-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 26

Darius Maskoliūnas – apie lemtingus Šaro žodžius teisėjui ir „Žalgirio“ stebuklą

Darius Maskoliūnas net nesuuodė grėsmės, kad po dar kelių ispaniškų frazių Šarūnui Jasikevičiui rungtynės su Maskvos CSKA baigsis 31-ąją minutę. Paprastai jis lyg asmens sargybinis prišoka prie Kauno „Žalgirio“ vairininko ir jėga atitraukia nuo arbitro. „Dabar net nepakilau nuo suolo ir žiūriu... laisvas“, – šyptelėjo D.Maskoliūnas.
Darius Maskoliūnas
Darius Maskoliūnas / Aliaus Koroliovo nuotr.
Eurolyga | Penktadienis | „Daruššafaka Doguš“ – „Žalgiris“ | 20:00 | Stambulas

Šaras pats nustebęs mostelėjęs ranka prakeikė Benjaminą Jimenezą ir likusių 9 dvikovos su Maskvos CSKA minučių išėjo stebėti į rūbinę, kur įvykius aikštėje sekė jau tik internetu ir iš garsų. „Žalgiris“ tada atsiliko 57:65 – situacija atrodė beviltiška.

D.Maskoliūnas pakilo iš kėdės ir ilgokai gurkšnojo vandenį, lengvai pasimetusiomis akimis stebėdamas situaciją po „Žalgirio“ krepšiu.

Bet visas stresas dingo su užsuktu vandens buteliuku. D.Maskoliūnas greitai pasijuto „žaidime“ naujame vaidmenyje.

„Meluočiau sakydamas, kad sėdi ir esi tam pasiruošęs. Pasąmonėje turi jausmą, kad jei taip atsitiktų, bus taip ir taip. Bet taip nutinka tikrai retai. Gal tai matėsi ir iš šono, bet pats jaučiau, kad apėmė mažas stresiukas. Bet žiūri, kad nebėra kada stresuoti, reikia...“ – pasakojo ir sakinio neužbaigė D.Maskoliūnas. Bet už jį kalbėjo įvykiai aikštėje.

Šaras kažką pasakė ispaniškai, bet nepadarė nieko tokio, kad būtų nusipelnęs diskvalifikacijos.

O tada prasidėjo „Žalgirio“ stebuklas 22:9, išvertęs Maskvos CSKA iš kojų, sudrebinęs Nando De Colo ranką kritiniu metu ir nubloškęs Eurolygos čempioną 79:74.

Žalgiriečiams užaugo sparnai, o "Žalgirio" arenoje tokių emocijų jau seniai nebuvo. Įsiutinti fanai kartu su komanda teisėjų brigadai davė per ausį už tą Šaro diskvalifikaciją.

„Net kalbos nėra... Paskutiniąsias 5-6 minutes buvo tai, ką Šaras akcentavo anksčiau – ko mes norėtume. Žinome, kad mes, lietuviai, nesame tokie emocingi kaip turkai, graikai ar serbai. Mes šaltesni, bet... Ko visi bijodavo važiuoti į Halę? Tie 5,5 tūkstančio užbaubdavo taip, kad visiems būdavo nejauku. Mes suprantame, kad nesame tokie. Tačiau kai būni kitur ir matai, tai norisi kažko panašaus.“

Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius

D.Maskoliūno žodžiais, jokio stebuklo nebuvo ir jis nėra stebukladarys su burtų lazdele.

Yra komanda, bet visi nuopelnai yra vyr. treneriui, kuris priima galutinį sprendimą.

„Kažko naujo priimti nereikėjo. Reikėjo tik tęsti, ką buvome susitarę ir ką mūsiškiai žaidė. Reikėjo įnešti korekcijas, reaguoti į situaciją. Bet kažko kardinalaus keisti nereikėjo, – visus pergalės laurus priskyrė trenerių štabui. – Esu šimtu procentų įsitikinęs, kad lemiamas faktorius buvo tas, jog mūsų žaidėjai labai teisingai sureagavo. Dėl jų kovingumo neturime ir neturėjome jokių pretenzijų. Bet matėsi, kad pradėjome žaisti su dviguba energija. Kai stengiesi, atsisuka ir Fortūna. Gerai apsigynėme. O pasakyti, kurie čia tie sprendimai buvo lemiami... Sunku.“

Istorinė pergalė prieš CSKA po 17 pralaimėjimų iš eilės jau pamiršta. „Žalgirio“ Stambule laukia Davido Blatto kompanija – Stambulo „Daruššafaka Doguš“.

Bet prieš imdamiesi analizuoti 30 milijonų eurų biudžeto Turkijos klubą, „Žalgirio“ treneriai dar spėjo peržiūrėti legendiniu tapusį Šaro „Išvarymą“. Ir žalgiriečiai nesutinka, kad Š.Jasikevičius nusipelnė antrosios techninės pražangos ir diskvalifikacijos.

„Šaras kažką pasakė ispaniškai. Ginčo priežastis buvo ta, kad galvojome, jog bauda buvo prieš Voroncevičiaus metimą. Bet ten viskas priklausė nuo teisėjo traktavimo. Jie davė mums blogiausią variantą, o juk buvo toks momentas – 4 taškai, dar dvitaškis su pražanga... Dėl to ir buvo tokia reakcija.

Bet sąžiningai sakau – žiūrint vaizdo įrašą matėme, kad Itoudis lakstė po vidurį aikštės. Jam net techninės nedavė, jokio perspėjimo. Bet gauti antrą techninę, išvaryti iš aikštės trenerį už tokį momentą.... Tvarkoj, Šaras gal buvo neteisus, nes Voroncevičiui gal ir priklausė 2+1. Bet tai tikrai nebuvo tas momentas. Šaras nepadarė nieko tokio, kad būtų nusipelnęs diskvalifikacijos.“

Šaro žodžiais, kiekvieną kartą, kai po rungtynių eina į spaudos konferenciją, Darius Maskoliūnas patraukia jį per dantį: „Neužmiršk, kad su Songiu buvome geriausi.“

Pats D.Maskoliūnas kukliai šypsosi: „Yra komanda, bet visi nuopelnai yra vyr. treneriui, kuris priima galutinį sprendimą. Mes esame tik padėjėjai ir padedame tą planą įgyvendinti. Visus nuopelnus reikia kabinti treneriui. Tiesiog taip išėjo, kad man reikėjo jo, tai yra mūsų, planą davesti jam nesant aikštėje.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius