškų, atkovojo 6 kamuolius, blokavo 2 varžovų metimus, 4 kartus prasižengė ir privertė vilniečius prasižengti 6 kartus. Vos 13 su puse minutės žaidęs vidurio puolėjas pataikė visus 5 dvitaškius ir 7 baudų metimus iš 9.

Naudingiausių savaitės žaidėjų penketuką užbaigia po 23 naudingumo balus surinkę trys žaidėjai: 28 metų 192 cm ūgio Italijos pilietybę turintis Anthony Dobbinsas (Orleano „Entente“, Prancūzija), 28-erių 203 cm ūgio amerikietis Qyntelis Woodsas (Gdynės „Asseco Prokom“, Lenkija) ir 23 metų 212 cm ūgio serbas Vladimiras Golubovičius (Liublianos „Union Olimpija“, Slovėnija).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius